Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiinigraavattu lohi

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Perinteinen graavilohi saa uudenlaisen vivahteen, kun se maustetaan raikkaalla appelsiinilla ja pikantilla inkiväärillä. Tässä on täydellinen lisä kalapöytään!

Ainekset

600 g
lohifileetä
1 kpl
appelsiini (luomu)
4 cm
pala inkivääriä
2 rkl
karkeaa merisuolaa
2 tl
sokeria

Lisäksi

appelsiininmehua
appelsiiniviipaleita
tuoreita yrttejä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot ja ylimääräinen rasva.

600 g
lohifileetä
2

Pese appelsiini. Raasta kuori (2 rkl) ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl).

1 kpl
appelsiini (luomu)
4 cm
pala inkivääriä
3

Ripottele lohen pinnalle suola, sokeri sekä appelsiininkuori- ja inkivääriraaste. Valuta päälle appelsiininmehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun. Laita päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 10 tuntia.

2 rkl
karkeaa merisuolaa
2 tl
sokeria
4

Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Purista appelsiininmehua päälle. Koristele halutessasi appelsiiniviipaleilla ja yrteillä.

appelsiininmehua
appelsiiniviipaleita
tuoreita yrttejä

Vinkki: Graavautumisaika riippuu lohifileen paksuudesta. Ohuemmalle fileelle riittää 10 tuntia, paksumpi filee voi vaatia kokonaisen vuorokauden.

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 12.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

183

765

12,3 g

1,8 g

2,8 g

2,8 g

0,4 g

15,1 g

4,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 cm pala inkivääriä,

appelsiininmehua,

appelsiiniviipaleita,

tuoreita yrttejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli