Chili-suklaakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Chili-suklaakakku

Chili-suklaakakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Chili potkaisee tyylikkäästi maukkaassa suklaakakussa. Säädä chilin ja tulisuuden määrää oman makusi mukaan. Viimeistele kakku chili-suklaakuorrutuksella.

Ainekset

150 g
voita
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
100 g
Tummaa suklaata
1/2 kpl
Punaista chiliä
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa

kuorrutus

150 g
Tummaa suklaata
1 rkl
Voita
1 tl
Punaista chiliä hienonnettuna

koristelu

1 rkl
Chilihiutaleita
1/2 kpl
Punaista chiliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota voi pehmenemään noin tunti ennen leipomista.

150 g
voita
2

Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

3

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon.

150 g
voita
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
4

Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla ahkerasti sekoitellen. Hienonna chili huolellisesti ja sekoita se suklaaseen. Sekoita suklaa-chiliseos voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

1/2 kpl
Punaista chiliä
100 g
Tummaa suklaata
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
1 tl
Vaniljasokeria
5

Kuorrutusta varten sulata suklaa mikrossa pienellä teholla ahkerasti sekoitellen. Sekoita voi sulaan suklaaseen. Hienonna chili huolellisesti ja lisää se suklaan joukkoon. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku makusi mukaan chilihiutaleilla ja viipaloidulla chilillä. Kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman päivän.

150 g
Tummaa suklaata
1 tl
Punaista chiliä hienonnettuna
1 rkl
Voita

Tiesitkö? Sulatetun ja uudestaan kovettuneen suklaan pinta harmaantuu säilytyksen aikana. Se on luonnollinen reaktio eikä vaikuta suklaan käytettävyyteen.

Vinkki: Kakku sopii mainiosti myyjäisherkuksi, koska suklaa kovettuu kakun pinnalle. Tulosta kakun ainesosaluettelo täältä ja lisää se kakkupakettiin.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 9.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1164

278

15,9 g

8,9 g

28,8 g

20,2 g

2,1 g

4,1 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl suolaa,

1 tl Punaista chiliä hienonnettuna,

1 rkl Chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli