Béarnaisekastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bearnaisekastike resepti

Béarnaisekastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bearnaisekastike sopii hyvin kalan sekä perunoiden kaveriksi. Valmista resepti hieman ennen tarjoilua!

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
Voita
1 rkl
Hienoksi silputtua sipulia
5 kpl
Kokonaista mustapippuria
1 tl
Kuivattua rakuunaa
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
1/2 dl
Vettä
3 kpl
Kananmunankeltuaista
1 rkl
Silputtua tuoretta persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa huoneenlämpöinen voi valmiiksi pieniksi kuutioiksi ja jätä sivuun odottamaan. Mittaa sipuli, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.

200 g
Voita
5 kpl
Kokonaista mustapippuria
1 rkl
Hienoksi silputtua sipulia
1 tl
Kuivattua rakuunaa
1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
2

Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle.

3

Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.

3 kpl
Kananmunankeltuaista
4

Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten.

200 g
Voita
5

Kun kaikki voi on sekoittunut, nosta kulho pois kattilan päältä.

6

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta persiljalla.

1 rkl
Silputtua tuoretta persiljaa
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.