Carpaccio on yleensä raakaa naudanlihaa, joka leikataan ohuenohuiksi siivuiksi. Lihan päälle lorautetaan öljyä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa viipaletta vaaleaa leipää
oliiviöljyä
200 gnaudan sisäfileetä
hiutalesuolaa
mustapippuria myllystä
sitruunamehua
50 gparmesaanijuustoa
rucolaa ja/tai basilikaa
2 rklranskankermaa tai majoneesia
1/2 kplvalkosipulinkynttä
kapriksia

Valmistus

  1. 1

    Pakasta sisäfilee etukäteen.

    Paahda leivät joko kuivalla pannulla tai paahtimessa. Puolita viipaleet ja valuta päälle vähän öljyä. Leikkaa jäinen liha ohuen ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leipien päälle.

    Lisää lihan päälle öljyä, suolaa, pippuria ja tilkka sitruunamehua. Leikkaa päälle lastuja parmesaanista. Lisää päälle nokare murskatulla valkosipulilla maustettua ranskankermaa tai majoneesia. Koristele kapriksilla, basilikan ja/tai rucolan lehdillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Oliiviöljyä, Hiutalesuolaa, Mustapippuria myllystä, Sitruunamehua, Rucolaa ja/tai basilikaa, Valkosipulinkynttä, Kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä