Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bataattifalafelit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa jäähtyneinä salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.

Ainekset

500 g
Bataattia
1 kpl
(280 g) kikherneitä
1 tl
Suolaa
2 tl
Juustokuminaa
2 tl
Jauhettua korianteria
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 1/2 dl
(täysjyvä)vehnäjauhoja
2 rkl
Oliiviöljyä

Pinnalle

1 dl
Korppujauhoja tai seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti. Kypsennä mikrossa 8–10 minuuttia. Huuhtele kikherneet siivilässä. Jauha bataatti ja kikherneet monitoimikoneessa. Lisää muut aineet ja pyöräytä sileäksi. Tee taikinasta kostutetuin käsin noin 20 palloa. Pyörittele pallot korppujauhoissa tai siemenissä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

356

1488

16,3 g

2,3 g

41,0 g

5,5 g

6,8 g

8,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

2 tl Juustokuminaa,

2 tl Jauhettua korianteria,

Valkosipulinkynttä,

Sitruunan mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli