Anjoviskakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Anjoviskakku

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

180 g
Hapankorppuja
100 g
Margariinia
1/2 dl
Maitoa

TÄYTE

4 dl
Raejuustoa
4 dl
Maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
Omenaviinietikkaa, jos haluaa
1 kpl
Keskikokoinen maustekurkku hienonnettuna
1/2 dl
Persiljasilppua
1/2 dl
Ruohosipulisilppua
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 - 3 tl
Sitruunanmehua
150 g
Anjovisfileetä hienonnettua
5 kpl
Liivatelehteä

KORISTEEKSI

2 kpl
Keitettyä kananmunaa
5 - 6 kpl
Anjovisfileetä
Ruohosipulia
Kaprista
Kurkkua

Näin teet

1

Hienonna hapankorput pieneksi ja lisää sekaan pehmeä rasva sekä maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset lukuun ottamatta liivatelehtiä ja sitruunanmehua. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi, purista ne kuiviksi ja liuota sitten kuumaan sitruunanmehuun. Kaada liivateliuos täytteen sekaan ja kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Irrota vuoka ja koristele kakku.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 15.5.2019