Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Elämä

Enää ei hävetä – aikuisten leluista tuli hitti

Suomalaiset ovat aiempaa avoimempia seksuaalisille kokeiluille, sanoo seksuaalineuvoja Maria Nemlander. Seksileluja saa nykyään myös Prismasta. 

Raakoja kananmunia, joiden keskellä sumennettu seksilelu
Raakoja kananmunia, joiden keskellä sumennettu seksilelu

Kaikki eivät tiedä, että seksileluja saa nykyään Prismasta. Myydyimmissä seksileluissa korostuvat miesten seksilelujen sijaan naisten seksilelut, erityisesti klitoriskiihottimet.

Teksti: Maarit Rasi
Kuvat: Sami Piskonen
17.6.2024 | Päivitetty 27.6.2024

Sinkkuelämää-sarjasta tuttu Rabbit-hieromasauva, Stefan Lindforsin suunnittelema käärmedildo ja Helsingin Vallilassa valmistetut puudildot. 

Kukapa ei muistaisi takavuosien seksivälinehittejä, jotka jäivät suomalaisten mieliin etenkin näyttävän ulkomuotonsa takia. 

Aiemmin seksivälineistä puhuttiin posket punottaen, mutta häpeä on hälvenemässä. Etenkin uudenlaiset, klitorista stimuloivat klitoriskiihottimet ovat tehneet seksivälineistä niin suosittuja, että rennoimmat ovat ottaneet ne osaksi kahvipöytäkeskusteluja. Nykyään seksileluja myyvät myös Prismat.   

Mika Hovi Prisman käyttötavarakaupan myynnistä kertoo, että seksilelujen myynti on kasvanut verkkokaupassa viime vuosina maltilla. 

”Kaikki eivät tiedä, että seksileluja saa nykyään Prismasta. Myydyimmissä seksileluissa korostuvat miesten seksilelujen sijaan naisten seksilelut, erityisesti klitoriskiihottimet. Myös eroottisten alusvaatteiden myynti on hienoisessa kasvussa.” 

Satisfyer Pro 2 Generation 2 -klitoriskiihotin on Prisman myydyin seksilelu. Klitoriskiihottimet ovat nykyään suosittuja, sillä niitä pidetään helppona tienä nautintoon.

Seksilelujen suosion taustalla on seksiin liittyneen häpeän hälveneminen, arvioi lantionpohjafysioterapeutti ja seksuaalineuvoja Maria Nemlander. Häpeä on toki edelleen yleistä, mutta Nemlanderin mielestä suomalaiset ovat aiempaa avoimempia seksille. 

”Seksuaalinen nautinto kiinnostaa ihmisiä aiempaa enemmän. Elämme siinä mielessä uutta aikaa.” 

Suomalaisten seksilelusuosikki on vaivaton käyttää 

S-ryhmän datan perusteella Prisman myyntisuosikki on naisille suunnattu Satisfyer Pro 2 -klitoriskiihotin. Myyntikakkonen on Satisfyer-merkin Men Vibration -masturbaattori ja -kolmonen Satisfyerin Endless Fun -parivibraattori. Seksileluja voikin käyttää sekä yksin että kumppanin kanssa. 

Oikealla stimulaatiolla klitoriskiihottimet voivat aiheuttaa aika helpostikin orgasmin.

Myyntihitti Satisfyer Pro 2 on saanut julkisuudessa maineen ”takuuvarmojen orgasmien” antajana. Nemlander kertoo, että vastaavat klitoriskiihottimet ovat nyt todella trendikkäitä. Hän uskoo, että suosion salaisuus piilee laitteen vaivattomuudessa. Nautinto perustuu klitorista imevään kiihottimeen, jonka avulla on mahdollista kokea klitorisorgasmi. 

”En haluaisi sanoa, että klitorisorgasmi on helppo, sillä kaikille se ei sitä ole, mutta oikealla stimulaatiolla klitoriskiihottimet voivat aiheuttaa aika helpostikin orgasmin. Klitoris on herkkä elin”, Nemlander kertoo. 

Joillekin klitoriskiihottimet ovat turhan voimakkaita. Klitoris voi myös ärsyyntyä liiasta tärinästä. ”Kuolleen vaginan syndrooma” tarkoittaa tilaa, jossa liian usein tai pitkään käytettynä vibraattori aiheuttaa alapäähän tunnottomuutta. Tila ei ole onneksi vakava, vaan menee itsestään ohi. 

