Appelsiinikeitto ja lumimuna

Lumimuna eli vedessä keitetty valkuaisvaahtopallo viimeistelee appelsiinikeiton. Katso appelsiinikeiton ja lumimunan ohjeet. Viimeistele jälkiruoka-annokset paahdetuilla mantelilastuilla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 lappelsiinimehua
3/4 dlsokeria
4 rklperunajauhoja
2 kplappelsiinia

Lumimunat

2 kplkananmunan valkuaista
4 rklsokeria
1 lvettä

Pinnalle

4 rklmantelilastuja

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kattilaan appelsiinimehu, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta sekoittaen. Siirrä jäähtymään. Kuori appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja sekoita kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

    Kiehauta vesi laakeassa kattilassa. Nosta valkuaisvaahdosta kahden lusikan avulla kananmunan muotoisia nokareita hiljalleen poreilevaan veteen. Kypsennä palloja kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pallot talouspaperin päälle. Aseta lumimunat jäähtyneiden kiisselien päälle. Paahda kuivalla pannulla mantelilastuja koristeeksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025