Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

180 ghapankorppuja
100 gmargariinia
1/2 dlmaitoa

Täyte

4 dlraejuustoa
4 dlmaustamatonta tuorejuustoa
1 tlomenaviinietikkaa, jos haluaa
1 kplkeskikokoinen maustekurkku hienonnettuna
1/2 dlpersiljasilppua
1/2 dlruohosipulisilppua
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 - 3 tlsitruunanmehua
150 ganjovisfileetä hienonnettua
5 kplliivatelehteä

Koristeeksi

2 kplkeitettyä kananmunaa
5 - 6 kplanjovisfileetä
ruohosipulia
kaprista
kurkkua

Valmistus

  1. 1

    Hienonna hapankorput pieneksi ja lisää sekaan pehmeä rasva sekä maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset lukuun ottamatta liivatelehtiä ja sitruunanmehua. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi, purista ne kuiviksi ja liuota sitten kuumaan sitruunanmehuun. Kaada liivateliuos täytteen sekaan ja kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Irrota vuoka ja koristele kakku.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä