Mitä kondensoitu maito on ja miten sitä käytetään?
Mitä se siis on? Kondensoitu maito on keittämällä tiivistettyä maitoa johon on lisätty sokeria. Helppokäyttöisyys ja pitkä säilyvyys avaamattomana tekevät tuotteesta täydellisen hätävaran jokaiselle kotileipurille.
Valmistat kondensoidusta maidosta kätevästi melkein mitä tahansa: makeat jälkiruoat, itse tehdyt jäätelöt ja fudget. Se on kermaisen ja vaniljaisen makunsa ansiosta erinomainen jälkiruokakastike sellaisenaan, vaikka omenapiirakan päälle. Kokeile maitotiivistettä myös blinien kanssa, hedelmäsalaatissa tai vaikka sellaisenaan paahtoleivällä. Voit käyttää kondensoitua maitoa myös kahviin, teehen tai pirtelöön antamaan kermaista makua.
Psst! Löydät kondensoidun maidon kaupan säilykehyllystä.
Kolme faktaa kondensoidusta maidosta
- Kondensoitu maito on iskukuumennettua, minkä vuoksi se säilyy avaamattomana huoneenlämmössä.
- Saat tehtyä kinuskia avaamattomasta kondensoidusta maitopurkista keittämällä sitä kiehuvassa vedessä n. 1–2 tuntia.
- Kondensoitua maitoa on saatavilla myös valmiiksi karamellisoituna versiona, mikä säästää aikaa. Dovgan karamellisoitu kondensoitu maito eli dulce de leche on valmista, paksua kinuskia, jota voi käyttää sellaisenaan, kuumennettuna leivonnassa tai jälkiruokakastikkeena.
Nappaa helpot reseptit kesäisiin puutarhajuhliin alta ja poimi kondensoitu maito ostoskoriisi s-kaupat.fi -verkkokaupasta!