Appelsiinigraavattu lohi

arvosana4/5

(9)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Perinteinen graavilohi saa uudenlaisen vivahteen, kun se maustetaan raikkaalla appelsiinilla ja pikantilla inkiväärillä. Tässä on täydellinen lisä kalapöytään!

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä
1 kplappelsiini (luomu)
4 cmpala inkivääriä
2 rklkarkeaa merisuolaa
2 tlsokeria

Lisäksi

appelsiininmehua
appelsiiniviipaleita
tuoreita yrttejä

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta ruodot ja ylimääräinen rasva.

    MääräAinesosa
    600 glohifileetä
  2. 2

    Pese appelsiini. Raasta kuori (2 rkl) ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl).

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini (luomu)
    4 cmpala inkivääriä
  3. 3

    Ripottele lohen pinnalle suola, sokeri sekä appelsiininkuori- ja inkivääriraaste. Valuta päälle appelsiininmehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun. Laita päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 10 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 rklkarkeaa merisuolaa
    2 tlsokeria
  4. 4

    Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Purista appelsiininmehua päälle. Koristele halutessasi appelsiiniviipaleilla ja yrteillä.

    MääräAinesosa
    appelsiininmehua
    appelsiiniviipaleita
    tuoreita yrttejä

Vinkki: Graavautumisaika riippuu lohifileen paksuudesta. Ohuemmalle fileelle riittää 10 tuntia, paksumpi filee voi vaatia kokonaisen vuorokauden.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 cm pala inkivääriä, appelsiininmehua, appelsiiniviipaleita, tuoreita yrttejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä