Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Duudsonien HP:n vinkit Pohjanmaan matkailijoille: puinen vuoristorata, pandoja ja kierros tislaamossa

Teksti:
Iina Kansonen
Kuvat:
Nikita Touvike, Rabbit Films
Julkaistu: 17.6.2020
|
Muokattu: 28.5.2021
Seinäjokelainen HP Parviainen ei peittele kotiseuturakkauttaan. Hän toivottaa kotimaanmatkailijat tervetulleiksi Pohjanmaalle, joka on HP:n mukaan yksi maailman parhaista paikoista.

"Olen kasvanut peltojen keskellä. Minulle on paljon tutumpaa sukeltaa saunasta suoraan viljapeltoon kuin mereen. Eksotiikka on omasta kotipaikasta katsoen aina jossakin muualla.

Vaikka olen asunut muutaman vuoden poissa synnyinseudultani, olen aina ollut sydämeltäni seinäjokelainen. Rakkaus kotiseutuun on osa identiteettiäni.

Seinäjoki on hyvä tukikohta koko Pohjanmaan tutkimiseen.

Seinäjoen keskustassa käydessäni tykkään kävellä pitkin jokirantaa ja käydä torilla. Se on sellaista pohojanmaalasta lepposaa menoa ja ihmisten kohtaamista.

Seinäjoki on aktiivinen kesäkaupunki. En tiedä toista tämän kokoista kaupunkia, jossa olisi yhtä paljon kesätapahtumia. Meillä on Provinssi, Solar Sounds, Tangomarkkinat, Vauhtiajot ja Seinäjoki Hiphop Festival. Jokaiselle löytyy jotakin.

Seinäjoki on hyvä tukikohta koko Pohjanmaan tutkimiseen. Jo muutaman päivän lomalla ehtii nähdä ja kokea paljon. Tunnin ajomatkan päässä on merenrantaa, viljapeltoa, huvi- ja eläinpuistoa ja vaikka mitä muuta.

Hauskan pitäminen pilke silmäkulmassa on lempipuuhaani. Aina parempi, jos samalla tulee vielä hiki hattuun. Siksi Seinäjoen Duudsoni Park on niin makea paikka. Se on liikunnallinen puisto, joka sopii ihan kaikenikäisille.

Suosikkini on jättimäinen trampoliinialue. Mutta jos hyppiminen ei innosta, voi puistossa myös kiipeillä, skeitata ja tehdä erilaisia lajitestauksia.

PowerPark taas on perinteinen huvipuisto. Se sijaitsee Alahärmässä, vajaan tunnin ajomatkan päässä Seinäjoesta. Jo ajomatka sinne on elämys. Laakeiden peltojen keskellä kohoaa tyylikäs huvipuisto laitteineen.

Ympäristö on täysin erilainen kuin missään muussa huvipuistossa Suomessa. Suosikkilaitteeni on iso puuvuoristorata. Se on rankattu maailman kymmenenneksi parhaaksi puuvuoristoradaksi.

Ähtärissä voi viettää päivän metsässä eläimiä ihmetellen.

Jos haluaa vähän rauhallisempaa menoa, kannattaa suunnata luonnonkauniiseen Ähtärin eläinpuistoon. Siellä voi viettää päivän metsässä eläimiä ihmetellen. Puistossa on kymmeniä eläinlajia, ja siellä voi nähdä muun muassa pari vuotta sitten saapuneet pandat. Miljöö on tosi upea, ja lähellä on järvirantaakin.

Niitä, joita eläimet ja metsäkään eivät kiinnosta, suosittelen vierailemaan Kyrö Distilleryssä. Se on tislaamo, joka sijaitsee matkalla Seinäjoelta Vaasaan. Sinne hurauttaa Seinäjoelta puolessa tunnissa. Tislaamon panimokierroksella pääsee tutustumaan tislaamon tuotantotiloihin ja näkemään, miten tuotteet valmistetaan.

Illaksi ehtii hyvin takaisin Seinäjoelle vaikkapa katsomaan jalkapalloa. Täällä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä Veikkausliigan jalkapalloa Suomen makeimmalla pelkästään jalkapallolle rakennetulla stadionilla.

Siinä näkyy pohjalainen asenne: jos jotain tehdään, niin tehdään kunnolla."

Aitiopaikka kaupungin vilskeeseen Sokos Hotel Vaakunasta

Seinäjoen Original Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee kauppatorin yhteydessä, tärkeimpien kulttuuri- ja tapahtumapaikkojen välittömässä läheisyydessä. Hotellin vastaanoton vuoropäällikkö Eeva-Maria Autio antoi omat vinkkinsä kaupunkiin saapuville turisteille.

  1. Jouppilanvuoren ja Kyrkösjärven kuntoilureitit sopivat koko perheen luontokohteiksi. Ne sijaitsevat maltillisen matkan päässä Seinäjoen keskustasta. Lyhin reitti on parin ja pisin parinkymmenen kilometrin mittainen. Jokainen voi valita omaan tarpeeseen parhaiten sopivan reitin: on pitkospuita, kotia, laavuja ja Jouppilanvuorella myös kuntoportaat. Jos lenkkeillessä tulee kuuma, voi Kyrkösjärveen pulahtaa uimaan.

  2. Aalto-keskus on kiinnostava kohde niille, jotka ovat kiinnostuneet arkkitehtuurista. Alvar Aalto on vaikuttanut vahvasti Seinäjoen katukuvaan. Aalto-keskukseen kuuluu kuusi Aallon suunnittelemaa rakennusta, muun muassa kaupungintalo, kirjasto ja teatteri.

  3. Padel on mukaansa tempaava laji. Jos lomalla haluaa saada hien pintaan ja palloilu kiinnostaa, löytyy noin kilometrin päästä hotelli Vaakunasta padel-ulkopelikenttä.

Lue myös nämä tuttujen suomalaisten vinkit kotimaan matkalle

Lisää aiheesta