Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kondensoitu maito sopii helppoon leivontaan – kokeile näitä herkkuja!

Teksti:
Euro-East
Kuvat:
Euro-East
Julkaistu: 5.6.2023
|
Muokattu: 5.6.2023
Kaupallinen yhteistyö / Euro-East. Jos olet kuullut puhuttavan kondensoidusta maidosta olet saattanut luulla, että sen käyttö vaatii aina useamman tunnin keittämistä? Väärin. Alta saat kaksi helppoa reseptiä, joiden avulla teet näppärät jälkkärit kesään!

Mitä kondensoitu maito on ja miten sitä käytetään?

Mitä se siis on? Kondensoitu maito on keittämällä tiivistettyä maitoa johon on lisätty sokeria. Helppokäyttöisyys ja pitkä säilyvyys avaamattomana tekevät tuotteesta täydellisen hätävaran jokaiselle kotileipurille.

Valmistat kondensoidusta maidosta kätevästi melkein mitä tahansa: makeat jälkiruoat, itse tehdyt jäätelöt ja fudget. Se on kermaisen ja vaniljaisen makunsa ansiosta erinomainen jälkiruokakastike sellaisenaan, vaikka omenapiirakan päälle. Kokeile maitotiivistettä myös blinien kanssa, hedelmäsalaatissa tai vaikka sellaisenaan paahtoleivällä. Voit käyttää kondensoitua maitoa myös kahviin, teehen tai pirtelöön antamaan kermaista makua.

Psst! Löydät kondensoidun maidon kaupan säilykehyllystä.

Kolme faktaa kondensoidusta maidosta

  1. Kondensoitu maito on iskukuumennettua, minkä vuoksi se säilyy avaamattomana huoneenlämmössä.
  2. Saat tehtyä kinuskia avaamattomasta kondensoidusta maitopurkista keittämällä sitä kiehuvassa vedessä n. 1–2 tuntia.
  3. Kondensoitua maitoa on saatavilla myös valmiiksi karamellisoituna versiona, mikä säästää aikaa. Dovgan karamellisoitu kondensoitu maito eli dulce de leche on valmista, paksua kinuskia, jota voi käyttää sellaisenaan, kuumennettuna leivonnassa tai jälkiruokakastikkeena.

Nappaa helpot reseptit kesäisiin puutarhajuhliin alta ja poimi kondensoitu maito ostoskoriisi s-kaupat.fi -verkkokaupasta!

Helppo avokadojäätelö mansikoilla

Tämä näppärä ja kesäinen ohje on Hellapoliisin eli Kati Jaakosen luoma, ja taatusti herkullinen. Annoksia ohjeesta syntyy noin kymmenen. Valmista jäätelö edellisenä päivänä, jotta se ehtii jähmettyä kunnolla.

Ainekset:

  • 1 prk (397g) Dovgan Kondensoitua maitoa, makeutettua
  • 5 dl vispikermaa
  • 2 avokadoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun:

  • ½ l tuoreita mansikoita
  • Dovgan Kondensoitua maitoa, makeutettua

    1. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon kondensoitu, makeutettu maito.
    2. Puolita avokadot ja poista kivet. Hienonna hedelmäliha ja sekoita se vaniljasokerin kanssa vaahdon joukkoon. Tarkista maku.
    3. Vuoraa litran vetoinen leipävuoka tuorekelmulla ja kaada seos vuokaan, tasoita pinta. Laita vuoka pakastimeen yön yli.
    4. Kumoa jäätelö tarjoiluvadille, poista tuorekelmu ja koristele tuoreilla mansikoilla. Valuta pinnalle hieman makeutettua kondensoitua maitoa. Tarjoa! Resepti ja kuvat yhteistyössä Kati Jaakonen, Hellapoliisi.

Granaattiomena-pannacotta

Ihana jälkkäriklassikko! Ohjeesta syntyy kaksi annosta, ja sen valmistaminen kestää puolisen tuntia. Varaa kuitenkin noin kahdeksan tuntia annosten hyytymiseen.

Ainekset:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dovgan makeutettua kondensoitua maitoa
  • 1,5 liivatelehteä
  • 2,5 dl Euro-East luomu-granaattiomenamehua
  • 1,5 liivatelehteä

Tarjoiluun:

  • granaattiomenan siemeniä
  • sitruunamelissaa

    1. Kuumenna kuohukerma ja kondensoitu maito kattilassa lähes kiehuvaksi.
    2. Liota 1,5 liivatelehteä kylmässä vedessä parin minuutin ajan ja lisää sitten kuumaan kermaseokseen. Sekoita huolellisesti.
    3. Kaada kermaseos tarjoiluastioihin ja siirrä jääkaappiin hyytymään noin 4–5 tunniksi. Aseta tarjoiluastiat noin 45 asteen kulmaan käyttäen kananmunarasiaa alustana.
    4. Kun pannacotta on hyytynyt lisää kerros granaattiomenamehusta: kuumenna mehu lähes kiehuvaksi ja sekoita joukkoon 1,5 liotettua liivatelehteä. Anna seoksen jäähtyä noin 15 min ennen kaatamista pannacottien päälle.
    5. Kun granaattiomenaseos on jäähtynyt, kaada se pannacottien päälle ja siirrä ne takaisin jääkaappiin hyytymään noin 4-5 tunniksi.
    6. Tarjoile jälkkärit granaattiomenan siementen ja sitruunamelissan kanssa.

Lisää aiheesta