Viipaloi makkarat. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili. Kuutioi tomaatti.
Kuumenna 2 rkl öljyä isossa kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä muutama minuutti. Lisää peruna- ja tomaattikuutiot. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot, sitruunamehu ja mausteet. Keitä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Ruskista makkarapalat ja siirrä ne pois pannulta. Laita kaali pannulle ja paista pehmeäksi.
Soseuta keittoa kevyesti esimerkiksi perunasurvimella. Lisää makkarat ja kaalit keittoon.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
522
125
9,9 g
1,6 g
5,3 g
2,9 g
1,4 g
2,8 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
Punainen chili,
1 l Vettä,
1 tl Savupaprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli