Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Caesarinan kesäsalaatti

Caesarinan kesäsalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Caesarsalaatin kalaton versio on täydellinen lauantailounas. Caesarinan salaatissa yhdistyvät raikkaat kasvikset, valkosipulinen aiolikastike, rapeat leipäkrutongit ja keitetyt kananmunat.

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
6 kpl
viipaletta paahtoleipää
1 rkl
öljyä
(1 valkosipulinkynsi)
1/2 kpl
jäävuorisalaattia
1/2 kpl
kurkkua
25 g
parmesaania
1/2 tl
sitruunapippuria
1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia

aiolikastike

2 dl
majoneesia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 tl
valkopippuria
1 tl
valkoviinietikkaa
(suolaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.

4 kpl
kananmunaa
2

Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy pannulla ja paahda leipäkuutioita välillä sekoitellen. Halutessasi purista kuorittu valkosipulinkynsi loppuvaiheessa pannulle. Jäähdytä krutongit.

6 kpl
viipaletta paahtoleipää
1 rkl
öljyä
(1 valkosipulinkynsi)
3

Huuhtele, kuivaa ja suikaloi salaatti. Huuhtele kurkku ja suikaloi se pituussuunnassa esimerkiksi juustohöylällä. Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi tai vuole lastuiksi. Sekoita salaatti, kurkkusuikaleet, parmesaanilastut ja leipäkrutongit tarjoiluastiassa. Mausta sitruunapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

1/2 kpl
jäävuorisalaattia
1/2 kpl
kurkkua
25 g
parmesaania
1/2 tl
sitruunapippuria
1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
4

Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot salaatille.

5

Lusikoi majoneesi kulhoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, valkopippuri ja viinietikka. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Valuta kastiketta salaatille tai tarjoa erikseen.

2 dl
majoneesia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 tl
valkopippuria
1 tl
valkoviinietikkaa
(suolaa)
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 3.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

386

1618

25,5 g

4,5 g

24,0 g

4,8 g

2,5 g

14,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(1 valkosipulinkynsi),

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli