Mansikka-Daim-jäätelökakku

arvosana4/5

(14)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Helppo ja herkullinen jäätelökakku on makea päätös kesäiselle aterialle. Rapeasta keksipohjasta, mansikoista ja rouhituista Daim-patukoista valmistat jälkiruoan, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin!

Ainekset

MääräAinesosa

Keksipohja

200 g(13 kpl) digestivekeksiä
75 gvoita tai leivontamargariinia

Jäätelö

250 g(1 rs) mansikoita
168 g(3 kpl) daim-suklaapatukkaa
5 dlkuohukermaa
397 g(1 tlk) kondensoitua maitoa

Lisäksi

mansikoita
(daim-suklaapatukka)

Valmistus

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    200 g(13 kpl) digestivekeksiä
    75 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Huuhtele ja perkaa mansikat, soseuta sauvasekoittimella. Rouhi suklaapatukat veitsellä. Vaahdota kerma. Sekoita kondensoitu maito joukkoon. Lisää suklaarouhe.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mansikoita
    168 g(3 kpl) daim-suklaapatukkaa
    5 dlkuohukermaa
    397 g(1 tlk) kondensoitua maitoa
  3. 3

    Kaada puolet seoksesta keksipohjalle. Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu kermaseos tasaisesti vuokaan ja valuta loppu mansikkasose raidoiksi pinnalle.

  4. 4

    Pakasta kakkua vähintään 10 tuntia. Irrota vuoan reuna varoen, lämmitä sitä tarvittaessa kuumassa vedessä kastetulla liinalla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja poista leivinpaperi pohjasta. Anna kakun sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele mansikoilla ja halutessasi rouhitulla suklaalla.

    MääräAinesosa
    mansikoita
    (daim-suklaapatukka)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mansikoita, (Daim-suklaapatukka).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä