Caldo verde -keitto

arvosana5/5

(5)arviota
8 Annosta

Portugalilainen makkara-kaalikeitto valmistetaan suomalaisittain tietysti varhaiskaalista.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(200–300 g) chorizoa (kypsää)
400 gvarhaiskaalia (1 l suikaloitua)
2 kpljauhoista perunaa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kpltomaatti
1 kplpunainen chili
4 rklrypsiöljyä
1 lvettä
2 kplkanaliemikuutiota
1/2 kplsitruunan mehu
1 tlsavupaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Viipaloi makkarat. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili. Kuutioi tomaatti.

    MääräAinesosa
    1 kpl(200–300 g) chorizoa (kypsää)
    400 gvarhaiskaalia (1 l suikaloitua)
    2 kpljauhoista perunaa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplpunainen chili
    1 kpltomaatti
  2. 2

    Kuumenna 2 rkl öljyä isossa kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä muutama minuutti. Lisää peruna- ja tomaattikuutiot. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot, sitruunamehu ja mausteet. Keitä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplpunainen chili
    2 kpljauhoista perunaa
    1 kpltomaatti
    1 lvettä
    2 kplkanaliemikuutiota
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/2 tlsuolaa
    1 tlsavupaprikajauhetta
  3. 3

    Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Ruskista makkarapalat ja siirrä ne pois pannulta. Laita kaali pannulle ja paista pehmeäksi.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä
    1 kpl(200–300 g) chorizoa (kypsää)
    400 gvarhaiskaalia (1 l suikaloitua)
  4. 4

    Soseuta keittoa kevyesti esimerkiksi perunasurvimella. Lisää makkarat ja kaalit keittoon.

    MääräAinesosa
    1 kpl(200–300 g) chorizoa (kypsää)
    400 gvarhaiskaalia (1 l suikaloitua)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, Punainen chili, 1 l Vettä, 1 tl Savupaprikajauhetta, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä