Aurinkoinen tomaatti-linssikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tomaattinen linssikeitto

Aurinkoinen tomaatti-linssikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Aurinkoinen ja tomaattinen linssikeitto on oiva ruokaisa arkiruoka, joka maistuu perheen pienimmillekin.

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
Sipulia
4 kpl
Valkosipulin kynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
12 dl
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 kpl
(noin 370 g) tomaattimurskaa
1 dl
Punaisia linssejä
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 kpl
(2 dl) kevytruokakermaa
2 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti.

2 kpl
Sipulia
4 kpl
Valkosipulin kynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
2

Lisää tomaattipyree, vesi, liemikuutiot, tomaattimurska ja linssit. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä ja lisää joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

2 rkl
Tomaattipyreetä
12 dl
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 kpl
(noin 370 g) tomaattimurskaa
1 dl
Punaisia linssejä
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
3

Soseuta keitto. Lisää ruokakerma ja sitruunamehu. Mausta mustapippurilla.

1 kpl
(2 dl) kevytruokakermaa
2 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.