Lukijan kysymys: Kasvihuoneen perustaminen - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lukijan kysymys: Kasvihuoneen perustaminen

Vinkit kasvihuoneviljelyyn

Haluaisitko omalle pihamaalle kasvihuoneen? Sama haave on useammalla lukijallamme, jotka lähettivät kysymyksiä kasvihuoneviljelystä. Tässä asiantuntijan vinkit.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Asiantuntija
Hyötykasviyhdistyksen toiminnanjohtaja Taina Laaksoharju
Kuvat
SOK

Tarvitaanko kasvihuoneelle rakennuslupa? Nimimerkki Pumpuli

Tarve rakennusluvalle riippuu kasvihuoneen koosta. Pienille kevytrakenteisille kasvihuoneille ei tarvitse hakea erillistä lupaa. Jos kasvihuoneeseen tulee pysyviä rakenteita kuten muurattu pohja, kannattaa asiaa kysyä rakennusvirastosta.

Mikä on paras paikka kasvihuoneelle? Meillä on iso piha, joten vaihtoehtoja löytyy. Nimimerkki Myyry

Jos haluaa satoa, kannattaa kasvihuoneelle valita valoisa paikka. Otollisin on sellainen, joka ei ole koko päivää auringossa. Kasvihuone on hyvä sijoittaa etelän suuntaan, lehvästö kohti länttä. Jotta kasvit menestyvät, ne tarvitsevat päivässä vähintään kuusi tuntia aurinkoa ja valoa. Tasainen, tontin aurinkoisin paikka on yleensä paras.

Millainen lattia on paras kasvihuoneeseen? Nimimerkki Kikka

Kasvihuoneen lattia kannattaa valita käytön mukaan. Kivi- ja tiilipohjaiset lattiat ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Puulattiakin toimii. Yleensä kasvihuoneeseen kannattaa jättää maavara, jos tekee pysyvät kasvipenkit sen reunoille.

Miten saisin lisää pölyttäjiä kasvihuoneeseen? Nimimerkki Tomi

Pölyttäjien määrää voi lisätä jättämällä kasvihuoneen tuuletusaukot ja oven auki. Itsekin voi toimia pölyttäjänä. Esimerkiksi tomaatin varsia voi hieman heilutella. Mehiläistarhaustakin voi harkita.

Julkaistu: 4.7.2016
Muokattu: 6.8.2019
Jaa Somessa