Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bourride eli provencelainen kalakeitto

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bourride eli provencelainen kalakeitto on ranskalaisesta keittiöstä tuttu vaalea kalakeitto. Tämä hienostuneen makuinen keitto tarjotaan perinteisesti aiolin kanssa.

Ainekset

150 g
(1 ps) isoja kuorittuja katkarapuja (pakaste)
300 g
(1 pkt) kuhafileitä (ruodotonta, nahatonta)
500 g
(6–8) perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
porkkanaa
7 cm
pala purjoa
1 kpl
sipuli
1 kpl
fenkoli
2 rkl
voita
2 dl
valkoviiniä
7 dl
vettä
6 kpl
mustapippuria
2 kpl
kalaliemikuutiota
1 kpl
laakerinlehti
1/4 tl
suolaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa

Aioli

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kananmuna
2 dl
rypsiöljyä
1 tl
dijoninsinappia
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

lehtipersiljaa
vaaleaa leipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kala suupaloiksi ja nosta jääkaappiin odottamaan.

150 g
(1 ps) isoja kuorittuja katkarapuja (pakaste)
300 g
(1 pkt) kuhafileitä (ruodotonta, nahatonta)
2

Pese, kuori ja pilko perunat sekä porkkanat. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele fenkoli, halkaise ja poista kanta. Suikaloi fenkoli. Kuullota kasviksia voissa kattilassa noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi ja mausteet. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kuori vaahto tarvittaessa.

500 g
(6–8) perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
porkkanaa
7 cm
pala purjoa
1 kpl
sipuli
1 kpl
fenkoli
2 rkl
voita
2 dl
valkoviiniä
7 dl
vettä
2 kpl
kalaliemikuutiota
6 kpl
mustapippuria
1 kpl
laakerinlehti
1/4 tl
suolaa
3

Tee aioli. Kuori ja hienonna valkosipulit. Riko muna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää loput aiolin ainekset. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi ja nosta kylmään maustumaan.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kananmuna
2 dl
rypsiöljyä
1 tl
dijoninsinappia
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
4

Lisää kala ja kerma kattilaan. Keitä, kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi valutetut ravut ja kuumenna, mutta älä keitä. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla ja tarjoa aiolin sekä leivän kanssa.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
lehtipersiljaa
vaaleaa leipää

Vinkki: Kuhan tilalla voit käyttää myös muuta vaaleaa kalaa, kuten siikaa.

Vinkki: Aioli onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Voit oikaista käyttämällä valmista valkosipulimajoneesia.

Vinkki: Jos aiolia jää yli, voit hyödyntää sen lyttykukkakaalien dippailuun.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.6.2024
|
Muokattu: 24.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

805

3369

61,0 g

12,0 g

26,5 g

4,8 g

3,8 g

26,5 g

3,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 cm pala purjoa,

1 kpl laakerinlehti,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

lehtipersiljaa,

vaaleaa leipää .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli