Appelsiinikeitto ja lumimuna - Yhteishyvä

Appelsiinikeitto ja lumimuna

???
Annokset
6
Lumimuna eli vedessä keitetty valkuaisvaahtopallo viimeistelee appelsiinikeiton. Katso appelsiinikeiton ja lumimunan ohjeet. Viimeistele jälkiruoka-annokset paahdetuilla mantelilastuilla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Appelsiinimehua
3/4 dl
Sokeria
4 rkl
Perunajauhoja
2 kpl
Appelsiinia

LUMIMUNAT

2 kpl
Kananmunan valkuaista
4 rkl
Sokeria
1 l
Vettä

PINNALLE

4 rkl
Mantelilastuja

Näin teet

1

Mittaa kattilaan appelsiinimehu, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta sekoittaen. Siirrä jäähtymään. Kuori appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja sekoita kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Kiehauta vesi laakeassa kattilassa. Nosta valkuaisvaahdosta kahden lusikan avulla kananmunan muotoisia nokareita hiljalleen poreilevaan veteen. Kypsennä palloja kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pallot talouspaperin päälle. Aseta lumimunat jäähtyneiden kiisselien päälle. Paahda kuivalla pannulla mantelilastuja koristeeksi.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja46 g274 g
Proteiinia4 g26 g
Rasvaa4 g21 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj1016 6094
Energiaa kcal243 1457

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja46 g274 g
Proteiinia4 g26 g
Rasvaa4 g21 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj1016 6094
Energiaa kcal243 1457

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.