Raparperitoscapiirakka

arvosana4/5

(7)arviota
12 Palaa

60 min

Kirpeän raparperin ja makean toscakuorrutteen yhdistelmä on kevään parhaita makuja. Raparperipiirakka valmistuu nopeasti uunissa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 l(n. 600 g) raparperia paloiteltuna
100 gmargariinia
3 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta

Toscakuorrute

100 g(1 pussi) mantelilastuja
100 gmargariinia
1 dlsokeria
1/4 dlvehnäjauhoja
1 rklmaitoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Pilko raparperit. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 l(n. 600 g) raparperia paloiteltuna
    100 gmargariinia
  3. 3

    Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kananmunavaahtoon. Lisää jäähtynyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. 25–27 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Levitä raparperit tasaiseksi kerrokseksi taikinan pinnalle. Paista piirakkaa uunissa 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca.

    MääräAinesosa
    1 l(n. 600 g) raparperia paloiteltuna
  5. 5

    Yhdistä kaikki toscan ainekset kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että rasva sulaa ja seos pulpahtaa muutaman kerran.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    100 g(1 pussi) mantelilastuja
    1/4 dlvehnäjauhoja
    1 rklmaitoa
    1 dlsokeria
  6. 6

    Ota piirakka uunista, levitä tosca pinnalle ja paista vielä 15–20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vaniljasokeria, 1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä