Chili con carne | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Chili con carne

Chili con carne

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Chili con carne on mausteinen jauheliha-papupata, joka syödään usein riisin kanssa. Tarjoile lisukkeena ranskankermaa ja maissilastuja.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Punainen paprika
3 - 4 kpl
Tomaattia
2 rkl
Öljyä
300 g
(1 tlk) säilykekidneypapuja
40 g
(1 ps) tex mex -mausteseosta
3 dl
Tomaattitäysmehua
2 tl
Sokeria
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

tarjoiluun

ranskankermaa
Nacho-maissilastuja
3 dl
Täysjyväriisiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika. Huuhtele ja lohko tomaatit. Poista tomaateista kannat ja halutessasi siemenet.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Punainen paprika
3 - 4 kpl
Tomaattia
2

Kuumenna öljy padassa ja ruskista siinä jauheliha. Lisää sipulisilppu ja kuullota se pehmeäksi. Lisää paprika ja tomaatti ja kuullota hetki.

2 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
3

Huuhtele ja valuta kidneypavut. Lisää pataan pavut, mauste, tomaattimehu ja sokeri. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

300 g
(1 tlk) säilykekidneypapuja
40 g
(1 ps) tex mex -mausteseosta
3 dl
Tomaattitäysmehua
2 tl
Sokeria
4

Tarkista maku. Lisää silputtu basilika. Tarjoa ranskankerman, maissilastujen ja keitetyn riisin kanssa.

1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
ranskankermaa
3 dl
Täysjyväriisiä
Nacho-maissilastuja
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 24.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3506

837

32,3 g

10,3 g

83,8 g

11,3 g

23,8 g

40,5 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

40 g (1 ps) tex mex -mausteseosta,

ranskankermaa,

Nacho-maissilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli