Béarnaisekastike - Yhteishyvä

Béarnaisekastike

Bearnaisekastike resepti
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Bearnaisekastike sopii hyvin kalan sekä perunoiden kaveriksi. Valmista resepti hieman ennen tarjoilua!
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Voita
1 rkl
Hienoksi silputtua sipulia
5 kpl
Kokonaista mustapippuria
1 tl
Kuivattua rakuunaa
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
1/2 dl
Vettä
3 kpl
Kananmunankeltuaista
1 rkl
Silputtua tuoretta persiljaa

Näin teet

1

Leikkaa huoneenlämpöinen voi valmiiksi pieniksi kuutioiksi ja jätä sivuun odottamaan. Mittaa sipuli, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.

200 g
Voita
5 kpl
Kokonaista mustapippuria
1 rkl
Hienoksi silputtua sipulia
1 tl
Kuivattua rakuunaa
1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Valkoviinietikkaa
2

Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle.

3

Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.

3 kpl
Kananmunankeltuaista
4

Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten.

200 g
Voita
5

Kun kaikki voi on sekoittunut, nosta kulho pois kattilan päältä.

6

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta persiljalla.

1 rkl
Silputtua tuoretta persiljaa
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 18.3.2019
Jaa Somessa