Mittaa kattilaan appelsiinimehu, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta sekoittaen. Siirrä jäähtymään. Kuori appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja sekoita kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Kiehauta vesi laakeassa kattilassa. Nosta valkuaisvaahdosta kahden lusikan avulla kananmunan muotoisia nokareita hiljalleen poreilevaan veteen. Kypsennä palloja kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pallot talouspaperin päälle. Aseta lumimunat jäähtyneiden kiisselien päälle. Paahda kuivalla pannulla mantelilastuja koristeeksi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1016
243
3,5 g
0,3 g
45,7 g
40,5 g
2,2 g
4,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli