
Vegaaninen raparperi-britakakku
Ainekset
Pohja
Pinnalle
Raparperivaahto
Lisäksi
Valmistus
Huuhtele ja paloittele raparperit. Laita raparperit, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Mausta vaniljasokerilla ja jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.
Vatkaa pohjan rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää soijagurtti ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen vuorotellen kaurajuoman kanssa. Levitä taikina leivinpaperille hieman peltiä pienemmälle alueelle (30 cm x 30 cm).
Mittaa kikherneliemi kulhoon ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi, noin 2 minuuttia. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää, noin 4 minuuttia. Levitä vaahto taikinan päälle ja ripottele mantelilastut pinnalle.
Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Jos uunissasi ei ole höyryaukkoa, pidä luukkua raollaan koko kypsennyksen ajan esimerkiksi laittamalla puulasta uuninluukun väliin. Pohja on valmis, kun kakun pinta on hieman ruskistunut ja mantelit saaneet väriä.
Vatkaa vispi napaksi vaahdoksi ja sekoita raparperisoseen kanssa. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Irrota ne leivinpaperista leveällä lastalla. Huomaa, että levyt murtuvat helposti. Kokoa kakku tarjoiluvadille levittämällä kerrosten väliin raparperivaahtoa ja vadelmia, jätä neljäsosa vaahdosta ja vadelmista pinnalle. Koristele vaahtonokareilla, vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Vinkki: Voit leipoa pohjan jo edellisenä päivänä, mutta täytä kakku vasta juuri ennen tarjoamista, jotta marenki ei vety. Säilytä pohja huoneenlämmössä täyttämiseen asti.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
395
1656
18,9 g
8,8 g
49,3 g
36,4 g
2,3 g
5,4 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl säilykekikherneiden lientä (aquafaba),
sitruunamelissaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli