Vegaaninen raparperi-britakakku

arvosana4/5

(14)arviota
10 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Britakakku raparperivaahdolla ja tuoreilla vadelmilla on kesän ihastuttava herkku juhlapöytään. Rapean marenkisen britakakun voi leipoa myös vegaanisena.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

125 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
1 1/2 dlsokeria
1 dlsoijagurttia
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 dlkaurajuomaa

Pinnalle

1 dlsäilykekikherneiden lientä (aquafaba)
1 1/4 dlsokeria
1/2 dlmantelilastuja

Raparperivaahto

250 graparperia
1 dlsokeria
1 rklvettä
1 tlvaniljasokeria
2 1/2 dl(1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. flora)

Lisäksi

225 gvadelmia
sitruunamelissaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Huuhtele ja paloittele raparperit. Laita raparperit, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Mausta vaniljasokerilla ja jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

    MääräAinesosa
    250 graparperia
    1 dlsokeria
    1 rklvettä
    1 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Vatkaa pohjan rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää soijagurtti ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen vuorotellen kaurajuoman kanssa. Levitä taikina leivinpaperille hieman peltiä pienemmälle alueelle (30 cm x 30 cm).

    MääräAinesosa
    125 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlsoijagurttia
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 dlkaurajuomaa
  3. 3

    Mittaa kikherneliemi kulhoon ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi, noin 2 minuuttia. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää, noin 4 minuuttia. Levitä vaahto taikinan päälle ja ripottele mantelilastut pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 dlsäilykekikherneiden lientä (aquafaba)
    1 1/4 dlsokeria
    1/2 dlmantelilastuja
  4. 4

    Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Jos uunissasi ei ole höyryaukkoa, pidä luukkua raollaan koko kypsennyksen ajan esimerkiksi laittamalla puulasta uuninluukun väliin. Pohja on valmis, kun kakun pinta on hieman ruskistunut ja mantelit saaneet väriä.

  5. 5

    Vatkaa vispi napaksi vaahdoksi ja sekoita raparperisoseen kanssa. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Irrota ne leivinpaperista leveällä lastalla. Huomaa, että levyt murtuvat helposti. Kokoa kakku tarjoiluvadille levittämällä kerrosten väliin raparperivaahtoa ja vadelmia, jätä neljäsosa vaahdosta ja vadelmista pinnalle. Koristele vaahtonokareilla, vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. flora)
    225 gvadelmia
    sitruunamelissaa

Vinkki: Voit leipoa pohjan jo edellisenä päivänä, mutta täytä kakku vasta juuri ennen tarjoamista, jotta marenki ei vety. Säilytä pohja huoneenlämmössä täyttämiseen asti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl säilykekikherneiden lientä (aquafaba), sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.4.2025
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä