Liota puisia varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia, niin ne eivät pala grillatessa.
Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala neljään osaan. Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Viipaloi sitruunat. Pujota kalat, aprikoosit ja sitruunat vartaisiin.
Laita margariini kulhoon. Purista valkosipuli joukkoon. Lisää rosmariini ja sekoita. Sivele vartaat maustevoilla ja paista keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia. Käännä vartaat välillä.
Vinkki: Grillivartaat pysyvät paremmin kasassa, kun käytät kaksi tikkua per varras.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
287
1202
20,8 g
4,5 g
4,5 g
4,5 g
1,5 g
19,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Kuivattua rosmariinia,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
Varrastikkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli