Carpaccioleivät | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Carpaccioleivät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Carpaccio on yleensä raakaa naudanlihaa, joka leikataan ohuenohuiksi siivuiksi. Lihan päälle lorautetaan öljyä.

Ainekset

4 kpl
Isoa viipaletta vaaleaa leipää
Oliiviöljyä
200 g
Naudan sisäfileetä
Hiutalesuolaa
Mustapippuria myllystä
Sitruunamehua
50 g
Parmesaanijuustoa
Rucolaa ja/tai basilikaa
2 rkl
Ranskankermaa tai majoneesia
1/2 kpl
Valkosipulinkynttä
Kapriksia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pakasta sisäfilee etukäteen.

Paahda leivät joko kuivalla pannulla tai paahtimessa. Puolita viipaleet ja valuta päälle vähän öljyä. Leikkaa jäinen liha ohuen ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leipien päälle.

Lisää lihan päälle öljyä, suolaa, pippuria ja tilkka sitruunamehua. Leikkaa päälle lastuja parmesaanista. Lisää päälle nokare murskatulla valkosipulilla maustettua ranskankermaa tai majoneesia. Koristele kapriksilla, basilikan ja/tai rucolan lehdillä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

785

188

8,8 g

5,3 g

10,8 g

0,8 g

0,5 g

16,0 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Oliiviöljyä,

Hiutalesuolaa,

Mustapippuria myllystä,

Sitruunamehua,

Rucolaa ja/tai basilikaa,

Valkosipulinkynttä,

Kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli