3 x maustevoi
30 min

Nappaa talteen!
Kruunaa grilliateria raikkaalla, tuhdilla tai sopivan tulisella maustevoilla. Voit valmistaa ohjeella kolme maustevoita ja pakastaa ne herkkuhetkeä odottamaan.
| 300 g | voita |
| Rucola-limevoi | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1 kpl | lime |
| Tomaatti-chilivoi | |
| 1 kpl | punainen chili |
| 4 - 5 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| Aura-pippurivoi | |
| 50 g | aura-juustoa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | roseepippuria |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Ota voi huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta. Jaa voi kolmeen osaan (100 g/ 1 maustevoi). Sekoita pehmeä voi ja valitsemasi maustevoin makuaineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääri leivinpaperin sisälle tangoksi, koveta jääkaapissa ja leikkaa voinapeiksi.
- 2.
Rucola-limevoi: Hienonna rucola. Pese ja raasta limen kuori ja purista 1 rkl limen mehua. Sekoita makuainekset ja voi sauvasekoittimella tasaiseksi.
- 3.
Aura-pippurivoi: Murenna juusto kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita voi ja valkosipuli juuston kanssa. Murskaa roseepippureita käsissä ja sekoita ne ja mustapippuri voihin.
- 4.
Tomaatti-chilivoi: Halkaise chili. Poista siemenet, mikäli et halua voista kovin tulista. Viipaloi chili. Sekoita voin kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi.
3 x maustevoi
Kruunaa grilliateria raikkaalla, tuhdilla tai sopivan tulisella maustevoilla. Voit valmistaa ohjeella kolme maustevoita ja pakastaa ne herkkuhetkeä odottamaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | voita |
Rucola-limevoi | |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1 kpl | lime |
Tomaatti-chilivoi | |
| 1 kpl | punainen chili |
| 4 - 5 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
Aura-pippurivoi | |
| 50 g | aura-juustoa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | roseepippuria |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Ota voi huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta. Jaa voi kolmeen osaan (100 g/ 1 maustevoi). Sekoita pehmeä voi ja valitsemasi maustevoin makuaineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääri leivinpaperin sisälle tangoksi, koveta jääkaapissa ja leikkaa voinapeiksi.
Määrä Ainesosa 300 g voita - 2
Rucola-limevoi: Hienonna rucola. Pese ja raasta limen kuori ja purista 1 rkl limen mehua. Sekoita makuainekset ja voi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku rucolaa 1 kpl lime - 3
Aura-pippurivoi: Murenna juusto kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita voi ja valkosipuli juuston kanssa. Murskaa roseepippureita käsissä ja sekoita ne ja mustapippuri voihin.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 50 g aura-juustoa 1 tl roseepippuria 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 4
Tomaatti-chilivoi: Halkaise chili. Poista siemenet, mikäli et halua voista kovin tulista. Viipaloi chili. Sekoita voin kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 4 - 5 kpl aurinkokuivattua tomaattia 1 kpl punainen chili
Voit pakastaa maustevoin kokonaisena leivinpaperiin käärittynä tai voinappeina. Leikkaa tällöin maustevoi napeiksi, aseta leivinpaperin päälle toisistaan irralleen ja pakasta. Siirrä jäätyneenä pakastuspussiin ja ota sulamaan vaikka nappi kerrallaan.
Ravintosisältö
832
Energiaa kcal
3483
Energiaa kj
88,7 g
Rasvaa
56,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
832
Energiaa kcal
3483
Energiaa kj
88,7 g
Rasvaa
56,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Lime, 1 kpl Valkosipulinkynsi, 1 tl Roseepippuria, 0.5 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























