Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikka-Daim-jäätelökakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Helppo ja herkullinen jäätelökakku on makea päätös kesäiselle aterialle. Rapeasta keksipohjasta, mansikoista ja rouhituista Daim-patukoista valmistat jälkiruoan, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin!

Ainekset

Keksipohja

200 g
(13 kpl) digestivekeksiä
75 g
voita tai leivontamargariinia

Jäätelö

250 g
(1 rs) mansikoita
168 g
(3 kpl) Daim-suklaapatukkaa
5 dl
kuohukermaa
397 g
(1 tlk) kondensoitua maitoa

Lisäksi

mansikoita
(Daim-suklaapatukka)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.

200 g
(13 kpl) digestivekeksiä
75 g
voita tai leivontamargariinia
2

Huuhtele ja perkaa mansikat, soseuta sauvasekoittimella. Rouhi suklaapatukat veitsellä. Vaahdota kerma. Sekoita kondensoitu maito joukkoon. Lisää suklaarouhe.

250 g
(1 rs) mansikoita
168 g
(3 kpl) Daim-suklaapatukkaa
5 dl
kuohukermaa
397 g
(1 tlk) kondensoitua maitoa
3

Kaada puolet seoksesta keksipohjalle. Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu kermaseos tasaisesti vuokaan ja valuta loppu mansikkasose raidoiksi pinnalle.

4

Pakasta kakkua vähintään 10 tuntia. Irrota vuoan reuna varoen, lämmitä sitä tarvittaessa kuumassa vedessä kastetulla liinalla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja poista leivinpaperi pohjasta. Anna kakun sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele mansikoilla ja halutessasi rouhitulla suklaalla.

mansikoita
(Daim-suklaapatukka)
Miltä maistui?(11 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

424

1775

31,2 g

18,7 g

32,4 g

24,4 g

1,3 g

3,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

mansikoita,

(Daim-suklaapatukka).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli