Broilerinrintaa appelsiinikastikkeessa

Nappaa talteen!
| 4 - 8 kpl | broilerin rintafileetä |
| Paistamiseen: | |
|---|---|
| 1 rkl | voita ja 3 rkl öljyä tai pelkästään öljyä |
| Maustamiseen: | |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| 1/2 tl | yrttisuolaa |
| 1 - 2 rkl | hunajaa |
| 2 dl | appelsiinimehua |
| (sokeria) | |
| Suurustamiseen: | |
| 1 rkl | ohratärkkelystä (ohrakas) tai vaaleaa kastikesuurustetta (maizena) |
| 1 rkl | ketsuppia |
| hienonnettua rakuunaa | |
- 1.
Nuiji jokainen broilerinrinta kevyesti pakastuspussin läpi puunuijalla tai nyrkillä. Kuumenna paistokasarissa rasva ja nosta lihat siihen muutama kerrallaan niin, että täytät pannun pohjasta korkeintaan 2/3. Ruskista fileet joka puolelta ja nosta ne sitten päällekkäin toiselle reunalle, että voit paistaa loputkin lihat. Pese kätesi huolella raa'an lihan käsittelemisen jälkeen.Levitä fileet vierekkäin paistokasariin ja mausta pippurilla, hunajalla ja vähällä määrällä suolaa. Lisää päälle itse puristettu appelsiinimehu tai tölkkimehu. Kiehauta ja kääntele paloja välillä 5-10 minuuttia. Alenna levyn lämpöä ja suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää mausteeksi hiukan sokeria, jos kastike tuntuu happamelta, ja loputkin ohjeen mausteet. Hauduta lihat täysin kypsiksi kastikkeessaan.Tarjoa fileiden kanssa pastaa, jonka keitinveteen olet lisännyt 5 minuuttia ennen kypsymista ja veden pois kaatamista pienen kukkakaalin käsin taitellut palaset. Kannankin voit paloitella joukkoon. Sekoita kukkakaali-pastaan vielä veden kaatamisen jälkeen 1-2 dl juustoraastetta, vaikkapa ruokajuustoraastetta.
Broilerinrintaa appelsiinikastikkeessa
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 - 8 kpl | broilerin rintafileetä |
Paistamiseen: | |
| 1 rkl | voita ja 3 rkl öljyä tai pelkästään öljyä |
Maustamiseen: | |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| 1/2 tl | yrttisuolaa |
| 1 - 2 rkl | hunajaa |
| 2 dl | appelsiinimehua |
| (sokeria) | |
Suurustamiseen: | |
| 1 rkl | ohratärkkelystä (ohrakas) tai vaaleaa kastikesuurustetta (maizena) |
| 1 rkl | ketsuppia |
| hienonnettua rakuunaa | |
Valmistus
- 1
Nuiji jokainen broilerinrinta kevyesti pakastuspussin läpi puunuijalla tai nyrkillä. Kuumenna paistokasarissa rasva ja nosta lihat siihen muutama kerrallaan niin, että täytät pannun pohjasta korkeintaan 2/3. Ruskista fileet joka puolelta ja nosta ne sitten päällekkäin toiselle reunalle, että voit paistaa loputkin lihat. Pese kätesi huolella raa'an lihan käsittelemisen jälkeen.Levitä fileet vierekkäin paistokasariin ja mausta pippurilla, hunajalla ja vähällä määrällä suolaa. Lisää päälle itse puristettu appelsiinimehu tai tölkkimehu. Kiehauta ja kääntele paloja välillä 5-10 minuuttia. Alenna levyn lämpöä ja suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää mausteeksi hiukan sokeria, jos kastike tuntuu happamelta, ja loputkin ohjeen mausteet. Hauduta lihat täysin kypsiksi kastikkeessaan.Tarjoa fileiden kanssa pastaa, jonka keitinveteen olet lisännyt 5 minuuttia ennen kypsymista ja veden pois kaatamista pienen kukkakaalin käsin taitellut palaset. Kannankin voit paloitella joukkoon. Sekoita kukkakaali-pastaan vielä veden kaatamisen jälkeen 1-2 dl juustoraastetta, vaikkapa ruokajuustoraastetta.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












