Huuhtele ja kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika.
Kuumenna öljy pannussa. Paista siinä kasviksia melko kovalla lämmöllä, jotta ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Lisää tomaattimurska, sokeri, oliivit, kaprikset, rusinat, balsamiviinietikka. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää tilkka öljyä, jotta pastat eivät tartu toisiinsa. Yhdistä pasta caponatakastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
646
2704
16,5 g
1,5 g
101,5 g
19,3 g
11,5 g
15,0 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
1 tl Merisuolahiutaleita,
Rouhittua mustapippuria,
1 tl Kuivattua timjamia,
1 prk Pieniä kapriksia (50/35 g),
Vettä,
Suolaa keittämiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli