Paistokasari on kattilan ja paistinpannun välimuoto. Se on syvä paistinpannu, jossa voi valmistaa helposti esimerkiksi runsasliemisiä kastikkeita ja patoja. Siinä voi toki ruskistaa ja paistaa kaikenlaisia ruokia, mutta munakkaiden ja ohukaisten paistaminen syvässä pannussa on hankalaa.
Paistokasareita on markkinoilla monesta materiaalista valmistettuna. Teräs ja valurauta kestävät hyvin kuumuutta, mutta useimmiten kätevin käytössä on pinnoitettu alumiini.
Hoito
Hoito riippuu pinnoitteesta. Pinnoitetulle suositellaan käytettäväksi muovisia välineitä, käsinpesua ja maltillista kuumentamista. Valurauta kestää kuumuutta, mutta sitä ei saa pestä saippualla eikä astianpesukoneessa. Teräksen voi pestä myös koneessa. Pinnoitetulle pinnalle rasva laitetaan kuumentamisen alussa, teräkselle ja valuraudalle vasta kun pannu on jo kuuma.