Ota voi huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta. Sekoita pehmeä voi ja valitsemasi maustevoin makuaineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääri leivinpaperin sisälle tangoksi, koveta jääkaapissa ja leikkaa voinapeiksi.
Rucola-limevoi: Silppua rucola. Pese ja raasta limen kuori ja purista 1 rkl limen mehua. Sekoita makuainekset ja voi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Aura-pippurivoi: Murenna juusto kulhoon. Kuori ja silppua valkosipuli. Sekoita voi ja valkosipuli juuston kanssa. Murskaa roseepippureita käsissä ja sekoita ne ja mustapippuri voihin.
Tomaatti-chilivoi: Halkaise chili. Poista siemenet, mikäli et halua voista kovin tulista. Viipaloi chili. Sekoita voin kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi.
Voit pakastaa maustevoin kokonaisena leivinpaperiin käärittynä tai voinappeina. Leikkaa tällöin maustevoi napeiksi, aseta leivinpaperin päälle toisistaan irralleen ja pakasta. Siirrä jäätyneenä pakastuspussiin ja ota sulamaan vaikka nappi kerrallaan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
4366
1043
103,0 g
63,0 g
15,0 g
15,0 g
5,0 g
15,0 g
3,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
+ valitsemasi maustevoin makuaineet,
1 kpl Lime,
1 kpl Valkosipulinkynsi,
1 tl Roseepippuria,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli