Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pellillinen raparperipiirakkaa

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Raparperipiirakka on kevään klassikkoleivonnainen. Mehevä peltipiirakka valloittaa hapokkaan raikkaalla maullaan. Piirakan juju on paahdetussa valkosuklaa-murupinnassa, jossa on ihana kinuskinen maku.

Ainekset

POHJA JA MURUPINTA

6 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
3 dl
sokeria
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
vaniljasokeria
250 g
margariinia tai voita
2 kpl
kananmunaa
3 dl
piimää

TÄYTE

600 g
(4–6 kpl) raparperinvartta

PINNALLE

145 g
valkosuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin 2 cm:n paloiksi.

600 g
(4–6 kpl) raparperinvartta
2

Nypi käsin kulhossa tai sekoita monitoimikoneessa kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Ota toiseen kulhoon talteen muruseosta noin 2,5 desilitraa piirakan pinnalle ripoteltavaksi. Riko pohjan muruseoksen joukkoon munat, lisää piimä ja sekoita tasaiseksi.

6 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
3 dl
sokeria
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
vaniljasokeria
250 g
margariinia tai voita
2 kpl
kananmunaa
3 dl
piimää
3

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja muruseos. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

4

Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi.

145 g
valkosuklaata
5

Ota piirakka uunista, ripottele pinnalle suklaarouhe ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes valkosuklaa tummuu hieman.

Vinkki: Kokeile täytteenä 500 grammaa vadelmaa raparperin sijaan.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.4.2020
|
Muokattu: 4.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

306

1279

14,7 g

5,5 g

36,1 g

19,3 g

1,6 g

6,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli