Raparperi-juustokakkupiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
12 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Valmista tuttu juustokakku piirakkana! Viimeistele juustokakkupiirakka kauniilla, marinoiduilla raparperipaloilla.

Ainekset

MääräAinesosa
800 g(6-8 kpl) raparperinvartta
2 dlmarjamehutiivistettä (punaista)
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
1 tlkardemummaa
8 dlkivennäisvettä
1 rklsitruunamehua

Pohja

300 g (1 pkt) kaurakeksejä
150 gvoita tai margariinia

Täyte

400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
3 kplkananmunaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Marinoi raparperit päivää ennen piirakan valmistusta. Huuhtele raparperit. Kuori varret vain, jos niissä on hyvin vahvat kuoret. Leikkaa raparperit viistottain 1 ½ sentin mittaisiksi paloiksi. Katso mallia kuvasta.

    MääräAinesosa
    800 g(6-8 kpl) raparperinvartta
  2. 2

    Mittaa kattilaan mehutiiviste ja mausteet. Kiehauta. Lisää raparperipalat, kivennäisvesi ja sitruunamehu. Kiehauta ja nosta kattila jäähtymään. Anna raparperipalojen marinoitua kattilassa jääkaapissa yön yli.

    MääräAinesosa
    2 dlmarjamehutiivistettä (punaista)
    1 tlkardemummaa
    1 vaniljatanko
    1 kanelitanko
    8 dlkivennäisvettä
    1 rklsitruunamehua
  3. 3

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmista pohja. Murustele keksit monitoimikoneessa tai perunasurvimella. Sulata rasva ja lisää keksimurskaan. Painele keksiseos piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    300 g (1 pkt) kaurakeksejä
    150 gvoita tai margariinia
  4. 4

    Sekoita täytteen aineet ja kaada vuokaan pohjan päälle. Kypsennä juustokakkupiirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    3 kplkananmunaa
    1 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  5. 5

    Ennen tarjoamista asettele valutetut raparperipalat piirakan päälle sektoreittain kuvan osoittamalla tavalla.

Vinkki: Raparperin varsien on hyvä olla melko tasakokoisia, jotta palat asettuvat hyvin vierekkäin piirakan päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
11.4.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä