Caldo verde -keitto - Yhteishyvä

Caldo verde -keitto

Annokset
8
Portugalilainen makkara-kaalikeitto valmistetaan suomalaisittain tietysti varhaiskaalista.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(200–300 g) chorizoa (kypsää)
400 g
Varhaiskaalia (1 l suikaloitua)
2 kpl
Jauhoista perunaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Tomaatti
1 kpl
Punainen chili
4 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 tl
Savupaprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Viipaloi makkarat. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili. Kuutioi tomaatti.

1 kpl
(200–300 g) chorizoa (kypsää)
400 g
Varhaiskaalia (1 l suikaloitua)
2 kpl
Jauhoista perunaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Punainen chili
1 kpl
Tomaatti
2

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä muutama minuutti. Lisää peruna- ja tomaattikuutiot. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot, sitruunamehu ja mausteet. Keitä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

4 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Punainen chili
2 kpl
Jauhoista perunaa
1 kpl
Tomaatti
1 l
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Savupaprikajauhetta
3

Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Ruskista makkarapalat ja siirrä ne pois pannulta. Laita kaali pannulle ja paista pehmeäksi.

4 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(200–300 g) chorizoa (kypsää)
400 g
Varhaiskaalia (1 l suikaloitua)
4

Soseuta keittoa kevyesti esimerkiksi perunasurvimella. Lisää makkarat ja kaalit keittoon.

1 kpl
(200–300 g) chorizoa (kypsää)
400 g
Varhaiskaalia (1 l suikaloitua)
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g42 g
Proteiinia3 g22 g
Rasvaa10 g79 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj522 4175
Energiaa kcal125 998

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • Punainen chili

  • 1 l Vettä

  • 1 tl Savupaprikajauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g42 g
Proteiinia3 g22 g
Rasvaa10 g79 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj522 4175
Energiaa kcal125 998

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • Punainen chili

  • 1 l Vettä

  • 1 tl Savupaprikajauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.