Chili con carne
Ainekset
Tarjoiluun
Valmistus
Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele, halkaise ja kuutioi paprika. Huuhtele ja lohko tomaatit. Poista tomaateista kannat ja halutessasi siemenet.
Kuumenna öljy padassa ja ruskista siinä jauheliha. Lisää sipulisilppu ja kuullota se pehmeäksi. Lisää paprika ja tomaatti ja kuullota hetki.
Huuhtele ja valuta kidneypavut. Lisää pataan pavut, mauste, tomaattimehu ja sokeri. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
Tarkista maku. Lisää silputtu basilika. Tarjoa ranskankerman, maissilastujen ja keitetyn riisin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
844
3533
32,3 g
10,3 g
84,5 g
11,8 g
24,8 g
41,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
40 g (1 ps) tex mex -mausteseosta,
ranskankermaa,
Nacho-maissilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli