- Tee kinkusta rullia. Täytä suorakaiteen muotoinen kinkunpala salaatinlehdillä tai versoilla. Asettele kakun päälle pitkittäin tai leikkaa paloiksi ja asettele ne kakun päälle leikkuupinta alaspäin.
- Tee kinkkupurjeita. Ota pyöreästä kinkunpalasta keskeltä kiinni, taittele se rennoksi purjeeksi ja lävistä cocktail-tikulla.
- Tee kinkkukukkia. Taita suorakaiteen muotoinen kinkunpala pitkittäin kahtia ja leikkaa siihen pienet pystyviillot. Kiepauta pala sormesi ympärille ja asettele kakun päälle.

Voileipäkakku rengasvuoassa
Voileipäkakun koristelu viimeistelee juhlapöydän suolaisen suosikin – katso vinkit ja ohjeet kauniisiin koristeisiin!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.5.2021
|Muokattu: 28.2.2025
Koristelu on tärkeä osa voileipäkakkua, mutta tyyli on vapaa. Sommittele voileipäkakun pinnalle ruusuja, raitoja, rento keko tai tarkkaan suunniteltu maisema. Video-ohjeillamme teet kauniit koristeet niin kinkusta, kurkusta kuin muista kasviksista.
Voileipäkakun koristelu kinkulla
Voileipäkakun koristelu kurkulla
- Tee kurkkurullia. Leikkaa kurkku pitkittäin suikaleiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ja kieputa suikaleet rulliksi. Asettele kakun päälle pystyyn tai poikittain.
- Tee kurkkutähtiä. Leikkaa kurkku viipaleiksi ja ota siitä paloja pienellä tähdemuotoisella piparkakkumuotilla.
- Tee kurkkukimppu. Leikkaa kurkusta kolmiosainen pala, jossa keskimmäinen pala on vielä kiinni reunassa. Taita se kaarelle ja kokoa “terälehdistä” kimppu kakun päälle.
Voileipäkakun koristelu kasviksilla
- Tee kasviskukkia. Leikkaa paprikoista ja porkkanoista paloja pienellä kukan muotoisella piparkakkumuotilla.
- Tee minitomaattikukkia. Leikkaa tomaateista kanta, lusikoi siemenet pois ja pursota tilalle tuorejuustoa.
- Tee avokadoruusu. Siivuta puolikas avokado ohuenohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pitkäksi nauhaksi ja kääri ruusuksi.