Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Paloittele paprikat. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja selleri.
Kuumenna voi noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pari minuuttia. Lisää muut kasvikset ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista hetki. Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Lisää annosfondit ja yrttimauste. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
Kuutioi kala ja valuta simpukat. Lisää kala kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä pari minuuttia. Nostele simpukat ja katkaravut joukkoon. Kuumenna keitto uudelleen kiehumispisteeseen ja viimeistele tillillä. Tarjoa smetanan ja leivän kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
209
875
10,4 g
6,3 g
8,6 g
7,1 g
3,0 g
18,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste),
vaaleaa leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli