Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ahvenfileet ja salviavoipotut

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ruskistetusta voista ja salviasta loihdit hetkessä juhlavan kastikkeen loppukesän perunoille. Tarjoa voipotut grillatulla sitruunalla silattujen ahvenien ja raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

Salviavoipotut

1 kg
perunoita
100 g
voita
1 kpl
ruukku salviaa

Sitruunaiset ahvenfileet

2 kpl
sitruunaa
600 g
ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja harjaa perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

2

Perunoiden kiehuessa kuumenna voita pannulla keskilämmöllä, kunnes se kuohuu ja väri alkaa tummua. Lisää salvianlehdet ja jatka kuumennusta, kunnes voi on kullanruskeaa. Ole tarkkana, ettei voi kärähdä. Sekoita kastike perunoiden joukkoon.

3

Pese ja halkaise sitruunat. Paahda ne muurikassa leikkuupinta alaspäin, kunnes pinta saa väriä.

4

Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja voi muurikassa. Paista fileitä 1–2 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes kala on kypsää. Purista sitruunaa kaloille tai tarjoa sitruunat erikseen.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.7.2022
|
Muokattu: 7.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

535

2239

28,0 g

15,5 g

34,0 g

2,3 g

3,0 g

32,8 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli