Ota voi pehmenemään noin tunti ennen leipomista.
Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon.
Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla ahkerasti sekoitellen. Hienonna chili huolellisesti ja sekoita se suklaaseen. Sekoita suklaa-chiliseos voi-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrutusta varten sulata suklaa mikrossa pienellä teholla ahkerasti sekoitellen. Sekoita voi sulaan suklaaseen. Hienonna chili huolellisesti ja lisää se suklaan joukkoon. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku makusi mukaan chilihiutaleilla ja viipaloidulla chilillä. Kakku säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman päivän.
Tiesitkö? Sulatetun ja uudestaan kovettuneen suklaan pinta harmaantuu säilytyksen aikana. Se on luonnollinen reaktio eikä vaikuta suklaan käytettävyyteen.
Vinkki: Kakku sopii mainiosti myyjäisherkuksi, koska suklaa kovettuu kakun pinnalle. Tulosta kakun ainesosaluettelo täältä ja lisää se kakkupakettiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
278
1164
15,9 g
8,9 g
28,8 g
20,2 g
2,1 g
4,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl suolaa,
1 tl Punaista chiliä hienonnettuna,
1 rkl Chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli