Ota voi huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta. Sekoita pehmeä voi ja valitsemasi maustevoin makuaineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääri leivinpaperin sisälle tangoksi, koveta jääkaapissa ja leikkaa voinapeiksi.
Rucola-limevoi: Silppua rucola. Pese ja raasta limen kuori ja purista 1 rkl limen mehua. Sekoita makuainekset ja voi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Aura-pippurivoi: Murenna juusto kulhoon. Kuori ja silppua valkosipuli. Sekoita voi ja valkosipuli juuston kanssa. Murskaa roseepippureita käsissä ja sekoita ne ja mustapippuri voihin.
Tomaatti-chilivoi: Halkaise chili. Poista siemenet, mikäli et halua voista kovin tulista. Viipaloi chili. Sekoita voin kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi.
Voit pakastaa maustevoin kokonaisena leivinpaperiin käärittynä tai voinappeina. Leikkaa tällöin maustevoi napeiksi, aseta leivinpaperin päälle toisistaan irralleen ja pakasta. Siirrä jäätyneenä pakastuspussiin ja ota sulamaan vaikka nappi kerrallaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1043
4366
103,0 g
63,0 g
15,0 g
15,0 g
5,0 g
15,0 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
+ valitsemasi maustevoin makuaineet,
1 kpl Lime,
1 kpl Valkosipulinkynsi,
1 tl Roseepippuria,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli