Chili con carne | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Chili con carne

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Punainen paprika
3 - 4 kpl
Tomaattia
2 rkl
Öljyä
1 kpl
(300 g) säilykekidneypapuja
1 kpl
(40 g) tex mex -mausteseosta
3 dl
Tomaattitäysmehua
2 tl
Sokeria
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

tarjoiluun

1 kpl
(200 g) ranskankermaa
Nacho-maissilastuja
3 dl
Täysjyväriisiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika. Huuhtele ja lohko tomaatit. Poista tomaateista kannat ja halutessasi siemenet. Kuumenna öljy padassa ja ruskista siinä jauheliha. Lisää sipulisilppu ja kuullota se pehmeäksi. Lisää paprika ja tomaatti ja kuullota hetki. Huuhtele ja valuta kidneypavut. Lisää pataan pavut, mauste, tomaattimehu ja sokeri. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Lisää silputtu basilika. Tarjoa ranskankerman, maissilastujen ja keitetyn riisin kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 30.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2934

701

38,0 g

14,8 g

57,8 g

10,3 g

9,0 g

26,0 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 pussi (40 g) tex mex -mausteseosta,

Nacho-maissilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli