Bataattifalafelit

Tarjoa jäähtyneinä salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gbataattia
1 kpl(280 g) kikherneitä
1 tlsuolaa
2 tljuustokuminaa
2 tljauhettua korianteria
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplsitruunan mehu
1 1/2 dl(täysjyvä)vehnäjauhoja
2 rkloliiviöljyä

Pinnalle

1 dlkorppujauhoja tai seesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele bataatti. Kypsennä mikrossa 8–10 minuuttia. Huuhtele kikherneet siivilässä. Jauha bataatti ja kikherneet monitoimikoneessa. Lisää muut aineet ja pyöräytä sileäksi. Tee taikinasta kostutetuin käsin noin 20 palloa. Pyörittele pallot korppujauhoissa tai siemenissä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 2 tl Juustokuminaa, 2 tl Jauhettua korianteria, Valkosipulinkynttä, Sitruunan mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä