Pellillinen raparperipiirakkaa

arvosana5/5

(6)arviota
20 Palaa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Raparperipiirakka on kevään ja alkukesän klassikkoleivonnainen. Mehevä peltipiirakka valloittaa hapokkaan raikkaalla maullaan. Piirakan juju on paahdetussa valkosuklaa-murupinnassa, jossa on ihana kinuskinen maku.

Ainekset

MääräAinesosa

POHJA JA MURUPINTA

6 dlvehnäjauhoja
2 dlkaurahiutaleita
3 dlsokeria
2 tlruokasoodaa
2 tlvaniljasokeria
250 gmargariinia tai voita
2 kplkananmunaa
3 dlpiimää

TÄYTE

600 g(4–6 kpl) raparperinvartta

PINNALLE

145 gvalkosuklaata

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin 2 cm:n paloiksi.

    MääräAinesosa
    600 g(4–6 kpl) raparperinvartta
  2. 2

    Nypi käsin kulhossa tai sekoita monitoimikoneessa kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Ota toiseen kulhoon talteen muruseosta noin 2,5 desilitraa piirakan pinnalle ripoteltavaksi. Riko pohjan muruseoksen joukkoon munat, lisää piimä ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    6 dlvehnäjauhoja
    2 dlkaurahiutaleita
    3 dlsokeria
    2 tlruokasoodaa
    2 tlvaniljasokeria
    250 gmargariinia tai voita
    2 kplkananmunaa
    3 dlpiimää
  3. 3

    Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja muruseos. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

  4. 4

    Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi.

    MääräAinesosa
    145 gvalkosuklaata
  5. 5

    Ota piirakka uunista, ripottele pinnalle suklaarouhe ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes valkosuklaa ruskistuu hieman.

Vinkki: Kokeile täytteenä 500 grammaa vadelmaa raparperin sijaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.4.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä