Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Kulman Keittiön suosittu punajuuri-vuohenjuustopaistos onnistuu myös kotikeittiössä. Keittiömestari Joakim Kvarnström tarjoilee paistoksen lohen kera.
| 1 kg | punajuuria |
| 1 kpl | oksa rosmariinia |
| 1 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 150 g | vuohenjuustoa |
| 200 g | (1 prk) creme fraichea |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 65 g | (n. 1/3 tuubia) kallen mätitahnaa |
| 600 g | suomustettu lohifilee |
| öljyä paistamiseen |
Tee punajuuri-vuohenjuustopaistos. Kuori ja lohko punajuuret. Hienonna rosmariini ja sekoita kaikki aineet vuohenjuustoa lukuunottamatta keskenään. Levitä punajuurilohkot uunivuokaan ja paahda 180-asteisessa uunissa 30 min. Murusta vuohenjuustoa punajuurilohkojen päälle ja jatka paahtamista noin 10 min. Voit myös käyttää Kulman Keittiön valmista punajuuri-vuohenjuustopaistosta.
Tee punasipulicreme. Vaahdota creme fraiche. Lisää punasipuli, sitruunamehu, ruohosipuli ja Kallen mätitahna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa lohi neljään annospalaan ja paista kevyesti öljytyssä pannussa kypsäksi aloittaen nahkapuolelta. Tarjoile punajuuri-vuohenjuustopaistos lohen ja punasipulicremen kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kulman Keittiön suosittu punajuuri-vuohenjuustopaistos onnistuu myös kotikeittiössä. Keittiömestari Joakim Kvarnström tarjoilee paistoksen lohen kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | punajuuria |
| 1 kpl | oksa rosmariinia |
| 1 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 150 g | vuohenjuustoa |
| 200 g | (1 prk) creme fraichea |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 65 g | (n. 1/3 tuubia) kallen mätitahnaa |
| 600 g | suomustettu lohifilee |
| öljyä paistamiseen |
Tee punajuuri-vuohenjuustopaistos. Kuori ja lohko punajuuret. Hienonna rosmariini ja sekoita kaikki aineet vuohenjuustoa lukuunottamatta keskenään. Levitä punajuurilohkot uunivuokaan ja paahda 180-asteisessa uunissa 30 min. Murusta vuohenjuustoa punajuurilohkojen päälle ja jatka paahtamista noin 10 min. Voit myös käyttää Kulman Keittiön valmista punajuuri-vuohenjuustopaistosta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | punajuuria |
| 1 kpl | oksa rosmariinia |
| 1 rkl | hunajaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 150 g | vuohenjuustoa |
Tee punasipulicreme. Vaahdota creme fraiche. Lisää punasipuli, sitruunamehu, ruohosipuli ja Kallen mätitahna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) creme fraichea |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 65 g | (n. 1/3 tuubia) kallen mätitahnaa |
| suolaa | |
| mustapippuria |
Leikkaa lohi neljään annospalaan ja paista kevyesti öljytyssä pannussa kypsäksi aloittaen nahkapuolelta. Tarjoile punajuuri-vuohenjuustopaistos lohen ja punasipulicremen kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | suomustettu lohifilee |
| öljyä paistamiseen |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
840
Energiaa kcal
3515
Energiaa kj
62,0 g
Rasvaa
22,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
25,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
41,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
840
Energiaa kcal
3515
Energiaa kj
62,0 g
Rasvaa
22,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
25,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
41,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa, mustapippuria, öljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli