Pellillinen raparperipiirakkaa
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raparperipiirakka on kevään ja alkukesän klassikkoleivonnainen. Mehevä peltipiirakka valloittaa hapokkaan raikkaalla maullaan. Piirakan juju on paahdetussa valkosuklaa-murupinnassa, jossa on ihana kinuskinen maku.
| POHJA JA MURUPINTA | |
|---|---|
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 3 dl | sokeria |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 250 g | margariinia tai voita |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | piimää |
| TÄYTE | |
| 600 g | (4–6 kpl) raparperinvartta |
| PINNALLE | |
| 145 g | valkosuklaata |
- 1.
Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin 2 cm:n paloiksi.
- 2.
Nypi käsin kulhossa tai sekoita monitoimikoneessa kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Ota toiseen kulhoon talteen muruseosta noin 2,5 desilitraa piirakan pinnalle ripoteltavaksi. Riko pohjan muruseoksen joukkoon munat, lisää piimä ja sekoita tasaiseksi.
- 3.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja muruseos. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- 4.
Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi.
- 5.
Ota piirakka uunista, ripottele pinnalle suklaarouhe ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes valkosuklaa ruskistuu hieman.
Pellillinen raparperipiirakkaa
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Raparperipiirakka on kevään ja alkukesän klassikkoleivonnainen. Mehevä peltipiirakka valloittaa hapokkaan raikkaalla maullaan. Piirakan juju on paahdetussa valkosuklaa-murupinnassa, jossa on ihana kinuskinen maku.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
POHJA JA MURUPINTA | |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 3 dl | sokeria |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 250 g | margariinia tai voita |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | piimää |
TÄYTE | |
| 600 g | (4–6 kpl) raparperinvartta |
PINNALLE | |
| 145 g | valkosuklaata |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin 2 cm:n paloiksi.
Määrä Ainesosa 600 g (4–6 kpl) raparperinvartta - 2
Nypi käsin kulhossa tai sekoita monitoimikoneessa kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Ota toiseen kulhoon talteen muruseosta noin 2,5 desilitraa piirakan pinnalle ripoteltavaksi. Riko pohjan muruseoksen joukkoon munat, lisää piimä ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 6 dl vehnäjauhoja 2 dl kaurahiutaleita 3 dl sokeria 2 tl ruokasoodaa 2 tl vaniljasokeria 250 g margariinia tai voita 2 kpl kananmunaa 3 dl piimää - 3
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja muruseos. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- 4
Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi.
Määrä Ainesosa 145 g valkosuklaata - 5
Ota piirakka uunista, ripottele pinnalle suklaarouhe ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes valkosuklaa ruskistuu hieman.
Vinkki: Kokeile täytteenä 500 grammaa vadelmaa raparperin sijaan.
Ravintosisältö
306
Energiaa kcal
1279
Energiaa kj
14,7 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,1 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
306
Energiaa kcal
1279
Energiaa kj
14,7 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,1 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























