Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy pannulla ja paahda leipäkuutioita välillä sekoitellen. Halutessasi purista kuorittu valkosipulinkynsi loppuvaiheessa pannulle. Jäähdytä krutongit.
Huuhtele, kuivaa ja suikaloi salaatti. Huuhtele kurkku ja suikaloi se pituussuunnassa esimerkiksi juustohöylällä. Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi tai vuole lastuiksi. Sekoita salaatti, kurkkusuikaleet, parmesaanilastut ja leipäkrutongit tarjoiluastiassa. Mausta sitruunapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot salaatille.
Lusikoi majoneesi kulhoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, valkopippuri ja viinietikka. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Valuta kastiketta salaatille tai tarjoa erikseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
387
1623
25,5 g
4,5 g
24,3 g
4,8 g
2,5 g
14,0 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli