Tomaattinen kala-äyriäiskeitto
Tomaattinen kala-äyriäiskeitto
Yhteistyössä

Tomaattinen kala-äyriäiskeitto

Arvostele resepti
8 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Hurmaa höyryävällä tomaattisella kalakeitolla, joka saa välimerellistä makua yrteistä, valkosipulista, katkaravuista ja simpukoista. Tarjoa keitto smetanan ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste)
500 gahven-, kuha- tai haukifileetä
200 gkatkarapuja (palvelutori)
1 kplsipuli
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
2 kplporkkanaa
1 kplpaprika
1 kplkesäkurpitsa
2 kplvarsisellerin vartta
2 rklvoita
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
500 g(1 tlk) tomaattimurskaa
1 lvettä
2 kplkala-annosfondia
2 rklyrttistä mausteseosta (esim. nomu mediterranean, origanum & parsley)

LISÄKSI

1/2 kplruukku tilliä hienonnettuna
120 g(1 prk) smetanaa
vaaleaa leipää

Valmistus

  1. 1

    Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste)
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Paloittele paprikat. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja selleri.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplporkkanaa
    1 kplpaprika
    1 kplkesäkurpitsa
    2 kplvarsisellerin vartta
  3. 3

    Kuumenna voi noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pari minuuttia. Lisää muut kasvikset ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista hetki. Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Lisää annosfondit ja yrttimauste. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    500 g(1 tlk) tomaattimurskaa
    1 lvettä
    2 kplkala-annosfondia
    2 rklyrttistä mausteseosta (esim. nomu mediterranean, origanum & parsley)
  4. 4

    Kuutioi kala ja valuta simpukat. Lisää kala kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä pari minuuttia. Nostele simpukat ja katkaravut joukkoon. Kuumenna keitto uudelleen kiehumispisteeseen ja viimeistele tillillä. Tarjoa smetanan ja leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    500 gahven-, kuha- tai haukifileetä
    200 gkatkarapuja (palvelutori)
    1/2 kplruukku tilliä hienonnettuna
    120 g(1 prk) smetanaa
    vaaleaa leipää

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste), vaaleaa leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä