Liota puisia varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia, niin ne eivät pala grillatessa.
Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala neljään osaan. Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Viipaloi sitruunat. Pujota kalat, aprikoosit ja sitruunat vartaisiin.
Laita margariini kulhoon. Purista valkosipuli joukkoon. Lisää rosmariini ja sekoita. Sivele vartaat maustevoilla ja paista keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia. Käännä vartaat välillä.
Vinkki: Grillivartaat pysyvät paremmin kasassa, kun käytät kaksi tikkua per varras.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1202
287
20,8 g
4,5 g
4,5 g
4,5 g
1,5 g
19,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Kuivattua rosmariinia,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
Varrastikkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli