Mansikka-Daim-jäätelökakku
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo ja herkullinen jäätelökakku on makea päätös kesäiselle aterialle. Rapeasta keksipohjasta, mansikoista ja rouhituista Daim-patukoista valmistat jälkiruoan, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin!
| Keksipohja | |
|---|---|
| 200 g | (13 kpl) digestivekeksiä |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| Jäätelö | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| 168 g | (3 kpl) daim-suklaapatukkaa |
| 5 dl | kuohukermaa |
| 397 g | (1 tlk) kondensoitua maitoa |
| Lisäksi | |
| mansikoita | |
| (daim-suklaapatukka) | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.
- 2.
Huuhtele ja perkaa mansikat, soseuta sauvasekoittimella. Rouhi suklaapatukat veitsellä. Vaahdota kerma. Sekoita kondensoitu maito joukkoon. Lisää suklaarouhe.
- 3.
Kaada puolet seoksesta keksipohjalle. Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu kermaseos tasaisesti vuokaan ja valuta loppu mansikkasose raidoiksi pinnalle.
- 4.
Pakasta kakkua vähintään 10 tuntia. Irrota vuoan reuna varoen, lämmitä sitä tarvittaessa kuumassa vedessä kastetulla liinalla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja poista leivinpaperi pohjasta. Anna kakun sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele mansikoilla ja halutessasi rouhitulla suklaalla.
Helppo ja herkullinen jäätelökakku on makea päätös kesäiselle aterialle. Rapeasta keksipohjasta, mansikoista ja rouhituista Daim-patukoista valmistat jälkiruoan, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Keksipohja | |
| 200 g | (13 kpl) digestivekeksiä |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
Jäätelö | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita |
| 168 g | (3 kpl) daim-suklaapatukkaa |
| 5 dl | kuohukermaa |
| 397 g | (1 tlk) kondensoitua maitoa |
Lisäksi | |
| mansikoita | |
| (daim-suklaapatukka) | |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.
Määrä Ainesosa 200 g (13 kpl) digestivekeksiä 75 g voita tai leivontamargariinia - 2
Huuhtele ja perkaa mansikat, soseuta sauvasekoittimella. Rouhi suklaapatukat veitsellä. Vaahdota kerma. Sekoita kondensoitu maito joukkoon. Lisää suklaarouhe.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mansikoita 168 g (3 kpl) daim-suklaapatukkaa 5 dl kuohukermaa 397 g (1 tlk) kondensoitua maitoa - 3
Kaada puolet seoksesta keksipohjalle. Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu kermaseos tasaisesti vuokaan ja valuta loppu mansikkasose raidoiksi pinnalle.
- 4
Pakasta kakkua vähintään 10 tuntia. Irrota vuoan reuna varoen, lämmitä sitä tarvittaessa kuumassa vedessä kastetulla liinalla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja poista leivinpaperi pohjasta. Anna kakun sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele mansikoilla ja halutessasi rouhitulla suklaalla.
Määrä Ainesosa mansikoita (daim-suklaapatukka)
Ravintosisältö
424
Energiaa kcal
1775
Energiaa kj
31,2 g
Rasvaa
18,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,4 g
Hiilihydraatteja
24,4 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
424
Energiaa kcal
1775
Energiaa kj
31,2 g
Rasvaa
18,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,4 g
Hiilihydraatteja
24,4 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mansikoita, (Daim-suklaapatukka).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























