Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Postimerkki Pilviä Saaristossa postimerkkisarjasta Tyynen rauhallisesti. Suunnittelija Stiina Hovi.

Maailman paras postimerkki on suomalainen – onko maisema tuttu?

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Posti
Julkaistu: 4.1.2019
|
Muokattu: 1.4.2022
Suomalainen postimerkki valittiin maailman parhaaksi espanjalaisessa kilpailussa.

NexoFil Awards -gaalassa vuoden parhaana postimerkkinä palkittiin merkki Postin Tyynen rauhallisesti -sarjasta. Palkitun postimerkin on suunnitellut Stiina Hovi. Raadin mukaan maisema kuvastaa suomalaisen luonnon rauhaa ja tyyneyttä. Kilpailun tuomaristoon kuului filatelisteja 37 eri maasta.

Svenska Ylen mukaan palkitun postimerkin nimi on Pilviä saaristossa. Valokuvan on ottanut Jari Hakala Norrströmmenin sillalta Nauvossa. Kesäinen maisema on valittu vuonna 2017 Suomen kauneimmaksi postimerkiksi.

Nauvon saaristo on suosittu kesäkohde

Nauvon saaristossa asuu vakituisesti noin 1500 ihmistä. Kesällä asukkaiden määrä kuitenkin moninkertaistuu. Nauvo on kuntaliitosten seurauksena nykyisin osa Paraisten kaupunkia.

Kaikkiaan Nauvossa on noin 3000 saarta ja luotoa. Pääsaaret ovat Iso-Nauvo ja Pikku-Nauvo, mutta nimenä tunnettu on myös Seilin saari, jonne perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Myöhemmin Seilin sairaala toimi mielisairaalana. Poplaulaja Jenni Vartiainen on nimennyt myydyimmän albuminsa saaren mukaan.

Postin uudet merkit vuodelle 2019

Posti julkaisee alkuvuodesta 2019 yhteensä 34 erilaista postimerkkiä. Merkkien aiheina ovat mm. äitiyspakkaus ja Helsingin päärautatieasema.

Kelan äitiyspakkaus on herättänyt vuosien varrella runsaasti ihastusta maailmalla. Posti julkaisee 23. tammikuuta pienoisarkin, jossa esitellään pakkauksen sisältöä. Arkissa on 6 kotimaan postimerkkiä.