Caesarinan kesäsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Caesarinan kesäsalaatti

Caesarinan kesäsalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Caesarsalaatin kalaton versio on täydellinen lauantailounas. Caesarinan salaatissa yhdistyvät raikkaat kasvikset, valkosipulinen aiolikastike, rapeat leipäkrutongit ja keitetyt kananmunat.

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
6 kpl
viipaletta paahtoleipää
1 rkl
öljyä
(1 valkosipulinkynsi)
1/2 kpl
jäävuorisalaattia
1/2 kpl
kurkkua
25 g
parmesaania
1/2 tl
sitruunapippuria
1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia

aiolikastike

2 dl
majoneesia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 tl
valkopippuria
1 tl
valkoviinietikkaa
(suolaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.

2

Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy pannulla ja paahda leipäkuutioita välillä sekoitellen. Halutessasi purista kuorittu valkosipulinkynsi loppuvaiheessa pannulle. Jäähdytä krutongit.

3

Huuhtele, kuivaa ja suikaloi salaatti. Huuhtele kurkku ja suikaloi se pituussuunnassa esimerkiksi juustohöylällä. Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi tai vuole lastuiksi. Sekoita salaatti, kurkkusuikaleet, parmesaanilastut ja leipäkrutongit tarjoiluastiassa. Mausta sitruunapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

4

Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot salaatille.

5

Lusikoi majoneesi kulhoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, valkopippuri ja viinietikka. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Valuta kastiketta salaatille tai tarjoa erikseen.

Resepti:
Pirjo Muurinen, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 29.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

590

141

14,3 g

1,5 g

3,0 g

3,0 g

0,8 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 kpl kananmunaa,

6 kpl viipaletta paahtoleipää,

1 rkl öljyä,

(1 valkosipulinkynsi),

0,5 kpl jäävuorisalaattia,

0,5 kpl kurkkua,

25 g parmesaania,

0,5 tl sitruunapippuria,

0,5 kpl ruukkua ruohosipulia,

1 - 2 kpl valkosipulinkynttä,

0,25 tl valkopippuria,

1 tl valkoviinietikkaa,

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli