Kuori porkkanat ja raasta hienoksi. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Rouhi pähkinät ja säästä n. 4 rkl koristukseen.
Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, pähkinät ja öljy.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kuorrutteen aineet keskenään.
Halkaise kakku. Levitä puolet kuorrutteesta väliin ja loput pinnalle. Koristele pähkinärouheella. Peitä kakku ja anna vetäytyä jääkaapissa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1945
465
28,7 g
7,7 g
44,8 g
29,8 g
2,1 g
5,8 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
2 tl Kanelia,
0,25 tl Muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli