Amerikkalainen omenapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Amerikkalainen omenapiirakka

Amerikkalainen omenapiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista aito amerikkalainen omenapiiras, jossa omenakuutiot saavat hautua pehmeiksi murean taikinakannen alla. Kannellinen omenapiirakka maustetaan perinteiseen tapaan kanelilla.

Ainekset

taikina

3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
125 g
margariinia
2 rkl
kylmää vettä

täyte

1 kg
omenoita (hapokas lajike)
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
1 1/2 tl
kanelia
1/4 tl
suolaa

lisäksi

1 tl
margariinia
1 rkl
maitoa
1/2 rkl
sokeria
1 rkl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä rasva pieninä kuutioina ja vesi. Sekoita monitoimikoneessa tai nypi käsin tasaiseksi.

3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
125 g
margariinia
2 rkl
kylmää vettä
2

Voitele korkeareunainen piirasvuoka (halkaisija 23 cm). Kauli 1/3 taikinasta jauhojen avulla ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi. Kauli loppu taikina hieman vuokaa isommaksi levyksi. Siirrä isompi taikina kaulimen avulla vuokaan ja painele tiivisti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Siirrä pienempi taikinapala leivinpaperille ja laita molemmat kylmään täytteen teon ajaksi.

1 tl
margariinia
3

Pese, kuori ja pilko omenat, poista siemenkodat. Laita omenat kulhoon, purista sitruunan mehu joukkoon ja lisää loput täytteen ainekset.

1 kg
omenoita (hapokas lajike)
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
1 1/2 tl
kanelia
1/4 tl
suolaa
4

Kaada täyte piirakkapohjalle ja peitä taikinakannella. Leikkaa kannen keskelle ristiviillot. Voitele pinta maidolla ja ripottele sokeria päälle.

1 rkl
maitoa
1/2 rkl
sokeria
1 rkl
tomusokeria
5

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin tunti. Peitä foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista. Koristele tomusokerilla.

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 18.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1631

390

13,7 g

3,8 g

59,8 g

33,3 g

3,7 g

4,3 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl kylmää vettä,

1,5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli