Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy pannulla ja paahda leipäkuutioita välillä sekoitellen. Halutessasi purista kuorittu valkosipulinkynsi loppuvaiheessa pannulle. Jäähdytä krutongit.
Huuhtele, kuivaa ja suikaloi salaatti. Huuhtele kurkku ja suikaloi se pituussuunnassa esimerkiksi juustohöylällä. Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi tai vuole lastuiksi. Sekoita salaatti, kurkkusuikaleet, parmesaanilastut ja leipäkrutongit tarjoiluastiassa. Mausta sitruunapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot salaatille.
Lusikoi majoneesi kulhoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, valkopippuri ja viinietikka. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Valuta kastiketta salaatille tai tarjoa erikseen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
590
141
14,3 g
1,5 g
3,0 g
3,0 g
—
0,8 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 kpl kananmunaa,
6 kpl viipaletta paahtoleipää,
1 rkl öljyä,
(1 valkosipulinkynsi),
0,5 kpl jäävuorisalaattia,
0,5 kpl kurkkua,
25 g parmesaania,
0,5 tl sitruunapippuria,
0,5 kpl ruukkua ruohosipulia,
1 - 2 kpl valkosipulinkynttä,
0,25 tl valkopippuria,
1 tl valkoviinietikkaa,
(suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli