Aprikoosi-lohivartaat

Valmista kesäisen aurinkoiset grillivartaat pujottamalla vartaisiin aprikooseja ja lohta. Mausta välimeren tyyliin sitruunalla ja rosmariinilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 glohta fileenä
4 kplaprikoosia
2 kplsitruunaa
1/2 dlmargariinia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklkuivattua rosmariinia
1 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria

Lisäksi

8 kplvarrastikkua

Valmistus

  1. 1

    Liota puisia varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia, niin ne eivät pala grillatessa.

    Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala neljään osaan. Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Viipaloi sitruunat. Pujota kalat, aprikoosit ja sitruunat vartaisiin.

    Laita margariini kulhoon. Purista valkosipuli joukkoon. Lisää rosmariini ja sekoita. Sivele vartaat maustevoilla ja paista keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia. Käännä vartaat välillä.

    Vinkki: Grillivartaat pysyvät paremmin kasassa, kun käytät kaksi tikkua per varras.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 rkl Kuivattua rosmariinia, 1 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, Varrastikkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä