Raparperitoscapiirakka
60 min

Nappaa talteen!
Kirpeän raparperin ja makean toscakuorrutteen yhdistelmä on kevään parhaita makuja. Raparperipiirakka valmistuu nopeasti uunissa.
| 1 l | (n. 600 g) raparperia paloiteltuna |
| 100 g | margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Toscakuorrute | |
|---|---|
| 100 g | (1 pussi) mantelilastuja |
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | maitoa |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen.
- 2.
Pilko raparperit. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.
- 3.
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kananmunavaahtoon. Lisää jäähtynyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- 4.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. 25–27 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Levitä raparperit tasaiseksi kerrokseksi taikinan pinnalle. Paista piirakkaa uunissa 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca.
- 5.
Yhdistä kaikki toscan ainekset kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että rasva sulaa ja seos pulpahtaa muutaman kerran.
- 6.
Ota piirakka uunista, levitä tosca pinnalle ja paista vielä 15–20 minuuttia.
Raparperitoscapiirakka
arvosana4/5
60 min
Kirpeän raparperin ja makean toscakuorrutteen yhdistelmä on kevään parhaita makuja. Raparperipiirakka valmistuu nopeasti uunissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | (n. 600 g) raparperia paloiteltuna |
| 100 g | margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Toscakuorrute | |
| 100 g | (1 pussi) mantelilastuja |
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | maitoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen.
- 2
Pilko raparperit. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 l (n. 600 g) raparperia paloiteltuna 100 g margariinia - 3
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kananmunavaahtoon. Lisää jäähtynyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria - 4
Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. 25–27 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Levitä raparperit tasaiseksi kerrokseksi taikinan pinnalle. Paista piirakkaa uunissa 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca.
Määrä Ainesosa 1 l (n. 600 g) raparperia paloiteltuna - 5
Yhdistä kaikki toscan ainekset kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että rasva sulaa ja seos pulpahtaa muutaman kerran.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 100 g (1 pussi) mantelilastuja 1/4 dl vehnäjauhoja 1 rkl maitoa 1 dl sokeria - 6
Ota piirakka uunista, levitä tosca pinnalle ja paista vielä 15–20 minuuttia.
Ravintosisältö
306
Energiaa kcal
1281
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,7 g
Hiilihydraatteja
24,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
306
Energiaa kcal
1281
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,7 g
Hiilihydraatteja
24,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vaniljasokeria, 1 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























