Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uudet No-kasviproteiinituotteet ovat herkullinen tapa vähentää lihansyöntiä arjessa – nappaa reseptit ja kokeile!

Teksti:
Myllyn Paras
Kuvat:
No
Julkaistu: 9.9.2024
|
Muokattu: 9.9.2024
Kaupallinen yhteistyö / No. Haluaisitko vähentää lihan määrää arjessa, mutta et oikein tiedä miten? No problem! Uusi No-kasviproteiini on aidosti maistuva ja helppokäyttöinen tuotesarja, joka taipuu lähes kaikkiin perheesi suosikkiruokiin.

Tiesitkö, että suomalaisten ravitsemussuosituksia ollaan päivittämässä parhaillaan? Uudet ravitsemussuositukset julkaistaan loppuvuodesta 2024, ja niiden pohjana käytetään pohjoismaisia ruokasuosituksia, kansallisin painotuksin. Näillä näkymin puoli kiloa kasviksia päivässä -suositusta nostetaan jopa 800 grammaan päivässä.

Miten lisätä lautaselle maukasta ja täyttävää kasviruokaa helposti, ilman harmaita hiuksia?

Ota uusi No-kasviproteiinituotesarja osaksi arkeasi

No-tuotteet ovat huoneenlämmössä säilyviä kasviproteiinipaloja ja -muruja, joilla vaihdat lihan kasviproteiiniksi lähestulkoon mihin tahansa suosikkireseptiisi. Kuluttajatestissä* yli puolet No-kasviproteiinituotteita testanneista koki niiden maun ja rakenteen olevan yhtä hyvä kuin vastaavan lihatuotteen, joten et luultavasti edes huomaa eroa.

Maistat kuitenkin aidosti hyvät maut. No-tuotesarjaan sisältyy neljä erimakuista tuotetta: No Chicken, No Beef, No Beef Taco ja No Chicken Fajita. Niitä käytetään aivan kuten maustettua jauhelihaa tai maustettuja broilerinsuikaleita. No-kasviproteiinituotteet on valmistettu kuivapuristusmenetelmällä herneproteiinista ja härkäpavusta. Jokaiseen pakkaukseen sisältyy aidosti maukas, huolella suunniteltu maustepussi, joka helpottaa ruoanlaittoa – ei enää pään raapimista maustamisen takia!

No-tuotteiden esivalmistus on helppoa ja nopeaa:

  1. Mittaa 2 dl vettä ja 3 ruokalusikallista öljyä kulhoon.
  2. Sekoita maustepussin sisältö kulhon nesteeseen. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10-15 minuuttia sekoitellen aina välillä. Kasviproteiinipalojen tulee kastua joka puolelta.
  3. Paista paloja keskilämmöllä pannulla 5-10 minuuttia tai uunissa 15-20 minuuttia 200 °C:ssa.
  4. Nyt voit nauttia maustettuja kasviproteiinipaloja sellaisenaan tai valmistaa niistä haluamasi aterian. Voit käyttää niitä kuten vastaavia maustettuja lihatuotteita.

No-tuotteissa on runsaasti sekä proteiinia että kuitua. Tuotteet ovat luomua, gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia. Löydät No Beef ja No Chicken -tuotteet ateriaratkaisut-hyllystä ja No Beef Taco ja No Chicken Fajita -tuotteet tex mex -hyllystä. Koska kyseessä on kuivatuote, sitä on helppo pitää kaapissa muutama pussi aina valmiina. Lisäksi No-tuotteet eivät vaadi kylmäkuljetuksen ja -säilytyksen energiaa.

Osoitteesta s-kaupat.fi tilaat No-tuotteet helposti ja nopeasti kotiin kannettuna.

  • Kuluttajatesti 12/2023 Foodwest. Jokaista tuotetta testasi kotona vähintään 80 kuluttajaa.

Valmista kolmea helppoa arkiruokaa No-kasviproteiinilla

Maukkaan kasviruoan valmistaminen ihan tavallisessa arjessa ei ole vaikeaa, päinvastoin! No-kasviproteiinituotteet ovat aidosti herkullisia ja helppokäyttöisiä, sillä voit korvata niillä lihan 10 minuutin esivalmistuksen jälkeen.

Pasta bolognese, tacot ja tikka masala ovat toimivia arkiruokia monessa perheessä. Ne on myös helppoa muuntaa kasvisruoiksi vaihtamalla liha No-kasviproteiiniin. Kokeile!

No-nettisivuilta löydät lisätietoa ja reseptejä, joiden avulla muutat perheesi arkiruokailun kasvipainotteisemmaksi.

Kasvispasta “Bolognese”

Ohje neljälle hengelle

Ainekset:

  • 1 munakoiso
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • Öljyä paistamiseen
  • 3 salottisipulia, hienonnettu
  • 2-4 valkosipulinkynttä, hienonnettu
  • 350 g DAVA No Beef -kasviproteiinimurua
  • (pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
  • 1 kesäkurpitsa, pieniksi kuutioiksi leikattu
  • 1 punainen paprika, kuutioitu
  • Kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 dl punaviiniä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 tl paprikajauhe
  • Keitettyä spagettia

Päälle ripoteltavaksi parmesaania tai vegaanijuustoa.

  1. Laita uuni lämpiämään 200 °C.
  2. Leikkaa munakoiso kahtia ja sivele molemmat puoliskot oliiviöljyllä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista niitä uunissa kullanruskeiksi noin 25 minuuttia.
  3. Esivalmistele No Beef: sekoita pakkauksen maustepussin sisältö kulhossa veden ja öljyn kanssa. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10–15 minuuttia sekoitellen aina välillä. Paista paloja pannulla keskilämmöllä 5–10 minuuttia.
  4. Kuullota salottisipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää No Beef ja sekoita sipulien joukkoon.
  6. Lisää kasvikset, sitten punaviini, tomaattipyre, tomaattimurska ja paprikajauhe. Lisää vettä, kunnes se peittää bolognesen.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna bolognesen hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Keitä sillä välin spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan.
  8. Leikkaa paistettu munakoiso suupaloiksi ja sekoita ne varovasti bologneseen juuri ennen tarjoilua.
  9. Tarjoile bolognese vastakeitetyn spagetin kanssa. Voit lisätä päälle raastettua parmesaania tai vegaanijuustoa.

Kasvistacot mausteisella tomaattisalsalla

Ohje neljälle hengelle

Ainekset: No Beef Taco -täyte:

  • 1 pussi DAVA No Beef Taco -kasviproteiinimurua
  • (pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
  • 1 keltainen sipuli, pieniksi kuutioiksi leikattuna
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 0,5 tl savustettua paprikaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • Tuoretta korianteria, hienonnettuna
  • Suolaa ja pippuria

Mausteinen tomaattisalsa:

  • 4 pieniksi kuutioiksi leikattua tomaattia
  • 1 punasipuli, pieniksi kuutioiksi leikattuna
  • 2 kevätsipulia, hienonnettuna
  • 1 vihreä chili, hienonnettuna
  • 140 g pakastettua maissia
  • 1 limetti
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria

Tarjoiluun:

  • 8-12 taco-kuorta
  • Smetanaa, tavallinen tai vegaaninen
  • 4 limettiviipaletta
  • Tuoretta korianteria

No Beef Taco -täyte

  1. Esivalmistelu: Sekoita No Beef Taco -pakkauksen maustepussin sisältö kulhossa veden ja öljyn kanssa. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10–15 minuuttia sekoitellen aina välillä.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia 2 minuuttia antamatta sen ruskistua. Lisää sitten No Beef Taco ja paista sipulien kanssa.
  3. Lisää juustokumina, valkosipuli, paprika, hienonnettu korianteri ja tomaattipyre.
  4. Sekoita seos hyvin ja lisää tarvittaessa hiukan vettä. Anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä, kunnes se on sopivan koostumukseltaan tacoja varten.
  5. Valmista tomaattisalsa sillä aikaa, kun täyte kiehuu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausteinen tomaattisalsa

  1. Sulata pakastemaissi siivilässä kuuman veden alla. Anna veden valua pois.
  2. Sekoita kaikki leikatut vihannekset öljyn ja limemehun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoilu

  1. Kuumenna tacokuoret uunissa pakkauksen ohjeiden mukaan.
  2. Tarjoile No Beef Taco -täyte ja mausteinen tomaattisalsa kulhoissa pöytään. Laita pöytään myös smetanaa, limeä ja korianteria, jotta ihmisillä on hauskaa tehdä omia tacojaan.

Tikka Masala kasvis

Ohje neljälle hengelle

Ainekset marinointiin:

  • 1 pussi DAVA No Chicken -kasviproteiinipaloja
  • (pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
  • 400 g kreikkalaista jogurttia, tavallista tai vegaanista jogurttia
  • 1 rkl inkivääriä, raastettua
  • 3 valkosipulinkynttä, puristettu
  • 3 tl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua chiliä
  • 2 tl kurkumaa
  • 4 rkl sitruunamehua
  • Suolaa
  • Pippuria

Kastike:

  • Öljyä paistamiseen
  • 2 sipulia, hienonnettu
  • 3 valkosipulinkynttä, puristettu
  • 1 rkl inkivääriä, raastettua
  • 75 g manteleita, hienonnettu
  • 140 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 dl tavallista tai vegaanista kermaa
  • Suolaa
  • Pippuria

Tarjoiluun:

  • 160 g riisiä
  • 140 g kvinoaa
  • Tuoretta korianteria, karkeasti hienonnettuna

Marinadi:

  1. Esivalmistelu: Sekoita No Chicken -pakkauksen maustepussin sisältö kulhossa veden ja öljyn kanssa. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10-15 minuuttia sekoitellen aina välillä.
  2. Laita kreikkalainen jogurtti kulhoon. Lisää inkivääri, valkosipuli, garam masala, chili, kurkuma ja sitruunamehu ja sekoita marinadiksi.
  3. Lisää suolaa ja pippuria, mutta ole varovainen suolan määrän kanssa, sillä No Chickenin palat ovat jo valmiiksi suolattuja.
  4. Sekoita No Chicken -palat marinadiin ja anna marinoitua vähintään 1 tunti jääkaapissa.

Kastike:

  1. Laita kattilaan öljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää inkivääri ja kuullota kevyesti.
  2. Lisää mantelit, kurkuma, tomaattipyree ja vesi ja sekoita huolellisesti sipuliin ja inkivääriin.
  3. Lisää No Chicken -kanapalat ja koko marinadi kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Keitä sillä välin riisi ja kvinoa - noudata pakkauksen ohjeita. Sekoita ne keittämisen jälkeen.
  4. Lisää kerma Tikka Masala -kastikkeeseen ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos kastike on liian vahvaa, voit lisätä tarpeen mukaan pari teelusikallista sokeria.
  5. Tarjoa quinoan ja riisin kanssa ja lisää päälle tuoretta korianteria.