Airfryer-arancinit porkkanalaatikosta

arvosana5/5

(5)arviota
10 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Pyöräytä porkkanalaatikon jämät meheviksi arancini-pyöryköiksi. Italialainen hävikkiherkku syntyy risoton sijaan porkkanalaatikosta.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(noin 4 dl) porkkanalaatikkoa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
125 g(1 ps) mozzarellajuustoa
1 dlparmesaaniraastetta

Pinnalle

1 kplkananmuna
1 dlkorppujauhoja
2 rklrypsiöljyä

Lisäksi

airfryer-paperivuoka tai leivinpaperia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Yhdistä kulhossa porkkanalaatikko, parmesaani ja pippuri. Valuta mozzarella ja leikkaa 10 palaan. Pyörittele taikinasta 10 palloa. Paina kunkin keskelle sormella kuoppa ja pane kuoppaan pala mozzarellaa. Peitä taikinalla ja pyörittele palloksi.

    MääräAinesosa
    400 g(noin 4 dl) porkkanalaatikkoa
    1 dlparmesaaniraastetta
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    125 g(1 ps) mozzarellajuustoa
  2. 2

    Riko muna lautaselle, mittaa korppujauhot toiselle. Kieritä pallot munassa ja sitten jauhoissa. Kastele kädet öljyssä ja kostuta pallot kevyesti öljyisillä käsillä pyöritellen.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 dlkorppujauhoja
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Nosta airfryer-paperi paistokoriin tai vuoraa kori leivinpaperilla. Aseta arancinit paperille. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi oluen tai kuplajuoman kanssa.

    MääräAinesosa
    airfryer-paperivuoka tai leivinpaperia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: airfryer-paperivuoka tai leivinpaperia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.10.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025