Amerikkalainen porkkanakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Amerikkalainen porkkanakakku

Amerikkalainen porkkanakakku
Annokset
16
Valmistusaika
Useita tunteja
Mehevässä kakkupohjassa on porkkanaa, fariinisokeria ja mausteita. Kakku täytetään ja kuorrutetaan makealla tuorejuustoseoksella.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Porkkanoita
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Kanelia
1/4 tl
Muskottipähkinää
70 g
(1 pussi) saksanpähkinöitä
2 dl
Rypsiöljyä

TÄYTE JA KUORRUTUS

400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
Margariinia
3 dl
Tomusokeria

Näin teet

1

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään.

300 g
Porkkanoita
2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
2 tl
Kanelia
5 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
Muskottipähkinää
1 dl
Fariinisokeria
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2

Rouhi pähkinät ja säästä n. 4 rkl koristukseen.

70 g
(1 pussi) saksanpähkinöitä
3

Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, pähkinät ja öljy.

70 g
(1 pussi) saksanpähkinöitä
2 dl
Rypsiöljyä
4

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.

5

Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kuorrutteen aineet keskenään.

150 g
Margariinia
400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
3 dl
Tomusokeria
6

Halkaise kakku. Levitä puolet kuorrutteesta väliin ja loput pinnalle. Koristele pähkinärouheella. Peitä kakku ja anna vetäytyä jääkaapissa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 28.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g717 g
Proteiinia6 g93 g
Rasvaa29 g459 g
Kuituja2 g33 g
Energiaa kj1945 31117
Energiaa kcal465 7435

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 tl Kanelia

  • 0.25 tl Muskottipähkinää

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g717 g
Proteiinia6 g93 g
Rasvaa29 g459 g
Kuituja2 g33 g
Energiaa kj1945 31117
Energiaa kcal465 7435

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 tl Kanelia

  • 0.25 tl Muskottipähkinää

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.