Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: Naposteluporkkana on kuin sinkkumuna

Teksti:
Hanna Jensen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 5.10.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Naposteluporkkana on hyvä välipala siinä missä kohuttu sinkkumunakin, väittää ruokakirjoittaja Hanna Jensen.

Appelsiinin kuoriminen on rasittavaa. Tätä on epäkorrektia myöntää. Se on merkki uusavuttomuudesta, vaikka se onkin totta.

Appelsiinin kuoriminen on sotkuista. Siksi jonkun toisen valmiiksi kuorimat ja puhdistamat appelsiinin lohkot tuntuvat ylellisyydeltä.

Sama pätee porkkanoihin.

Naposteluporkkanat kehitettiin Yhdysvalloissa 1950-luvulla. Siellä kävi ilmi, että ihmiset eivät jaksaneet kuoria porkkanoita, vaikka väittivät syövänsä niitä.

Ensin ajatus tuntuu hassulta. Miksi paloitella porkkana valmiiksi, jos voi ostaa kokonaisia porkkanoita ja haukata niistä palaset omilla hampailla?

Mutta tavallisia porkkanoita kalliimmissa naposteluporkkanoissa ei ole kyse vain porkkanoista. Kyse on kokonaisratkaisusta, helppoudesta.

Et tarvitse kuorimaveistä käsilaukkuun. Pieni pussi mahtuu napostelijan käsilaukkuun. Pussissa on juuri oikea määrä porkkanoita yhdeksi päiväksi. Ne ovat suomalaisia, eli niissä on mukana maku ja makeutta.

Porkkanat on pesty pelkällä vedellä (eikä klooriliuoksella kuten Yhdysvalloissa usein) ennen pussittamista ja niissä on jäljellä ohut kuori. Se on vain hyvä.

Yhdysvalloissa kananmuniakin on myyty valmiiksi keitettyinä ja kuorittuina, ja pian näitä kohuttuja "sinkkumunia" saa myös Suomesta. Sille voi nauraa – tai sitten ei.

Valmiiksi keitetyt ja kuoritut kananmunat ovat täydellistä entisajan eväsnaposteltavaa, jotka voi napata kaupasta mukaan suklaapatukan sijasta.

Vähän kuin naposteluporkkanat.

Porkkanoista vanhemmat voivat sanoa lapsilleen kuten amerikkalaisessa naposteluporkkanamainoksessa aikoinaan: Syö niitä kuin roskaruokaa.

Jos haluat olla luova, laita matalan, leveän lasin pohjalle dippiä sentin verran ja iske porkkanat lasiin pystyyn.

Lisää aiheesta