Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uudistuneessa hotellissa pääsee nauttimaan hetkittäin 20-luvun tunnelmasta.

Turun keskustaan avautui boutique-hotelli, jonka nimi on kaikille tuttu

Teksti:
Katri Saukkonen
Kuvat:
PuroPlan / Jaakko Puro, Sokos Hotels
Julkaistu: 2.4.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Remontti kesti 1,5 vuotta mutta nyt perinteikäs Seurahuone on auki ja kuin entisessä loistossaan.

Seurahuone on Turun keskustan arvokiinteistöjä. Rakennus nousi Humalistonkadun ja Eerikinkadun kulmaukseen vuonna 1928. Huhtikuussa 2019 avattu uudistunut Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on remontoitu 1920-luvun tunnelmaan.

Hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata on pohtinut boutique-hotellin persoonaa.

”Jännittävä ja rohkea kummitäti, jolla on punatut huulet, helmet kaulassa ja skumppalasi kädessä – ja joka toivottaa iloisesti vieraat tervetulleiksi”, hän kuvailee.

Boutique-hotelli tarkoittaa hotellia, jossa yksityiskohdatkin on suunniteltu huolella – laatu, tyylikkyys ja yksilöllisyys edellä. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone onkin tarkkaan mietitty kokonaisuus, jossa jopa minibaarin lasit yllättävät.

Asiakas pääsee nauttimaan hotellissa hetkittäin 1920-luvun tunnelmasta. Tuo vallattomuuden, iloisuuden, jazz-musiikin ja dynaamisuuden vuosikymmen on toiminut uudistuksessa inspiraation lähteenä.

”Olemme nostaneet esiin 20-luvun mukavat asiat kuten samppanjan, iloisuuden ja kepeyden – sekä helmet. Ne näkyvät esimerkiksi jälkiruoissa, astioissa, työntekijöiden vaatteissa sekä huoneiden koristelussa”, Byskata kuvailee.

Teema linkittyy itse hotellirakennukseen – sen suunnitteli arkkitehti Erik Bryggman 1920-luvulla.

Jalkakylpyjä ja jaettavia nautintoja

Hieman sokkeloisessa, jännittävässä ja pesämäisessä hotellissa pääsee nauttimaan pienistä arjen nautinnoista.

Naisten saunassa on jalkakylpyallas, johon työmatkalainen voi upottaa jalkansa rankan työpäivän jälkeen. Vierailla on mahdollisuus kokeilla myös kylmäsumusuihkua. Kuntoiluhuoneessa voi ottaa mallia kuvissa hymyileviltä 20-luvun urheilutähdiltä.

Katutasossa sijaitsevan ravintolan, Gunnarin, konsepti pohjautuu jaettaviin annoksiin ja yhteisölliseen syömiseen.

”Listalla ei ole perinteistä alku-, pää- ja jälkiruokaryhmittelyä, vaan annoksia voi tilata haluamassaan järjestyksessä ja jakaa seurueen kesken. Erikoisuutena tarjolla on 3 litran jeroboam-viinipulloja, jotka sopivat jaettavaksi isommalle porukalle.”

Ravintolallamme on nimikkopässikin, suloinen musta Gunnar.

Gunnar Eatery & Barissa on tarjolla myös paikallistuottajien makuja kuten harvinaisten tummien mehiläisten hunajaa. Naantalissa sijaitsevalta SikkaTalun lammastilalta saadaan lampaanmaitotuotteita.

”Ravintolallamme on siellä nimikkopässikin, suloinen musta Gunnar. Se ei päädy lautaselle, vaan lauman vanhimmaksi”, Byskata kertoo.

Hotellin toisen kerroksen Solo Upstairs muodostuu erikokoisista ravintolatiloista, joissa tarjoillaan myös aamiainen. Paikka sopii Byskatan mukaan astetta rennompiin ja vapaamuotoisempiin yritysten tai yhteisöjen tilaisuuksiin sekä perhejuhliin.

Gunnar Backyard -sisäpiha tarjoaa puolestaan rauhallisen keitaan, jonka vehreyteen voi vetäytyä vaikka lasilliselle.

Kolmen hotellin kombo

Turkuun avautuu vuoden sisällä kolme erilaista Sokos Hotellia: Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen lisäksi uusi hotelli kauppakeskus Wiklundin yhteyteen maaliskuussa 2019 ja vuoden 2020 alussa Kupittaalle. Lue lisää Original Sokos Hotel Wiklundista >>

”Asiakkaalla ei aina ole samanlainen tarve hotellille, kuten ei ole ravintolallekaan. Tarve vaihtelee sen mukaan, onko tulossa viettämään esimerkiksi romanttista viikonloppua tai vaikkapa festareille.”

Turun ravintolatarjonta on kehittynyt viime vuosina valtavasti.

Sokos Hotellien kokonaisuus on Byskatan mukaan mietitty niin, että se istuu parhaiten juuri Turkuun.

”Turun ravintolatarjonta on kehittynyt viime vuosina valtavasti. Nyt samaa monipuolisuutta saadaan hotellipuolelle”, Byskata huomauttaa.

Hotellinjohtajan vinkit Turkuun saapuvalle matkailijalle

  • Turun taidemuseo: ”Klassikko itsessään ja klassikko taideteoksia, muun muassa Helene Schjerfbeck ja Akseli Gallen-Kallela.”
  • Käsityöläismuseo: ”Ainoa yhtenäinen puistoalue, joka selvisi Turun palosta, kiva vierailla perheen kanssa, kiinnostaa varmasti ikään katsomatta.”
  • Aurajokiranta: ”Kaunis, vehreä, paljon kivoja ravintoloita, jokilaivoja ja terasseja, joen rantaan voi pysähtyä vaikka piknikille.”
  • Walo Rooftop Bar, Wiklund keskus: ”Turun ainoa Roof top bar, avataan vapuksi 2019.”

Miksi nyt kannattaa matkustaa Turkuun?

Lisää aiheesta