Ahvenfileet ja salviavoipotut

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Ruskistetusta voista ja salviasta teet hetkessä juhlavan kastikkeen loppukesän perunoille. Tarjoa voipotut grillatulla sitruunalla silattujen ahvenien ja raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Salviavoipotut

1 kgperunoita
100 gvoita
1 kplruukku salviaa

Sitruunaiset ahvenfileet

2 kplsitruunaa
600 gahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklrypsiöljyä
1 rklvoita

Valmistus

  1. 1

    Pese ja harjaa perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

    MääräAinesosa
    1 kgperunoita
  2. 2

    Perunoiden kiehuessa kuumenna voita pannulla keskilämmöllä, kunnes se kuohuu ja väri alkaa tummua. Lisää salvianlehdet ja jatka kuumennusta, kunnes voi on kullanruskeaa. Ole tarkkana, ettei voi kärähdä. Sekoita kastike perunoiden joukkoon.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    1 kplruukku salviaa
  3. 3

    Pese ja halkaise sitruunat. Paahda ne muurikassa tai pannulla leikkuupinta alaspäin, kunnes pinta saa väriä.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunaa
  4. 4

    Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja voi muurikassa tai pannulla. Paista fileitä 1–2 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes kala on kypsää. Purista sitruunaa kaloille tai tarjoa sitruunat erikseen.

    MääräAinesosa
    600 gahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.7.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä