Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Arjen makkarakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Lenkkimakkaraa
2 kpl
Porkkanaa
250 g
Lanttua
100 g
Juuriselleriä
50 g
Purjoa
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Maustepippuria
1 - 2 tl
Meiramia
Rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
Kiinankaalia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi makkara. Kuori ja pilko porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Ruskista kattilanpohjalla makkarapalat. Siirrä syrjään odottamaan.

Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta. Lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua noin 7 minuuttia. Poista kiinankaalista kanta. Suikaloi kiinankaali. Lisää makkarat ja kiinankaali keiton joukkoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.1.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

305

1275

20,0 g

7,8 g

15,5 g

6,5 g

3,0 g

13,8 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

Laakerinlehti,

Maustepippuria,

1 - 2 tl Meiramia,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli