Raparperi-juustokakkupiirakka
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista tuttu juustokakku piirakkana! Viimeistele juustokakkupiirakka kauniilla, marinoiduilla raparperipaloilla.
| 800 g | (6-8 kpl) raparperinvartta |
| 2 dl | marjamehutiivistettä (punaista) |
| 1 | vaniljatanko |
| 1 | kanelitanko |
| 1 tl | kardemummaa |
| 8 dl | kivennäisvettä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| Pohja | |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) kaurakeksejä |
| 150 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
- 1.
Marinoi raparperit päivää ennen piirakan valmistusta. Huuhtele raparperit. Kuori varret vain, jos niissä on hyvin vahvat kuoret. Leikkaa raparperit viistottain 1 ½ sentin mittaisiksi paloiksi. Katso mallia kuvasta.
- 2.
Mittaa kattilaan mehutiiviste ja mausteet. Kiehauta. Lisää raparperipalat, kivennäisvesi ja sitruunamehu. Kiehauta ja nosta kattila jäähtymään. Anna raparperipalojen marinoitua kattilassa jääkaapissa yön yli.
- 3.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmista pohja. Murustele keksit monitoimikoneessa tai perunasurvimella. Sulata rasva ja lisää keksimurskaan. Painele keksiseos piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- 4.
Sekoita täytteen aineet ja kaada vuokaan pohjan päälle. Kypsennä juustokakkupiirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.
- 5.
Ennen tarjoamista asettele valutetut raparperipalat piirakan päälle sektoreittain kuvan osoittamalla tavalla.
Raparperi-juustokakkupiirakka
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Valmista tuttu juustokakku piirakkana! Viimeistele juustokakkupiirakka kauniilla, marinoiduilla raparperipaloilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (6-8 kpl) raparperinvartta |
| 2 dl | marjamehutiivistettä (punaista) |
| 1 | vaniljatanko |
| 1 | kanelitanko |
| 1 tl | kardemummaa |
| 8 dl | kivennäisvettä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Pohja | |
| 300 g | (1 pkt) kaurakeksejä |
| 150 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Marinoi raparperit päivää ennen piirakan valmistusta. Huuhtele raparperit. Kuori varret vain, jos niissä on hyvin vahvat kuoret. Leikkaa raparperit viistottain 1 ½ sentin mittaisiksi paloiksi. Katso mallia kuvasta.
Määrä Ainesosa 800 g (6-8 kpl) raparperinvartta - 2
Mittaa kattilaan mehutiiviste ja mausteet. Kiehauta. Lisää raparperipalat, kivennäisvesi ja sitruunamehu. Kiehauta ja nosta kattila jäähtymään. Anna raparperipalojen marinoitua kattilassa jääkaapissa yön yli.
Määrä Ainesosa 2 dl marjamehutiivistettä (punaista) 1 tl kardemummaa 1 vaniljatanko 1 kanelitanko 8 dl kivennäisvettä 1 rkl sitruunamehua - 3
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmista pohja. Murustele keksit monitoimikoneessa tai perunasurvimella. Sulata rasva ja lisää keksimurskaan. Painele keksiseos piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kaurakeksejä 150 g voita tai margariinia - 4
Sekoita täytteen aineet ja kaada vuokaan pohjan päälle. Kypsennä juustokakkupiirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 3 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 5
Ennen tarjoamista asettele valutetut raparperipalat piirakan päälle sektoreittain kuvan osoittamalla tavalla.
Vinkki: Raparperin varsien on hyvä olla melko tasakokoisia, jotta palat asettuvat hyvin vierekkäin piirakan päälle.
Ravintosisältö
326
Energiaa kcal
1365
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,9 g
Hiilihydraatteja
27,2 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
326
Energiaa kcal
1365
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,9 g
Hiilihydraatteja
27,2 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























