Chili-suklaakakku
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Chili potkaisee tyylikkäästi maukkaassa suklaakakussa. Säädä chilin ja tulisuuden määrää oman makusi mukaan. Viimeistele kakku chili-suklaakuorrutuksella.
| 150 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 150 g | tummaa suklaata |
| 1 rkl | voita |
| 1 tl | punaista chiliä hienonnettuna |
| Koristelu | |
| 1 rkl | chilihiutaleita |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
- 1.
Ota voi pehmenemään noin tunti ennen leipomista.
- 2.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
- 3.
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon.
- 4.
Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen. Hienonna chili huolellisesti ja sekoita se suklaaseen. Sekoita suklaa-chiliseos voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
- 5.
Kuorrutusta varten sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen. Sekoita voi sulaan suklaaseen. Hienonna chili huolellisesti ja lisää se suklaan joukkoon. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku makusi mukaan chilihiutaleilla ja viipaloidulla chilillä. Kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman päivän.
Chili-suklaakakku
arvosana2/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Chili potkaisee tyylikkäästi maukkaassa suklaakakussa. Säädä chilin ja tulisuuden määrää oman makusi mukaan. Viimeistele kakku chili-suklaakuorrutuksella.
Ainekset (15 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Kuorrutus | |
| 150 g | tummaa suklaata |
| 1 rkl | voita |
| 1 tl | punaista chiliä hienonnettuna |
Koristelu | |
| 1 rkl | chilihiutaleita |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota voi pehmenemään noin tunti ennen leipomista.
Määrä Ainesosa 150 g voita - 2
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
- 3
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon.
Määrä Ainesosa 150 g voita 2 dl sokeria 3 kpl kananmunaa - 4
Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen. Hienonna chili huolellisesti ja sekoita se suklaaseen. Sekoita suklaa-chiliseos voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
Määrä Ainesosa 100 g tummaa suklaata 1/2 kpl punaista chiliä 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl kaakaojauhetta 1 tl vaniljasokeria 1/4 tl suolaa - 5
Kuorrutusta varten sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen. Sekoita voi sulaan suklaaseen. Hienonna chili huolellisesti ja lisää se suklaan joukkoon. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku makusi mukaan chilihiutaleilla ja viipaloidulla chilillä. Kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman päivän.
Määrä Ainesosa 150 g tummaa suklaata 1 tl punaista chiliä hienonnettuna 1 rkl voita
Tiesitkö? Sulatetun ja uudestaan kovettuneen suklaan pinta harmaantuu säilytyksen aikana. Se on luonnollinen reaktio eikä vaikuta suklaan käytettävyyteen.
Ravintosisältö
278
Energiaa kcal
1164
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
8,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
20,2 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
278
Energiaa kcal
1164
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
8,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
20,2 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl suolaa, 1 tl Punaista chiliä hienonnettuna, 1 rkl Chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























