Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.
Huuhtele ja perkaa mansikat, soseuta sauvasekoittimella. Rouhi suklaapatukat veitsellä. Vaahdota kerma. Sekoita kondensoitu maito joukkoon. Lisää suklaarouhe.
Kaada puolet seoksesta keksipohjalle. Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu kermaseos tasaisesti vuokaan ja valuta loppu mansikkasose raidoiksi pinnalle.
Pakasta kakkua vähintään 10 tuntia. Irrota vuoan reuna varoen, lämmitä sitä tarvittaessa kuumassa vedessä kastetulla liinalla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja poista leivinpaperi pohjasta. Anna kakun sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele mansikoilla ja halutessasi rouhitulla suklaalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
424
1775
31,2 g
18,7 g
32,4 g
24,4 g
1,3 g
3,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
mansikoita,
(Daim-suklaapatukka).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli