Aura-pähkinätahnalla täytetyt lohifileet - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aura-pähkinätahnalla täytetyt lohifileet

???
Annokset
5
Ruokavalio
Sinihomejuusto, saksanpähkinät ja persilja antavat uutta makua perinteisille lohifileille. Tämän ruoan voit valmistaa niin grillissä kuin uunissakin.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Lohifileetä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Öljyä

AURA-PÄHKINÄTAHNA

1 kpl
(125 g) pehmeää sinihomejuustoa (aura)
1 dl
Rouhittuja saksanpähkinöitä
2 rkl
Silputtua persiljaa

Näin teet

1

Leikkaa lohi 4–6 annospalaksi. Tee jokaisen palan keskelle syvä viilto, joka ulottuu lähes nahkaan asti. Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla. Voitele lohen nahkapuoli öljyllä, jotta kalat eivät tartu kiinni grilliin.Yhdistä juusto, pähkinärouhe ja persiljasilppu. Levitä seos lohipalojen viiltoihin.Nosta lohipalat grilliritilälle, täyte ylöspäin. Grillaa kypsiksi kannen alla.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 2.10.2019