Anjoviskakku

Nappaa talteen!
| Pohja | |
|---|---|
| 180 g | hapankorppuja |
| 100 g | margariinia |
| 1/2 dl | maitoa |
| Täyte | |
| 4 dl | raejuustoa |
| 4 dl | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 tl | omenaviinietikkaa, jos haluaa |
| 1 kpl | keskikokoinen maustekurkku hienonnettuna |
| 1/2 dl | persiljasilppua |
| 1/2 dl | ruohosipulisilppua |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 - 3 tl | sitruunanmehua |
| 150 g | anjovisfileetä hienonnettua |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| Koristeeksi | |
| 2 kpl | keitettyä kananmunaa |
| 5 - 6 kpl | anjovisfileetä |
| ruohosipulia | |
| kaprista | |
| kurkkua | |
- 1.
Hienonna hapankorput pieneksi ja lisää sekaan pehmeä rasva sekä maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset lukuun ottamatta liivatelehtiä ja sitruunanmehua. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi, purista ne kuiviksi ja liuota sitten kuumaan sitruunanmehuun. Kaada liivateliuos täytteen sekaan ja kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Irrota vuoka ja koristele kakku.
Anjoviskakku
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 180 g | hapankorppuja |
| 100 g | margariinia |
| 1/2 dl | maitoa |
Täyte | |
| 4 dl | raejuustoa |
| 4 dl | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 tl | omenaviinietikkaa, jos haluaa |
| 1 kpl | keskikokoinen maustekurkku hienonnettuna |
| 1/2 dl | persiljasilppua |
| 1/2 dl | ruohosipulisilppua |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 - 3 tl | sitruunanmehua |
| 150 g | anjovisfileetä hienonnettua |
| 5 kpl | liivatelehteä |
Koristeeksi | |
| 2 kpl | keitettyä kananmunaa |
| 5 - 6 kpl | anjovisfileetä |
| ruohosipulia | |
| kaprista | |
| kurkkua | |
Valmistus
- 1
Hienonna hapankorput pieneksi ja lisää sekaan pehmeä rasva sekä maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset lukuun ottamatta liivatelehtiä ja sitruunanmehua. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi, purista ne kuiviksi ja liuota sitten kuumaan sitruunanmehuun. Kaada liivateliuos täytteen sekaan ja kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Irrota vuoka ja koristele kakku.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












