Aprikoosi-lohivartaat - Yhteishyvä

Aprikoosi-lohivartaat

???
Annokset
4
Valmista kesäisen aurinkoiset grillivartaat pujottamalla vartaisiin aprikooseja ja lohta. Mausta välimeren tyyliin sitruunalla ja rosmariinilla.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Lohta fileenä
4 kpl
Aprikoosia
2 kpl
Sitruunaa
1/2 dl
Margariinia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Kuivattua rosmariinia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

LISÄKSI

8 kpl
Varrastikkua

Näin teet

1

Liota puisia varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia, niin ne eivät pala grillatessa.

Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala neljään osaan. Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Viipaloi sitruunat. Pujota kalat, aprikoosit ja sitruunat vartaisiin.

Laita margariini kulhoon. Purista valkosipuli joukkoon. Lisää rosmariini ja sekoita. Sivele vartaat maustevoilla ja paista keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia. Käännä vartaat välillä.

Vinkki: Grillivartaat pysyvät paremmin kasassa, kun käytät kaksi tikkua per varras.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.6.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g18 g
Proteiinia19 g77 g
Rasvaa21 g83 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1202 4806
Energiaa kcal287 1148

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 rkl Kuivattua rosmariinia

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • Varrastikkua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g18 g
Proteiinia19 g77 g
Rasvaa21 g83 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1202 4806
Energiaa kcal287 1148

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 rkl Kuivattua rosmariinia

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • Varrastikkua

Resepti
Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.