Raparperitoscapiirakka - Yhteishyvä

Raparperitoscapiirakka

???
Paloja
12
Kirpeän raparperin ja makean toscakuorrutteen yhdistelmä on kevään parhaita makuja.
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
(n. 600 g) raparperia paloiteltuna
100 g
Margariinia
3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta

TOSCAKUORRUTE

1 kpl
(100 g) mantelilastuja
100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1/4 dl
(¼ dl) vehnäjauhoja
1 rkl
Maitoa

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen.

2

Pilko raparperit. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.

1 l
(n. 600 g) raparperia paloiteltuna
100 g
Margariinia
3

Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kananmunavaahtoon. Lisää jäähtynyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
4

Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. 25–27 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Levitä raparperit tasaiseksi kerrokseksi taikinan pinnalle. Paista piirakkaa uunissa 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca.

1 l
(n. 600 g) raparperia paloiteltuna
5

Yhdistä kaikki toscan ainekset kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että rasva sulaa ja seos pulpahtaa muutaman kerran.

100 g
Margariinia
1 kpl
(100 g) mantelilastuja
1/4 dl
(¼ dl) vehnäjauhoja
1 rkl
Maitoa
1 dl
Sokeria
6

Ota piirakka uunista, levitä tosca pinnalle ja paista vielä 15–20 minuuttia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g398 g
Proteiinia4 g47 g
Rasvaa12 g148 g
Kuituja1 g17 g
Energiaa kj1113 13352
Energiaa kcal266 3190

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • 1 tl Leivinjauhetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g398 g
Proteiinia4 g47 g
Rasvaa12 g148 g
Kuituja1 g17 g
Energiaa kj1113 13352
Energiaa kcal266 3190

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • 1 tl Leivinjauhetta

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.