Orgasmia voi treenata.

Jos ajatus seksilelun käytöstä tuntuu vieraalta, Nemlander kehottaa aloittamaan niihin tutustumisen oman fiiliksen kuulostelulla. Minkälainen kosketus tuntuu tänään hyvältä? Väkisin ei kannata tehdä mitään. 

Seksileluja voi käyttää yhdessä tai erikseen. Satisfyer Purple Pleasure -vibraattori sopii hyvin vaikka kahden ihmisen käytettäväksi.

Klitoriskiihottimen sijaan tai lisäksi asiantuntija suosittelee hellävaraisia, kiven näköisiä paineilmavibraattoreita ja dildoja, joissa on päällä tekstuuria. 

”Naisten lantionpohjasta löytyy paljon alueita, joita stimuloimalla voi kokea suurta nautintoa. Orgasmia voi treenata”, Nemlander sanoo. 

Kaikille orgasmiin tähtäävä seksi ei ole tavoite. Onkin hyvä muistaa, että koko keho on nauttiva kokonaisuus. Nautinto on hermostossamme, mutta se on myös fantasioissamme ja mielessämme. 

Liukuvoiteen käyttö ujostuttaa, mutta on suositeltavaa 

Suhtautumisemme seksuaaliseen nautintoon vaihtelee elämänkokemuksemme, persoonallisuutemme tai tutkitusti jopa geenien perusteella. 

Merkittävin este naisten nautinnolle on historiamme, uskoo Nemlander. Kiihottunutta naista pidettiin aikoinaan hysteerisenä. Toisaalta ei ole kauan aikaa siitäkään, kun seksi ilman suostumusta muutettiin rikoslaissa raiskaukseksi. 

Seksuaalineuvoja Maria Nemlander kannustaa miehiä käyttämään seksileluja ennakkoluulottomasti. Satisfyer Men Vibration -masturbaattori on miesten myydyin seksilelu Prismassa.

”Naisten itsemääräämisoikeutta ja seksuaalienergiaa on pitkään häpäisty. Siksi suurimman osan naisista tulee ottaa itse selville, mistä tykkää.”

Asiantuntija muistuttaa, että myös miesten seksuaalisuutta on ohjailtu ulkoapäin. Siihen viittaavat myös seksileluihin liittyvät tabut. Osa miehistä on pitänyt kaikenlaisen lisäavun, kuten liukuvoiteen, käyttöä seksissä kiusallisena. Sen käyttö kuitenkin kannattaa – ennen kaikkea seksuaalisen nautinnon takia, mutta myös siitä syystä, että se auttaa kondomia kestämään paremmin. 

”Kannustan miehiä käyttämään seksileluja ennakkoluulottomasti”, sanoo Nemlander. 

Ei pakkoa nautintoon 

Seksipositiivisuus on lähtökohtaisesti myönteinen asia, mutta seksuaalisesta nautinnosta voi tulla myös stressin aihe. 

Mikä minussa on vikana, kun en jaksa, halua tai kykene? 

Seksilelujen suosio on kasvanut. Satisfyer Mr. Rabbit -vibraattori on varustettu pehmeällä klitoriskiihottimella.

Ei ole vain yhtä tapaa nauttia seksistä, Nemlander muistuttaa. Erittäin seksuaalinen voi olla myös ihminen, joka harrastaa seksiä kerran vuodessa.  

”Hän saattaa olla hyvinkin kytköksissä seksuaalienergiaansa vaikkapa sillä, miten hän liikkuu, puhuu tai pukeutuu. Seksi on vain yksi osa seksuaalisuutta.” 

Seksuaalinen nautinto lisääntyy, kun lisäämme kaikenlaista nautintoa arkeemme, uskoo Nemlander. 

Elämään tulee lisää sävyjä, kun iloitsee elämästä kaikilla mahdollisilla tavoilla: makustelemalla aamukahviaan, ihastelemalla kukkasia tai koskettamalla kumppaniaan. 

Sitten voi miettiä, olisiko seksilelu tänään elämään sopiva lisä. 

”Meidät on luotu nauttimaan”, hän sanoo.

Tutustu seksivälineiden laajaan valikoimaan Prisma.fi:ssä.

Aiheet