Raparperi-juustokakkupiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperi-juustokakkupiirakka

Raparperi-juustokakkupiirakka
Paloja
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Valmista tuttu juustokakku piirakkana! Viimeistele juustokakkupiirakka kauniilla, marinoiduilla raparperipaloilla.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
(6-8 kpl) raparperinvartta
2 dl
marjamehutiivistettä (punaista)
1
vaniljatanko
1
kanelitanko
1 tl
kardemummaa
8 dl
kivennäisvettä
1 rkl
sitruunamehua

POHJA

300 g
(1 pkt) kaurakeksejä
150 g
voita tai margariinia

TÄYTE

400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa

Vinkki: Raparperin varsien on hyvä olla melko tasakokoisia, jotta palat asettuvat hyvin vierekkäin piirakan päälle.

Näin teet

1

Marinoi raparperit päivää ennen piirakan valmistusta. Huuhtele raparperit. Kuori varret vain, jos niissä on hyvin vahvat kuoret. Leikkaa raparperit viistottain 1 ½ sentin mittaisiksi paloiksi. Katso mallia kuvasta.

800 g
(6-8 kpl) raparperinvartta
2

Mittaa kattilaan mehutiiviste ja mausteet. Kiehauta. Lisää raparperipalat, kivennäisvesi ja sitruunamehu. Kiehauta ja nosta kattila jäähtymään. Anna raparperipalojen marinoitua kattilassa jääkaapissa yön yli.

2 dl
marjamehutiivistettä (punaista)
1 tl
kardemummaa
1
vaniljatanko
1
kanelitanko
8 dl
kivennäisvettä
1 rkl
sitruunamehua
3

Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohja. Murustele keksit monitoimikoneessa tai perunasurvimella. Sulata rasva ja lisää keksimurskaan. Taputtele keksiseos piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

300 g
(1 pkt) kaurakeksejä
150 g
voita tai margariinia
4

Sekoita täytteen aineet ja kaada vuokaan pohjan päälle. Kypsennä juustokakkupiirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.

400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
3 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
5

Ennen tarjoamista asettele valutetut raparperipalat piirakan päälle sektoreittain kuvan osoittamalla tavalla. Mallia asetteluun näet myös tältä videolta:

https://yhteishyva.fi/artikkeli/inspiroidu-raparperista/article-971649

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 11.4.2019
Muokattu: 28.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g431 g
Proteiinia9 g103 g
Rasvaa16 g186 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj1365 16377
Energiaa kcal326 3912

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g431 g
Proteiinia9 g103 g
Rasvaa16 g186 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj1365 16377
Energiaa kcal326 3912
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.