Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä rasva pieninä kuutioina ja vesi. Sekoita monitoimikoneessa tai nypi käsin tasaiseksi.
Voitele korkeareunainen piirasvuoka (halkaisija 23 cm). Kauli 1/3 taikinasta jauhojen avulla ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi. Kauli loppu taikina hieman vuokaa isommaksi levyksi. Siirrä isompi taikina kaulimen avulla vuokaan ja painele tiivisti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Siirrä pienempi taikinapala leivinpaperille ja laita molemmat kylmään täytteen teon ajaksi.
Pese, kuori ja pilko omenat, poista siemenkodat. Laita omenat kulhoon, purista sitruunan mehu joukkoon ja lisää loput täytteen ainekset.
Kaada täyte piirakkapohjalle ja peitä taikinakannella. Leikkaa kannen keskelle ristiviillot. Voitele pinta maidolla ja ripottele sokeria päälle.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin tunti. Peitä foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista. Koristele tomusokerilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1631
390
13,7 g
3,8 g
59,8 g
33,3 g
3,7 g
4,3 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl kylmää vettä,
1,5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli