Bloody Mary -salaatti
15 min

Nappaa talteen!
Bloody Mary -drinkistä inspiroitunut tomaattisalaatti on raikas lisä grilliruoan kylkeen. Salaatissa yhdistyvät rapea fenkoli-selleripohja, makeat tomaatit ja tulisen tabascon maustama kastike.
| 200 g | (1 rs) oransseja helmitomaatteja |
| 4 - 5 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | sokeria |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 - 1 tl | tabascoa |
| Lisäksi | |
| vihreitä oliiveja | |
| (lehtipersiljaa) | |
- 1.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit.
- 2.
Huuhtele sellerit ja fenkoli. Halkaise fenkoli ja poista kanta. Halkaise ja kuori sipuli. Leikkaa sellerit, fenkoli ja sipuli mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon. Sekoita kasvisten joukkoon sitruunanmehu ja sokeri.
- 3.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
- 4.
Levitä fenkolisalaatti ja tomaatit tarjoilulautaselle. Valuta kastike salaatin päälle. Viimeistele vihreillä oliiveilla ja halutessasi lehtipersiljalla.
Bloody Mary -drinkistä inspiroitunut tomaattisalaatti on raikas lisä grilliruoan kylkeen. Salaatissa yhdistyvät rapea fenkoli-selleripohja, makeat tomaatit ja tulisen tabascon maustama kastike.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) oransseja helmitomaatteja |
| 4 - 5 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | sokeria |
Kastike | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 - 1 tl | tabascoa |
Lisäksi | |
| vihreitä oliiveja | |
| (lehtipersiljaa) | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja viipaloi tomaatit.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) oransseja helmitomaatteja 4 - 5 kpl tomaattia - 2
Huuhtele sellerit ja fenkoli. Halkaise fenkoli ja poista kanta. Halkaise ja kuori sipuli. Leikkaa sellerit, fenkoli ja sipuli mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon. Sekoita kasvisten joukkoon sitruunanmehu ja sokeri.
Määrä Ainesosa 2 kpl varsisellerin vartta 1 kpl fenkoli 1 kpl pieni punasipuli 1/2 kpl sitruunan mehu 1/2 tl sokeria - 3
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 1 tl sokeria 1/2 - 1 tl tabascoa - 4
Levitä fenkolisalaatti ja tomaatit tarjoilulautaselle. Valuta kastike salaatin päälle. Viimeistele vihreillä oliiveilla ja halutessasi lehtipersiljalla.
Määrä Ainesosa vihreitä oliiveja (lehtipersiljaa)
Ravintosisältö
151
Energiaa kcal
633
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
151
Energiaa kcal
633
Energiaa kj
7,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vihreitä oliiveja, (lehtipersiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























