Helppo gluteeniton raparperipiirakka
60 min

Nappaa talteen!
Gluteeniton raparperipiirakka on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä kestosuosikki! Herkku syntyy yhdessä kulhossa ja maistuu kardemummalta ja kookokselta.
| 3 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 1 1/2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1 1/2 dl | kookoshiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 125 g | leivontamargariinia |
| 1 dl | kaurajuomaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 250 g | (5 dl) raparperipaloja |
| Hunajajogurtti | |
|---|---|
| 300 g | maustamatonta kreikkalaista jogurttia |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- 2.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Paloittele kylmä rasva joukkoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ota 1 dl muruseosta kuppiin ja laita sivuun odottamaan. Lisää kaurajuoma ja kananmuna kulhoon muruseoksen joukkoon ja sekoita taikinaksi.
- 3.
Levitä taikina piirakkavuokaan. Pilko raparperit ja ripottele raparperipalat taikinan päälle ja säästetty muruseos pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.
- 4.
Tee hunajajogurtti maustamalla jogurtti hunajalla ja vaniljasokerilla. Tarjoa piirakka haaleaksi jäähtyneenä hunajajogurtin kanssa.
Helppo gluteeniton raparperipiirakka
Gluteeniton raparperipiirakka on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä kestosuosikki! Herkku syntyy yhdessä kulhossa ja maistuu kardemummalta ja kookokselta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 1 1/2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1 1/2 dl | kookoshiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 125 g | leivontamargariinia |
| 1 dl | kaurajuomaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 250 g | (5 dl) raparperipaloja |
Hunajajogurtti | |
| 300 g | maustamatonta kreikkalaista jogurttia |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- 2
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Paloittele kylmä rasva joukkoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ota 1 dl muruseosta kuppiin ja laita sivuun odottamaan. Lisää kaurajuoma ja kananmuna kulhoon muruseoksen joukkoon ja sekoita taikinaksi.
Määrä Ainesosa 3 dl gluteenitonta jauhoseosta 2 dl fariinisokeria 1 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 1 1/2 dl kookoshiutaleita 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1 tl kardemummaa 125 g leivontamargariinia 1 dl kaurajuomaa 1 kpl kananmuna - 3
Levitä taikina piirakkavuokaan. Pilko raparperit ja ripottele raparperipalat taikinan päälle ja säästetty muruseos pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 250 g (5 dl) raparperipaloja - 4
Tee hunajajogurtti maustamalla jogurtti hunajalla ja vaniljasokerilla. Tarjoa piirakka haaleaksi jäähtyneenä hunajajogurtin kanssa.
Määrä Ainesosa 300 g maustamatonta kreikkalaista jogurttia 1 rkl hunajaa 1 tl vaniljasokeria
Voit korvata gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla. Tällöin piirakka ei kuitenkaan ole enää gluteeniton.
Ravintosisältö
423
Energiaa kcal
1769
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,5 g
Hiilihydraatteja
30,9 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
423
Energiaa kcal
1769
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,5 g
Hiilihydraatteja
30,9 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























