Chili-suklaakakku - Yhteishyvä

Chili-suklaakakku

Chili-suklaakakku
Annokset
15
Chili potkaisee tyylikkäästi maukkaassa suklaakakussa. Säädä chilin ja tulisuuden määrää oman makusi mukaan. Viimeistele kakku chili-suklaakuorrutuksella.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
voita
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
100 g
Tummaa suklaata
1/2 kpl
Punaista chiliä
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

KUORRUTUS

150 g
Tummaa suklaata
1 rkl
Voita
1 tl
Punaista chiliä hienonnettuna

KORISTELU

1 rkl
Chilihiutaleita
1/2 kpl
Punaista chiliä

Tiesitkö? Sulatetun ja uudestaan kovettuneen suklaan pinta harmaantuu säilytyksen aikana. Se on luonnollinen reaktio eikä vaikuta suklaan käytettävyyteen.

Vinkki: Kakku sopii mainiosti myyjäisherkuksi, koska suklaa kovettuu kakun pinnalle. [Tulosta kakun ainesosaluettelo täältä] ja lisää se kakkupakettiin.

Näin teet

1

Ota voi pehmenemään noin tunti ennen leipomista.

150 g
voita
2

Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

3

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon.

150 g
voita
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
4

Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla ahkerasti sekoitellen. Hienonna chili huolellisesti ja sekoita se suklaaseen. Sekoita suklaa-chiliseos voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

1/2 kpl
Punaista chiliä
100 g
Tummaa suklaata
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1 tl
Vaniljasokeria
5

Kuorrutusta varten sulata suklaa mikrossa pienellä teholla ahkerasti sekoitellen. Sekoita voi sulaan suklaaseen. Hienonna chili huolellisesti ja lisää se suklaan joukkoon. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku makusi mukaan chilihiutaleilla ja viipaloidulla chilillä. Kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman päivän.

150 g
Tummaa suklaata
1 tl
Punaista chiliä hienonnettuna
1 rkl
Voita
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.10.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g428 g
Proteiinia4 g61 g
Rasvaa16 g238 g
Kuituja2 g31 g
Energiaa kj1158 17370
Energiaa kcal277 4149

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Punaista chiliä

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 1 tl Punaista chiliä hienonnettuna

  • 1 rkl Chilihiutaleita

  • Punaista chiliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g428 g
Proteiinia4 g61 g
Rasvaa16 g238 g
Kuituja2 g31 g
Energiaa kj1158 17370
Energiaa kcal277 4149

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Punaista chiliä

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 1 tl Punaista chiliä hienonnettuna

  • 1 rkl Chilihiutaleita

  • Punaista chiliä

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.