Broileri-kesäkurpitsakuskus

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Broilerikuskus on koko perheen suosikki! Kuskus saa mehevyyttä raastetusta kesäkurpitsasta ja makeutta päärynästä ja rusinoista. Viimeistele aikuisten ja isompien lasten annokset punaisesta currytahnasta ja jogurtista sekoitetulla kastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlvettä
2 dlkuskusia
1 kplkesäkurpitsa
1 kplpäärynä
1 rklrypsiöljyä
300 gbroilerin fileesuikaleita
1 tlkurkumaa
1/2 dlhienonnettua persiljaa
1 - 2 rklsitruunamehua
1 dlrusinoita
suolaa, halutessasi

Curry-jogurttikastike

1 dlmaustamatonta jogurttia
1 - 2 rklpunaista currytahnaa
1 rklsitruuna- tai limemehua
2 tlhunajaa
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi. Laita se kulhoon kuskusin kanssa. Anna turvota 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    2 dlkuskusia
  2. 2

    Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuori ja halkaise päärynä. Poista siemenkota ja kuutioi hedelmä pieneksi.

    MääräAinesosa
    1 kplkesäkurpitsa
    1 kplpäärynä
  3. 3

    Paista broilerisuikaleita öljyssä paistokasarissa 6–8 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Mausta kurkumalla. Lisää kesäkurpitsaraaste, kuskus, päärynäkuutiot, persilja, sitruunamehu ja rusinat. Siirrä osa seoksesta toiseen astiaan perheen pienimmille ja mausta loppu kuskus tarvittaessa ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    300 gbroilerin fileesuikaleita
    1 rklrypsiöljyä
    1 - 2 rklsitruunamehua
    1 dlrusinoita
    1 tlkurkumaa
    1/2 dlhienonnettua persiljaa
  4. 4

    Valmista curry-jogurttikastike. Yhdistä kaikki ainekset. Tarjoile kuskusin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 rklsitruuna- tai limemehua
    1 dlmaustamatonta jogurttia
    1 - 2 rklpunaista currytahnaa
    1/4 tlsuolaa
    2 tlhunajaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
20.6.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä