Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bloody Mary -salaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bloody Mary -drinkistä inspiroitunut tomaattisalaatti on raikas lisä grilliruoan kylkeen. Salaatissa yhdistyvät rapea fenkoli-selleripohja, makeat tomaatit ja tulisen tabascon maustama kastike.

Ainekset

200 g
(1 rs) oransseja helmitomaatteja
4 - 5 kpl
tomaattia
2 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
fenkoli
1 kpl
pieni punasipuli
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/2 tl
sokeria

Kastike

2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 tl
sokeria
1/2 - 1 tl
tabascoa

Lisäksi

vihreitä oliiveja
(lehtipersiljaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja viipaloi tomaatit.

200 g
(1 rs) oransseja helmitomaatteja
4 - 5 kpl
tomaattia
2

Huuhtele sellerit ja fenkoli. Halkaise fenkoli ja poista kanta. Halkaise ja kuori sipuli. Leikkaa sellerit, fenkoli ja sipuli mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja nosta kulhoon. Sekoita kasvisten joukkoon sitruunanmehu ja sokeri.

2 kpl
varsisellerin vartta
1 kpl
fenkoli
1 kpl
pieni punasipuli
1/2 kpl
sitruunan mehu
1/2 tl
sokeria
3

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 tl
sokeria
1/2 - 1 tl
tabascoa
4

Levitä fenkolisalaatti ja tomaatit tarjoilulautaselle. Valuta kastike salaatin päälle. Viimeistele vihreillä oliiveilla ja halutessasi lehtipersiljalla.

vihreitä oliiveja
(lehtipersiljaa)
Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.6.2024
|
Muokattu: 4.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

151

633

7,8 g

1,0 g

13,8 g

12,0 g

6,5 g

3,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

vihreitä oliiveja,

(lehtipersiljaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli