Broileri-ceasarsalaatti
Annokset
10
Ainekset
600 g
Maustamattomia broilerinsuikaleita
2 rkl
Öljyä
2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
4 kpl
Ruukkusalaattia
KASTIKE:
1 1/2 dl
Oliiviöljyä
2 kpl
Keltuaista
5 kpl
Anjovisfileetä
1 kpl
Valkosipulin kynsi
2 tl
Sinappia
2 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Worcesterkastiketta
1 dl
Parmesaaniraastetta
KRUTONGIT:
8 kpl
Paahtoleipäviipaletta
2 rkl
Oliiviöljyä
3 kpl
Valkosipulin kynttä
Näin teet
1
Kypsennä broilerinsuikaleet muutamassa erässä öljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
600 g
Maustamattomia broilerinsuikaleita
2 rkl
Öljyä
2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
2
Valmista kastike. Vatkaa öljy ohuena nauhana keltuaisen joukkoon. Hienonna anjovikset, lisää seokseen. Kuori ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon loput aineet.
1 1/2 dl
Oliiviöljyä
2 kpl
Keltuaista
5 kpl
Anjovisfileetä
1 kpl
Valkosipulin kynsi
2 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Sinappia
2 tl
Worcesterkastiketta
1 dl
Parmesaaniraastetta
3
Kuutioi leivät. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet, sekoita oliiviöljyyn. Pyöritä leipäkuutiot valkosipuliöljyssä ja paista pannulla kullanruskeiksi. Revi salaatti kulhoon ja sekoita joukkoon broilerinsuikaleet ja kastike. Ripottele krutongit salaatin päälle.
8 kpl
Paahtoleipäviipaletta
3 kpl
Valkosipulin kynttä
2 rkl
Oliiviöljyä
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 6.9.2018