Caponata-kasvispasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Caponata-kasvispasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Munakoiso
1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Punainen paprika
1/2 dl
Öljyä
1 tl
Merisuolahiutaleita
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua timjamia
800 g
Tomaattimurskaa
1 tl
Sokeria
2 dl
Kivettömiä oliiveja
1 kpl
Pieniä kapriksia (50/35 g)
2 rkl
Rusinoita
2 rkl
Tummaa balsamiviinietikkaa

lisäksi

500 g
Pastaa
Vettä
Suolaa keittämiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika.

Kuumenna öljy pannussa. Paista siinä kasviksia melko kovalla lämmöllä, jotta ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Lisää tomaattimurska, sokeri, oliivit, kaprikset, rusinat, balsamiviinietikka. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää tilkka öljyä, jotta pastat eivät tartu toisiinsa. Yhdistä pasta caponatakastikkeen kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 14.1.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2704

646

16,5 g

1,5 g

101,5 g

19,3 g

11,5 g

15,0 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 tl Merisuolahiutaleita,

Rouhittua mustapippuria,

1 tl Kuivattua timjamia,

1 prk Pieniä kapriksia (50/35 g),

Vettä,

Suolaa keittämiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli