Caldo verde -keitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Caldo verde -keitto

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Portugalilainen makkara-kaalikeitto valmistetaan suomalaisittain tietysti varhaiskaalista.

Ainekset

1 kpl
(200–300 g) chorizoa (kypsää)
400 g
Varhaiskaalia (1 l suikaloitua)
2 kpl
Jauhoista perunaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Tomaatti
1 kpl
Punainen chili
4 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Viipaloi makkarat. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili. Kuutioi tomaatti.

1 kpl
(200–300 g) chorizoa (kypsää)
400 g
Varhaiskaalia (1 l suikaloitua)
2 kpl
Jauhoista perunaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Punainen chili
1 kpl
Tomaatti
2

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä muutama minuutti. Lisää peruna- ja tomaattikuutiot. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot, sitruunamehu ja mausteet. Keitä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

4 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Punainen chili
2 kpl
Jauhoista perunaa
1 kpl
Tomaatti
1 l
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Savupaprikajauhetta
3

Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Ruskista makkarapalat ja siirrä ne pois pannulta. Laita kaali pannulle ja paista pehmeäksi.

4 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(200–300 g) chorizoa (kypsää)
400 g
Varhaiskaalia (1 l suikaloitua)
4

Soseuta keittoa kevyesti esimerkiksi perunasurvimella. Lisää makkarat ja kaalit keittoon.

1 kpl
(200–300 g) chorizoa (kypsää)
400 g
Varhaiskaalia (1 l suikaloitua)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
Muokattu: 11.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

522

125

9,9 g

1,6 g

5,3 g

2,9 g

1,4 g

2,8 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Punainen chili,

1 l Vettä,

1 tl Savupaprikajauhetta,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli