Bourride eli provencelainen kalakeitto
Ainekset
Aioli
Lisäksi
Valmistus
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kala suupaloiksi ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Pese, kuori ja pilko perunat sekä porkkanat. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele fenkoli, halkaise ja poista kanta. Suikaloi fenkoli. Kuullota kasviksia voissa kattilassa noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi ja mausteet. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kuori vaahto tarvittaessa.
Tee aioli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Riko muna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää loput aiolin ainekset. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi ja nosta kylmään maustumaan.
Lisää kala ja kerma kattilaan. Keitä, kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi valutetut ravut ja kuumenna, mutta älä keitä. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla ja tarjoa aiolin sekä leivän kanssa.
Vinkki: Kuhan tilalla voit käyttää myös muuta vaaleaa kalaa, kuten siikaa.
Vinkki: Aioli onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Voit oikaista käyttämällä valmista valkosipulimajoneesia.
Vinkki: Jos aiolia jää yli, voit hyödyntää sen lyttykukkakaalien dippailuun.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
805
3369
61,0 g
12,0 g
26,5 g
4,8 g
3,8 g
26,5 g
3,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
7 cm pala purjoa,
1 kpl laakerinlehti,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
lehtipersiljaa,
vaaleaa leipää .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli