Appelsiinikeitto ja lumimuna | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Appelsiinikeitto ja lumimuna

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lumimuna eli vedessä keitetty valkuaisvaahtopallo viimeistelee appelsiinikeiton. Katso appelsiinikeiton ja lumimunan ohjeet. Viimeistele jälkiruoka-annokset paahdetuilla mantelilastuilla.

Ainekset

1 l
Appelsiinimehua
3/4 dl
Sokeria
4 rkl
Perunajauhoja
2 kpl
Appelsiinia

lumimunat

2 kpl
Kananmunan valkuaista
4 rkl
Sokeria
1 l
Vettä

pinnalle

4 rkl
Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Mittaa kattilaan appelsiinimehu, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta sekoittaen. Siirrä jäähtymään. Kuori appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja sekoita kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Kiehauta vesi laakeassa kattilassa. Nosta valkuaisvaahdosta kahden lusikan avulla kananmunan muotoisia nokareita hiljalleen poreilevaan veteen. Kypsennä palloja kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pallot talouspaperin päälle. Aseta lumimunat jäähtyneiden kiisselien päälle. Paahda kuivalla pannulla mantelilastuja koristeeksi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1016

243

3,5 g

0,3 g

45,7 g

40,5 g

2,2 g

4,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli