Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Menestysresepti Backstage: ”Haetaanko hakemalla virheitä?” – Siva Parlar turhautuu tuomaristoon

Teksti:
Minna Perovuo
Kuvat:
Ässästudio, Sari Soininen
Julkaistu: 19.12.2023
|
Muokattu: 16.1.2024
Siva Parlar on tyytyväinen Köftiksen brändi-ilmeen luomiseen. Tuomaristo näkee tuloksen toisin ja antaa lisää mietittävää. Onko tuomaristo liian tyly? Katso Sivan kommentit Menestysresepti Backstage-haastattelussa.

Finalistien tehtävänä on nyt pureutua brändin ytimeen ja luoda neljän sanan lause, joka kiteyttää tuotteen identiteetin. Mukana on oltava myös kuva.

Ennen tuomariston eteen astumista finalistit saavat apua viiden hengen ammattilaisraadilta, joka arvostelee ideat. Kilpailijat saavat kuunnella raadin mielipiteitä, mutta eivät osallistua keskusteluun.

Graafikko ja sosiaalisen median influensseri Kasper Strömman ihastuu välittömästi Parlarin tuotteeseen.

”Rakastan nimeä Köftis. Täydellinen yhdistelmä turkkia ja vanhaa stadin slangia”, hän huudahtaa ja antaa esimerkin: ”Skruudataan pari Köftistä!”

Kasvistäytteinen Köftis on saanut inspiraationsa Parlarin äidin reseptistä, ja äiti myös poseeraa tuotejulisteessa.

"Halusin mennä kuvalla historiaan ja lapsuuteen. Kurdinaisen kansallispuku tuo julisteeseen lähi-idän tunnelmaa ja lupausta piirakan mausteisesta mausta."

Sivan Parlarin slogan on: Köftis, itämainen piirakka Suomesta.

Tuomaristossa istuva Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila ei löydä tekstin ja kuvan kombosta Parlarin brändin ydintä, vaan toteaa sen jäävän latteaksi.

”Tässä menee viestit sekaisin.”

Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma on samalla linjalla

”Mikä on tämän tuotteen terävin ydin?”

Viilataanko pilkkua liikaa?

Siva saa tehtävästä 11 pistettä. Tuomaristo piti rohkeudesta tuoda oma äiti brändin kasvoksi, mutta jäi kaipaamaan enemmän tunnetta ja terävämpää kiteytystä Köftiksen käyttötarkoituksesta.

Annetut pisteet jättivät Sivan pohtimaan pettyneenä, hakiko tuomaristo hakemalla virheitä hänen työstään.

Katso Suomalainen Menestysresepti Backstage-haastattelusta, minkälaiset Sivan ja tuomariston välit olivat jakson jälkeen.

Menestysresepti Backstage: