Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tanja Poutiainen-Rinteen vinkit kesäiseen Rovaniemeen: Ounasvaara, Angry Birds -puisto ja pulahdus jokeen

Teksti:
Iina Kansonen
Kuvat:
Minna Pakkanen
Julkaistu: 25.6.2020
|
Muokattu: 26.5.2021
Entisen alppihiihtäjän Tanja Poutiainen-Rinteen kotikaupungissa upeat luontokohteet ovat kävelymatkan päässä keskustasta. Poutiainen-Rinne vinkkaa myös Rovaniemen parhaat uimarannat.

”Rovaniemi on ihana kesäkaupunki. Keskustan alueella yhdistyvät Ounasjoki ja Kemijoki, joten täällä ollaan veden äärellä ydinkeskustassa. Viime vuosina kaupunkilaiset ovat oppineet nauttimaan joista entistä enemmän. Veneily ja vesiurheilu ovat lisääntyneet.

Olen paljasjalkainen rovaniemeläinen. Kilpaurheilu-urani aikana kiersin maailmaa 17 vuotta. Vuodessa saattoi olla jopa kaksisataa matkapäivää. Mitä enemmän olen nähnyt maailmaa, sitä paremmin olen ymmärtänyt, kuinka hyvä paikka tämä on elää.

Kemi- ja Ounasjoen uimarannat ovat kesäisin ihania paikkoja. Keskustaa vastapäätä, joten toisella puolella, on suosittu Ounaskosken uimaranta. Se on matala hiekkaranta, jossa on paljon puisto- ja nurmialuetta. Sinne on lyhyt kävelymatka siltaa pitkin keskustasta, joten matkailijoiden on helppo löytää perille.

Kemi- ja Ounasjoen uimarannat ovat kesäisin ihania paikkoja.

Meillä on vene käytössä, ja suuntaamme neljävuotiaiden kaksostemme kanssa usein Vitikanpään hiekkasärkälle. Se on pieni saari Ounasjoen keskellä. Sieltäkin löytyy hieno ja matala hiekkaranta, joka sopii hyvin lapsiperheille.

Lasten kanssa hauska kohde on myös Rovaniemen keskustassa sijaitseva suuri Angry Birds -leikkipuisto. Se on kaikkien lasten unelmapaikka, jossa on paljon muun muassa eri ikäisille lapsille tarkoitettuja kiipeilytelineitä. Koko puisto on kuvitettu Angry Birds -hahmoilla.

Olen ylpeästi lappilainen. Meillä vuodenajat näkyvät selvästi: täällä on kunnon talvet lumineen mutta myös lämpimät kesät.

Rovaniemi ja Lappi sopivat hyvin niille, jotka ovat kiinnostuneet luonnossa liikkumisesta ja aktiivisesta lomasta. Meillä on Rovaniemellä muutamia vaaroja, joista suosikkini on Ounasvaara. Se on kävelymatkan päässä keskustasta.

Ounasvaaran huipulla on näköalatorni, jonne kiipesimme vähän aikaa sitten lasten kanssa. Sieltä on hienot näkymät Rovaniemen kaupungin yli. Kesäisin alueella voi muun muassa maastopyöräillä ja patikoida, talvisin hiihtää, lumikenkäillä ja ajaa fatbike-reittejä.

Ounasvaaran näköalatornista on hienot näkymät Rovaniemen kaupungin yli.

Pohjoisempaan Lappiin mennessä vastaan tulee sitten jo erämaaluontoa ja mahtavia vaelluskohteita, kuten Kilpisjärvi ja Saariselkä.

Mutta löytyy Lapista muutakin kuin luontokohteita. Meillä on mökki Levillä, jossa sijaitsee monipuolinen Activity Park. Siellä on liikennepuisto, trampoliineja, skeittipuisto, minigolf, kiipeilypuisto ja paljon muuta kivaa tekemistä sekä lapsille että aikuisille. Levi ei ole pelkästään talvikohde, vaan sieltä löytyy tekemistä kesälläkin.

On onni, että löysin kilpaurani jälkeen työn Rovaniemeltä. Työni on minulle ensimmäinen selkeä intohimon kohde urheilu-urani jälkeen. Toimin urheiluvammoihin erikoistuneen kuntoutusklinikka Comeback Centerin toimitusjohtajana. Työssäni saan yhdistää urheilun ja liike-elämän.

Työhöni kuuluu luonnollisesti paljon paperihommia, mutta olen myös kädet savessa kuntouttamassa asiakkaita. Meillä on asiakkaina niin huippu-urheilijoita kuin ihan tavallisia kuntoilijoita.

Kesällä ehdin kuitenkin myös lomailla ja viettää paljon aikaa lasteni kanssa. Lähdemme koko perheen kanssa viikoksi Etelä-Suomeen. Loppuloma kuluu kotiseuduilla. Se sopii meille hyvin, sillä viihdymme Rovaniemellä erinomaisesti.”

Lappilaista lomatunnelmaa Rovaniemen Sokos Hotel Vaakunassa

Rovaniemen keskustassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Vaakunan aito lappilaisuus ja sydämellisen rento palvelu saa jokaisen vieraan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Hotellin huoneissa voi kokea revontulien loimun ja teemahuoneissa napapiirin maagisen tunnelman. Hotellin vastaanoton vuoropäällikkö Annukka Raasakka antoi vinkkinsä Rovaniemeen saapuville matkaajille.

  1. Napapiirin ylitys kannattaa kokea, jos vierailee Rovaniemellä. Sen voi tehdä vapaalla tyylillä, ja näppärimmin se onnistuu esimerkiksi Joulupukin Pajakylässä.
  2. Tiedekeskus Arktikum on paikka niille, jotka ovat kiinnostuneet erityisesti pohjoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Arktikumin edustalla olevassa arktisessa arboretum-puistossa voi tutustua pohjoisen kasvillisuuteen.
  3. Kulttuuritalo Korundi on kiinnostava vierailukohde kulttuurin ystäville. Siellä pitävät kotiaan Rovaniemen taidemuseo ja Lapin kamariorkesteri. Jo Korundin punatiilinen rakennus on vaikuttava. Se on rakennettu vuonna 1933 alun perin postiautovarikoksi.
  4. Kemijoen rantaa pitkin on mukava kävellä vaikkapa yöttömän yön aurinkoa ihaillen. Kemijoen voi ylittää Rovaniemen maamerkiksi muotoutuneen Jätkänkynttilän sillan kohdalta tai tehdä pidemmän kolmen sillan lenkin.
  5. Tiedekeskus Pilke kertoo suomalaisista metsistä. Keskuksessa metsään pääsee tutustumaan hieman tavallisesta poikkeavista vinkkeleistä. Elämyksellinen tiedekeskus sopii kaiken ikäisille, ja siellä pääsee itse tekemään, oppimaan ja kokemaan kaikilla aisteilla.

Lue myös nämä tuttujen suomalaisten vinkit kotimaan matkalle

Lisää aiheesta