Paahda kylmää ja kypsää riisiä miedolla lämmöllä paistinpannulla 20-30 minuuttia, kunnes riisi on täysin kuivaa ja alkaa ruskistua. Hienonna riisi huhmareessa tai sauvasekoittimen kutterissa.
Sekoita majoneesiin sitruunamehu ja -kuori ja mausta suolalla. Lämmitä karjalanpiirakat uunissa.
Voitele, nosta päälle graavisiikaa, pursota siian päälle majoneesia ja koristele cocktail-karjalanpiirakat paahdetulla riisillä ja tillillä.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
380
91
5,7 g
0,7 g
3,0 g
1,0 g
—
7,0 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl sitruunan kuorta,
suolaa,
8 kpl cocktail-karjalanpiirakkaa,
voita,
tuoretta tilliä koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli