Caponata-kasvispasta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplmunakoiso
1 kplkesäkurpitsa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplpunainen paprika
1/2 dlöljyä
1 tlmerisuolahiutaleita
rouhittua mustapippuria
1 tlkuivattua timjamia
800 gtomaattimurskaa
1 tlsokeria
2 dlkivettömiä oliiveja
1 kplpieniä kapriksia (50/35 g)
2 rklrusinoita
2 rkltummaa balsamiviinietikkaa

Lisäksi

500 gpastaa
vettä
suolaa keittämiseen

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika.

    Kuumenna öljy pannussa. Paista siinä kasviksia melko kovalla lämmöllä, jotta ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

    Lisää tomaattimurska, sokeri, oliivit, kaprikset, rusinat, balsamiviinietikka. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku.

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää tilkka öljyä, jotta pastat eivät tartu toisiinsa. Yhdistä pasta caponatakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 tl Merisuolahiutaleita, Rouhittua mustapippuria, 1 tl Kuivattua timjamia, 1 prk Pieniä kapriksia (50/35 g), Vettä, Suolaa keittämiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä