Appelsiinikeitto ja lumimuna

Nappaa talteen!
Lumimuna eli vedessä keitetty valkuaisvaahtopallo viimeistelee appelsiinikeiton. Katso appelsiinikeiton ja lumimunan ohjeet. Viimeistele jälkiruoka-annokset paahdetuilla mantelilastuilla.
| 1 l | appelsiinimehua |
| 3/4 dl | sokeria |
| 4 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | appelsiinia |
| Lumimunat | |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunan valkuaista |
| 4 rkl | sokeria |
| 1 l | vettä |
| Pinnalle | |
| 4 rkl | mantelilastuja |
- 1.
Mittaa kattilaan appelsiinimehu, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta sekoittaen. Siirrä jäähtymään. Kuori appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja sekoita kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Kiehauta vesi laakeassa kattilassa. Nosta valkuaisvaahdosta kahden lusikan avulla kananmunan muotoisia nokareita hiljalleen poreilevaan veteen. Kypsennä palloja kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pallot talouspaperin päälle. Aseta lumimunat jäähtyneiden kiisselien päälle. Paahda kuivalla pannulla mantelilastuja koristeeksi.
Appelsiinikeitto ja lumimuna
Lumimuna eli vedessä keitetty valkuaisvaahtopallo viimeistelee appelsiinikeiton. Katso appelsiinikeiton ja lumimunan ohjeet. Viimeistele jälkiruoka-annokset paahdetuilla mantelilastuilla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | appelsiinimehua |
| 3/4 dl | sokeria |
| 4 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | appelsiinia |
Lumimunat | |
| 2 kpl | kananmunan valkuaista |
| 4 rkl | sokeria |
| 1 l | vettä |
Pinnalle | |
| 4 rkl | mantelilastuja |
Valmistus
- 1
Mittaa kattilaan appelsiinimehu, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta sekoittaen. Siirrä jäähtymään. Kuori appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja sekoita kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Kiehauta vesi laakeassa kattilassa. Nosta valkuaisvaahdosta kahden lusikan avulla kananmunan muotoisia nokareita hiljalleen poreilevaan veteen. Kypsennä palloja kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pallot talouspaperin päälle. Aseta lumimunat jäähtyneiden kiisselien päälle. Paahda kuivalla pannulla mantelilastuja koristeeksi.
Ravintosisältö
243
Energiaa kcal
1016
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,7 g
Hiilihydraatteja
40,5 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
243
Energiaa kcal
1016
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,7 g
Hiilihydraatteja
40,5 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












