Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Voileipäkakku rengasvuoassa

Voileipäkakun koristelu viimeistelee juhlapöydän suolaisen suosikin – katso vinkit ja ohjeet kauniisiin koristeisiin!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.5.2021
|
Muokattu: 20.5.2021
Koristelu on tärkeä osa voileipäkakkua, mutta tyyli on vapaa. Sommittele voileipäkakun pinnalle ruusuja, raitoja, rento keko tai tarkkaan suunniteltu maisema. Video-ohjeillamme teet kauniit koristeet niin kinkusta, kurkusta kuin muista kasviksista.

Voileipäkakun koristelu kinkulla

  1. Tee kinkusta rullia. Täytä suorakaiteen muotoinen kinkunpala salaatinlehdillä tai versoilla. Asettele kakun päälle pitkittäin tai leikkaa paloiksi ja asettele ne kakun päälle leikkuupinta alaspäin.
  2. Tee kinkkupurjeita. Ota pyöreästä kinkunpalasta keskeltä kiinni, taittele se rennoksi purjeeksi ja lävistä cocktail-tikulla.
  3. Tee kinkkukukkia. Taita suorakaiteen muotoinen kinkunpala pitkittäin kahtia ja leikkaa siihen pienet pystyviillot. Kiepauta pala sormesi ympärille ja asettele kakun päälle.

Voileipäkakun koristelu kurkulla

  1. Tee kurkkurullia. Leikkaa kurkku pitkittäin suikaleiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ja kieputa suikaleet rulliksi. Asettele kakun päälle pystyyn tai poikittain.
  2. Tee kurkkutähtiä. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja ota siitä paloja pienellä tähdemuotoisella piparkakkumuotilla.
  3. Tee kurkkukimppu. Leikkaa kurkusta kolmiosainen pala, jossa keskimmäinen pala on vielä kiinni reunassa. Taita se kaarelle ja kokoa “terälehdistä” kimppu kakun päälle.

Voileipäkakun koristelu kasviksilla

  1. Tee kasviskukkia. Leikkaa paprikoista ja porkkanoista paloja pienellä kukan muotoisella piparkakkumuotilla.
  2. Tee minitomaattikukkia. Leikkaa tomaateista kanta, lusikoi siemenet pois ja pursota tilalle tuorejuustoa.
  3. Tee avokadoruusu. Siivuta puolikas avokado ohuenohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pitkäksi nauhaksi ja kääri ruusuksi.

Katso kaikki herkulliset voileipäkakkureseptit!