Bebet

Nappaa talteen!
Bebe-leivokset ovat suloisia ja sulavat suussa. Oletko koskaan kokeillut tehdä näitä itse? Tällä reseptillä onnistut.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | keltuainen |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
| 1 dl | maitoa |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 kpl | keltuainen |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 100 g | voita |
| Pinnalle | |
| 2 dl | mansikanmakuista tomusokeria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| koristekuvioita | |
- 1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa 12 palaan. Painele palat voideltujen muffinivuokien pohjille ja reunoille. Peitä pohjat leivinpaperipaloilla ja täytä vuoat kuivatuilla herneillä, jotka pitävät taikinan muodossaan.Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Poista herneet ja paperit ja paista, kunnes pohjat saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä.Mittaa kattilaan maito, perunajauhot, keltuainen ja sokeri. Kiehauta ainekset koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin jäähtyä. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota rasva kulhossa ja sekoita varovaisesti joukkoon vaniljakiisseli. Täytä muropohjat täytteellä. Sekoita kuorrutus. Valuta kuorrutusta päälle lusikan pohjalla levittäen. Koristele koristekuvioilla.
Bebet
Bebe-leivokset ovat suloisia ja sulavat suussa. Oletko koskaan kokeillut tehdä näitä itse? Tällä reseptillä onnistut.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | keltuainen |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 1 dl | maitoa |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 kpl | keltuainen |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 100 g | voita |
Pinnalle | |
| 2 dl | mansikanmakuista tomusokeria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| koristekuvioita | |
Valmistus
- 1
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa 12 palaan. Painele palat voideltujen muffinivuokien pohjille ja reunoille. Peitä pohjat leivinpaperipaloilla ja täytä vuoat kuivatuilla herneillä, jotka pitävät taikinan muodossaan.Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Poista herneet ja paperit ja paista, kunnes pohjat saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä.Mittaa kattilaan maito, perunajauhot, keltuainen ja sokeri. Kiehauta ainekset koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin jäähtyä. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota rasva kulhossa ja sekoita varovaisesti joukkoon vaniljakiisseli. Täytä muropohjat täytteellä. Sekoita kuorrutus. Valuta kuorrutusta päälle lusikan pohjalla levittäen. Koristele koristekuvioilla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












