Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Rouhi pähkinät.
Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja sekoita. Lisää porkkanaraaste, pähkinät ja öljy.
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakun jäähtyä. Ota siksi aikaa kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.
Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi. Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kuorrutetta kakun väliin ja pinnalle. Peitä kakku kuvulla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
448
1875
26,8 g
7,2 g
44,8 g
29,7 g
2,1 g
5,8 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kanelia,
0,25 tl Muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli