Perinteinen maustekakku on Yhteishyvän lukijoiden joulukakkujen suosikki. Mehevä kakku on helppo tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kakussa maistuvat joulun maut kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka.
Maustekakku
Perinteinen maustekakku on Yhteishyvän lukijoiden joulukakkujen suosikki. Mehevä kakku on helppo tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kakussa maistuvat joulun maut kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka.
Talven sesonkihedelmä persimonista makua saava piparipohjainen juustokakku valmistuu ilman uunia. Soseutetusta persimonista tehdyt pyörteet tekevät kakun pinnasta näyttävän.
Kirpeää ja makeaa yhdistävä puolukkamoussekakku sopii mainiosti joulupöytään. Kakussa on puolukoiden täplittämä valkosuklaabrowniepohja sekä valkosuklaamoussetäyte, joka saa heleän värin soseutetuista puolukoista. Kakku valmistuu ilman liivatetta, sillä suklaa hyydyttää täytteen.
Kentakilainen kahvikakku eli Kentuckyn kakku maustetaan vaniljalla, mantelirouheella ja rusinoilla. Karamellisoidusta sokerista valmistettu kuorrute tekee kakusta erityisen herkullisen. Tämän kakun voit tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen odottamaan jouluvieraita.
Kaakaojauheella, kanelilla, vaniljalla ja muskottipähkinällä maustettu arabialainen maustekakku kuuluu monen joulupöytään. Kakku viimeistellään helpolla mokkaisella kuorrutteella.
Luumu on joulu suosikkimaku myös kakuissa. Tähän juustokakkuun saat käytettyä joulutortuista ylijääneen luumumarmeladin. Makeaa marmeladia tasapainottaa tuorejuustotäyte, joka saa raikkautta sitruunan mehusta ja kuoriraasteesta.
Perinteinen piimäkakku on helppo joulunajan herkku. Piimä mehevöittää sekoittamalla valmistuvan kakun, jossa maistuu pipareista tutut mausteet.
Ranskalaislähtöinen jouluhalko maistuu Yhteishyvän lukijoille. Kotoisan kääretortun juhlavammassa versiossa tumman kääretorttupohjan väliin kääräistään appelsiini-suklaatäyte ja torttu viimeistellään maitosuklaisella kuorrutteella.
Taatelikakku saa aromikkuutta kahvista. Kakku valmistuu sekoittamalla ja se säilyy jääkaapissa kelmuun käärittynä jopa pari viikkoa. Tämän kakun voit siis leipoa jo hyvissä ajoin ennen joulua.
Perinteisen taatelikakun moderni versio maustetaan ja kuorrutetaan keksilevitteellä. Vegaaninen kakku on parhaimmillaan muutama päivä leipomisesta.
Sinivalkoinen britakakku sopii sekä itsenäisyyspäivään että joulupöytään. Mausta perinteinen britakakkupohja piparimurulla ja täytä pensasmustikoilla, mustikkahillolla ja vaniljaisella tuorejuustovaahdolla.
Helppo juustokakku valmistuu ilman liivatetta. Itsenäisyyspäiväänkin sopivan valkosuklaisen kakun täytteeseen sekoitetaan kokonaisia pensasmustikoita. Kokeile koristeluun pensasmustikoiden lisäksi myös rouhittua suklaata.