Chili con carne

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Chili con carne on mausteinen jauheliha-papupata, joka syödään usein riisin kanssa. Tarjoile lisukkeena ranskankermaa ja maissilastuja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplpunainen paprika
4 kpltomaattia
2 rklrypsiöljyä
400 gjauhelihaa
230 g(1 prk, á 380/230 g) kidneypapuja
36 g(1 ps) tex mex -mausteseosta
3 dltomaattitäysmehua
2 tlsokeria
1/2 kplruukkua basilikaa

Tarjoiluun

150 granskankermaa
75 gnacho-maissilastuja
3 dltäysjyväriisiä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Poista tomaateista kannat ja halutessasi siemenet.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplpunainen paprika
    4 kpltomaattia
  2. 2

    Kuumenna öljy padassa ja ruskista siinä jauheliha. Lisää sipulit ja kuullota pehmeäksi. Lisää paprika ja tomaatti. Paista hetki.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    400 gjauhelihaa
  3. 3

    Huuhtele ja valuta kidneypavut. Lisää pataan pavut, mausteseos, tomaattimehu ja sokeri. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    230 g(1 prk, á 380/230 g) kidneypapuja
    36 g(1 ps) tex mex -mausteseosta
    3 dltomaattitäysmehua
    2 tlsokeria
  4. 4

    Hienonna basilika ja lisää pataan. Tarjoa chili con carne ranskankerman, maissilastujen ja keitetyn riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa
    150 granskankermaa
    3 dltäysjyväriisiä
    75 gnacho-maissilastuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä