Arjen makkarakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glenkkimakkaraa
2 kplporkkanaa
250 glanttua
100 gjuuriselleriä
50 gpurjoa
1 lvettä
1 tlsuolaa
1 kpllaakerinlehti
5 kplmaustepippuria
1 - 2 tlmeiramia
rouhittua mustapippuria
1/2 kplkiinankaalia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi makkara. Kuori ja pilko porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Ruskista kattilanpohjalla makkarapalat. Siirrä syrjään odottamaan.

    Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta. Lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua noin 7 minuuttia. Poista kiinankaalista kanta. Suikaloi kiinankaali. Lisää makkarat ja kiinankaali keiton joukkoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Suolaa, Laakerinlehti, Maustepippuria, 1 - 2 tl Meiramia, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä