Appelsiinigraavattu lohi
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen graavilohi saa uudenlaisen vivahteen, kun se maustetaan raikkaalla appelsiinilla ja pikantilla inkiväärillä. Tässä on täydellinen lisä kalapöytään!
| 600 g | lohifileetä |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 4 cm | pala inkivääriä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | sokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| appelsiininmehua | |
| appelsiiniviipaleita | |
| tuoreita yrttejä | |
- 1.
Poista lohesta ruodot ja ylimääräinen rasva.
- 2.
Pese appelsiini. Raasta kuori (2 rkl) ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl).
- 3.
Ripottele lohen pinnalle suola, sokeri sekä appelsiininkuori- ja inkivääriraaste. Valuta päälle appelsiininmehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun. Laita päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 10 tuntia.
- 4.
Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Purista appelsiininmehua päälle. Koristele halutessasi appelsiiniviipaleilla ja yrteillä.
Appelsiinigraavattu lohi
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Perinteinen graavilohi saa uudenlaisen vivahteen, kun se maustetaan raikkaalla appelsiinilla ja pikantilla inkiväärillä. Tässä on täydellinen lisä kalapöytään!
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohifileetä |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 4 cm | pala inkivääriä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | sokeria |
Lisäksi | |
| appelsiininmehua | |
| appelsiiniviipaleita | |
| tuoreita yrttejä | |
Valmistus
- 1
Poista lohesta ruodot ja ylimääräinen rasva.
Määrä Ainesosa 600 g lohifileetä - 2
Pese appelsiini. Raasta kuori (2 rkl) ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl).
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini (luomu) 4 cm pala inkivääriä - 3
Ripottele lohen pinnalle suola, sokeri sekä appelsiininkuori- ja inkivääriraaste. Valuta päälle appelsiininmehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun. Laita päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 10 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 rkl karkeaa merisuolaa 2 tl sokeria - 4
Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Purista appelsiininmehua päälle. Koristele halutessasi appelsiiniviipaleilla ja yrteillä.
Määrä Ainesosa appelsiininmehua appelsiiniviipaleita tuoreita yrttejä
Vinkki: Graavautumisaika riippuu lohifileen paksuudesta. Ohuemmalle fileelle riittää 10 tuntia, paksumpi filee voi vaatia kokonaisen vuorokauden.
Ravintosisältö
183
Energiaa kcal
765
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
15,1 g
Proteiinia
4,9 g
Suolaa
183
Energiaa kcal
765
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
15,1 g
Proteiinia
4,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 cm pala inkivääriä, appelsiininmehua, appelsiiniviipaleita, tuoreita yrttejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























