Arjen makkarakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Arjen makkarakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Lenkkimakkaraa
2 kpl
Porkkanaa
250 g
Lanttua
100 g
Juuriselleriä
50 g
Purjoa
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Maustepippuria
1 - 2 tl
Meiramia
Rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
Kiinankaalia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja kuutioi makkara. Kuori ja pilko porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Ruskista kattilanpohjalla makkarapalat. Siirrä syrjään odottamaan.

Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta. Lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua noin 7 minuuttia. Poista kiinankaalista kanta. Suikaloi kiinankaali. Lisää makkarat ja kiinankaali keiton joukkoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.1.2014
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1275

305

20,0 g

7,8 g

15,5 g

6,5 g

3,0 g

13,8 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

Laakerinlehti,

Maustepippuria,

1 - 2 tl Meiramia,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli