Kreikka on yksi suomalaisten suosikkimatkakohteista, eikä varmasti vähiten ruoan vuoksi. Siksi ei ole ihme, että kreikkalaista makumaailmaa mukailevasta kanavuoasta on tullut hetkessä Yhteishyvän lukijoiden uusi suosikkiresepti. Maun lisäksi reseptin suosio perustuu luultavimmin näihin neljään tekijään, joita moni kotikokki arvostaa.
Kreikkalainen kanavuoka valmistuu lähes ilman tiskiä, sillä raaka-aineista vain kanan fileeleikkeet pilkotaan. Tiskin välttelijä voi paloitella fileeleikkeet keittiösaksilla, jolloin leikkuulautaa ja veistä ei tarvita lainkaan. Tuoreen sipulin sijaan reseptissä käytetään pakastesipulikuutioita, mikä myös helpottaa ruoanvalmistusta. Halutessasi voit toki korvata pakastesipulin tuoreella hienonnetulla sipulilla. Väriä vuokaan tuovat kirsikkatomaatit, jotka tarvitsevat vain huuhtelun ennen vuokaan lisäämistä.
Kanavuoka saa makua valkosipulilla maustetusta tomaattimurskasta ja yrttimaustetuista oliiveista. Lisäaromia ruokaan tuo kuivattu oregano. Ruoan suolaisuus tulee oliivien ohella fetajuustosta, joka ripotellaan vuoan päälle. Raaka-aineiden sisältämä suola riittää tuomaan makua koko ruokaan, eikä suolaa tarvitse lisätä erikseen. Sen sijaan hyppysellinen sokeria taittaa mukavasti tomaattimurskan hapokkuutta ja korostaa muita aromeja.
Kanavuoan valmistus käy nopeasti, sillä kaikki ainekset vain laitetaan uunivuokaan ja käännellään sekaisin. Vuokaa kypsennetään aluksi 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia, jonka jälkeen päälle murustellaan feta. Sitten vuoka saa muhia vielä vartin uunissa, kunnes feta on saanut hieman väriä pintaansa.
Herkullinen kanavuoka viimeistellään tuoreella oreganolla. Vuoan lisukkeena maistuu riisi, mutta maukas, uudenlainen tapa on tarjota se paahdettujen pitaleipien kanssa. Dippaa leipäpala mehevään vuokaan ja nauti!