Chili con carne
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Chili con carne on mausteinen jauheliha-papupata, joka syödään usein riisin kanssa. Tarjoile lisukkeena ranskankermaa ja maissilastuja.
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 4 kpl | tomaattia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 230 g | (1 prk, á 380/230 g) kidneypapuja |
| 36 g | (1 ps) tex mex -mausteseosta |
| 3 dl | tomaattitäysmehua |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| Tarjoiluun | |
|---|---|
| 150 g | ranskankermaa |
| 75 g | nacho-maissilastuja |
| 3 dl | täysjyväriisiä |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Poista tomaateista kannat ja halutessasi siemenet.
- 2.
Kuumenna öljy padassa ja ruskista siinä jauheliha. Lisää sipulit ja kuullota pehmeäksi. Lisää paprika ja tomaatti. Paista hetki.
- 3.
Huuhtele ja valuta kidneypavut. Lisää pataan pavut, mausteseos, tomaattimehu ja sokeri. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
- 4.
Hienonna basilika ja lisää pataan. Tarjoa chili con carne ranskankerman, maissilastujen ja keitetyn riisin kanssa.
Chili con carne on mausteinen jauheliha-papupata, joka syödään usein riisin kanssa. Tarjoile lisukkeena ranskankermaa ja maissilastuja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 4 kpl | tomaattia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 230 g | (1 prk, á 380/230 g) kidneypapuja |
| 36 g | (1 ps) tex mex -mausteseosta |
| 3 dl | tomaattitäysmehua |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Tarjoiluun | |
| 150 g | ranskankermaa |
| 75 g | nacho-maissilastuja |
| 3 dl | täysjyväriisiä |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Poista tomaateista kannat ja halutessasi siemenet.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl punainen paprika 4 kpl tomaattia - 2
Kuumenna öljy padassa ja ruskista siinä jauheliha. Lisää sipulit ja kuullota pehmeäksi. Lisää paprika ja tomaatti. Paista hetki.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 400 g jauhelihaa - 3
Huuhtele ja valuta kidneypavut. Lisää pataan pavut, mausteseos, tomaattimehu ja sokeri. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 230 g (1 prk, á 380/230 g) kidneypapuja 36 g (1 ps) tex mex -mausteseosta 3 dl tomaattitäysmehua 2 tl sokeria - 4
Hienonna basilika ja lisää pataan. Tarjoa chili con carne ranskankerman, maissilastujen ja keitetyn riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa 150 g ranskankermaa 3 dl täysjyväriisiä 75 g nacho-maissilastuja
Ravintosisältö
901
Energiaa kcal
3774
Energiaa kj
47,3 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
77,8 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
15,3 g
Kuituja
32,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
901
Energiaa kcal
3774
Energiaa kj
47,3 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
77,8 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
15,3 g
Kuituja
32,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























