Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegaaninen raparperi-britakakku

Vegaaninen raparperi-britakakku

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Britakakku raparperivaahdolla ja tuoreilla vadelmilla on kesän ihastuttava herkku juhlapöytään. Rapean marenkisen britakakun voi leipoa myös vegaanisena.

Ainekset

Pohja

125 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
soijagurttia
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
kaurajuomaa

Pinnalle

1 dl
säilykekikherneiden lientä (aquafaba)
1 1/4 dl
sokeria
1/2 dl
mantelilastuja

Raparperivaahto

250 g
raparperia
1 dl
sokeria
1 rkl
vettä
1 tl
vaniljasokeria
2 1/2 dl
(1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. Flora)

Lisäksi

225 g
vadelmia
sitruunamelissaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja paloittele raparperit. Laita raparperit, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Mausta vaniljasokerilla ja jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

250 g
raparperia
1 dl
sokeria
1 rkl
vettä
1 tl
vaniljasokeria
2

Vatkaa pohjan rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää soijagurtti ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen vuorotellen kaurajuoman kanssa. Levitä taikina leivinpaperille hieman peltiä pienemmälle alueelle (30 cm x 30 cm).

125 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
soijagurttia
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
kaurajuomaa
3

Mittaa kikherneliemi kulhoon ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi, noin 2 minuuttia. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää, noin 4 minuuttia. Levitä vaahto taikinan päälle ja ripottele mantelilastut pinnalle.

1 dl
säilykekikherneiden lientä (aquafaba)
1 1/4 dl
sokeria
1/2 dl
mantelilastuja
4

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Jos uunissasi ei ole höyryaukkoa, pidä luukkua raollaan koko kypsennyksen ajan esimerkiksi laittamalla puulasta uuninluukun väliin. Pohja on valmis, kun kakun pinta on hieman ruskistunut ja mantelit saaneet väriä.

5

Vatkaa vispi napaksi vaahdoksi ja sekoita raparperisoseen kanssa. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Irrota ne leivinpaperista leveällä lastalla. Huomaa, että levyt murtuvat helposti. Kokoa kakku tarjoiluvadille levittämällä kerrosten väliin raparperivaahtoa ja vadelmia, jätä neljäsosa vaahdosta ja vadelmista pinnalle. Koristele vaahtonokareilla, vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.

2 1/2 dl
(1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. Flora)
225 g
vadelmia
sitruunamelissaa

Vinkki: Voit leipoa pohjan jo edellisenä päivänä, mutta täytä kakku vasta juuri ennen tarjoamista, jotta marenki ei vety. Säilytä pohja huoneenlämmössä täyttämiseen asti.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.4.2025
|
Muokattu: 27.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

395

1656

18,9 g

8,8 g

49,3 g

36,4 g

2,3 g

5,4 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl säilykekikherneiden lientä (aquafaba),

sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli