Beurre blanc eli voi-valkoviinikastike

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Kuohkea ja maukas beurre blanc eli voi-valkoviinikastike on rankalaisen kastikekeittiön klassikkojen klassikko. Tarjoa se kalan tai äyriäisten kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 dlkalalientä
1 dlvalkoviiniä
1/2 dlvalkoviinietikkaa
1/4 tljauhettua valkopippuria
150 gvoita
ripaus suolaa
2 rklkuohukermaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipuli, kalaliemi, viini, etikka ja pippuri kattilaan. Keitä kasaan 5–10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 desilitra.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 dlkalalientä
    1 dlvalkoviiniä
    1/2 dlvalkoviinietikkaa
    1/4 tljauhettua valkopippuria
  2. 2

    Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi. Ota kattila liedeltä ja soseuta sipuli liemineen sauvasekoittimella. Lisää voikuutiot pienissä erissä, koko ajan soseuttaen, kunnes voi sekoittuu tasaisesti kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
  3. 3

    Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Mausta suolalla ja lisää halutessasi kerma. Kuumenna, mutta älä keitä.

    MääräAinesosa
    ripaus suolaa
    2 rklkuohukermaa
  4. 4

    Vispaa kastike kuohkeaksi juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
5.11.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä